Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I se spune „Bomber-man“ Dumitru Ţopai, din Mangalia, luptă din nou la Superkombat

ro

14 Apr, 2016 00:00 4318 Marime text


Promoţia internaţională Superkombat pe reguli K-1, condusă de Eduard Irimia, va reveni la Bucureşti pe 7 mai, atunci când va organiza al doilea mare eveniment al anului, care va include în premieră o tematică expo la nivel mondial şi, totodată, lansarea Academiei Superkombat.
 
Gala va avea loc la Romexpo, în pavilioanele C4 şi C5, urmând să programeze nu mai puţin de 11 meciuri internaţionale, cu sportivi din zece ţări, partidele fiind transmise în direct în 95 de ţări. Printre invitaţi se vor număra legendarul Remy Bonjasky, dar şi un star de la Hollywood, al cărui nume va fi anunţat oficial în perioada următoare.

Cei mai buni noi eroi dau examen

 În meciul cap de afiş al serii, spaniolul Moises Baute, câştigător al piramidei Superkombat de la Constanţa, îl va înfrunta pe brazilianul Cesar Almeida pentru titlul mondial la categoria semigrea, în timp ce printre luptătorii români care au fost confirmaţi pentru eveniment se numără Cristi Spetcu, Cristi Milea, Amansio Paraschiv, Sebastian Cozmâncă, Cristi Ristea, Dumitru Ţopai, Alexandru Nedelcu, Denis Anghel şi Adrian Maxim. „Am selectat cei mai buni noi eroi din România pentru a-şi da examenul în această gală. Probabil cel puţin doi - trei dintre ei vor ajunge în perioada următoare în Top 10 la nivel mondial”, a declarat promotorul Eduard Irimia.
 
Dumitru Ţopai (31 de ani) este un luptător născut în Mangalia, care în prezent se antrenează la Bucureşti cu Ciprian Sora, al cărui club, CS Ciprian Sora, îl reprezintă în competiţii. De curând, Dumitru a înregistrat o victorie-fulger la gala Superkombat din Puerto Rico, unde meciul său cu Victor Rosado, un sportiv din ţara gazdă, nu a durat decât 24 de secunde, Ţopai impunându-se prin KO!

Se caută organizatori locali

Eduard Irimia a dezvăluit că, pe 6 mai, vor avea loc şi evenimente conexe pentru cei care vor să intre în lumea Superkombat, astfel că se vor desfăşura selecţii pentru sportivi, licenţiere internaţională pentru antrenori, cluburi, arbitri, manageri şi promotori. „Avem deja colaborare cu cele mai importante federaţii de profil cu ajutorul cărora avem acces la logistica din întreaga lume şi tocmai de aceea acum am decis să ne extindem aria şi să completăm echipa. Inclusiv în România căutăm organizatori locali şi manageri pentru a dezvolta fenomenul pe plan intern“, a declarat preşedintele Superkombat.

Academia Superkombat face selecţii prin ţară

De asemenea, de luna viitoare, Eduard Irimia va organiza un tur de selecţii în România, prin intermediul Academiei Superkombat, concept care va avea baza la Bucureşti şi le va oferi şansa sportivilor de perspectivă de a se pregăti fără niciun cost alături de cei mai buni antrenori internaţionali. „Avem pregătită deja sala, are 1.200 de metri pătraţi pe trei nivele, iar aici vor veni sportivi selectaţi din toată lumea, urmând să le asigurăm toate condiţiile pentru a evolua în galele mari“, a precizat Irimia.
 
Sub denumirea de Superkombat Expo, practicanţii, dar şi fanii sporturilor de contact pot vizita în ziua galei, în intervalul orar 10.00 - 20.00, pavilioanele C4 şi C5 din cadrul Romexpo, acolo unde vor putea descoperi ultimele tehnologii de cercetare în sport, echipamente sportive cu branduri din întreaga lume, dar şi noutăţi despre nutriţie şi lifestyle. Printre expozanţi se va numără şi Cătălin Moroşanu, cu noua sa linie de echipament.
 
Începând cu ora 20.00, locaţia se va transforma în producţia internaţională Superkombat, cu expunere live prin intermediul Eurosport la nivel mondial în 95 de ţări, în România, evenimentul urmând să fie transmis în direct de Sport.ro şi în reluare de Pro TV, imediat după miezul nopţii.
 
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii