Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Tecău şi Marcelo Melo se pregătesc pentru turneul de dublu de la Australian Open

ro

22 Jan, 2021 00:00 1850 Marime text
  • Horia Tecău a cucerit 20 de titluri (dintre care două de Grand Slam) alături de fostul său partener, Jean-Julien Rojer.
 
Jucătorul constănţean de tenis Horia Tecău nu mai face pereche în turnee cu olandezul Jean-Julien Rojer, alături de care a jucat şapte ani, cei doi cucerind împreună 20 de titluri la dublu masculin (dintre cele 37 aflate în palmaresul lui Horia). 
 
„Un parteneriat de suflet, Jules pentru mine este familie, după șapte ani petrecuți împreună. Am ajuns într-un moment în care programul nostru este un pic diferit. Privim un pic diferit viitorul", a spus campionul din Constanţa la „Aşii tenisului“, de la Digi Sport. În această situaţie, cel puţin pentru Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului (8-21 februarie), Horia îl va avea ca partener pe brazilianul Marcelo Melo. Cei doi se antrenează deja împreună pentru turneul de la Antipozi, iar Horia, care a împlinit recent 36 de ani, a postat pe Instagram o imagine cu ei doi.
 

Vicecampion olimpic

 
Tecău are în palmares trei trofee de Grand Slam, în 2012 la Australian Open (la dublu mixt), în 2015 la Wimbledon şi în 2017 la US Open (ambele la dublu masculin, împreună cu Rojer). La Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, a cucerit medalia de argint, alături de Florin Mergea. A ocupat locul întâi în clasamentul mondial ATP al jucătorilor de dublu. Tecău şi Rojer au triumfat în 2015 şi la Turneul Campionilor, iar în 2019, această pereche a fost recunoscută de către ATP drept a doua cea mai bună a ultimului deceniu (2010-2019). 
 

Dublu câştigător de Grand Slam

 
În vârstă de 37 de ani, Marcelo Melo (locul 10 mondial la dublu) a fost lider mondial acum şase ani, iar în palmaresul său figurează şi două trofee de Grand Slam (Roland Garros, în 2015 și Wimbledon, în 2017). Jucătorul din Brazilia, care, în ultimii patru ani, a evoluat alături de polonezul Lukasz Kubot, a cucerit până acum 35 de titluri ATP la dublu.
 
Sursa foto: Instagram (Horia Tecău)
 
Citeşte şi:

Astăzi e ziua de naștere a tenismenului Horia Tecău

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii