Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud, retur cu Orlen Wisla Plock Ionuţ Stănescu - „Avem nevoie de ajutorul fanilor! Vrem să credem în minuni!“

ro

27 Sep, 2021 00:00 2754 Marime text
 

 
 
  • Sala Sporturilor din Constanţa găzduieşte marţi, 28 septembrie, meciul HC Dobrogea Sud - Orlen Wisla Plock, retur din turul doi preliminar al European League.
  • În prima manşă, echipa poloneză s-a impus la diferenţă de 11 goluri.
  • Înainte de confruntarea de marţi, HCDS a obţinut o victorie de moral în campionat, 28-19 pe terenul Potaissei Turda.   
 
Învinşi la diferenţă de 11 goluri de echipa poloneză Orlen Wila Plock în prima manşă a turului doi preliminar al European League, handbaliştii de la HC Dobrogea Sud Constanţa au obţinut o victorie de moral înainte de meciul retur, care se va disputa marţi, 28 septembrie, în Sala Sporturilor din Constanţa, de la ora 19.45. 
 
În etapa a treia a Ligii Naţionale, „delfinii“ au jucat în deplasare cu Potaissa Turda, vicecampioana din sezonul trecut, iar formaţia de pe litoral a obţinut o victorie senzaţională, la nouă goluri, scor 28-19 (16-8). Succes de bun augur înainte de meciul european, în care HCDS şi-a propus să facă o figură frumoasă în faţa propriului public. „Ce victorie! 28-19 la Turda, al treilea succes din tot atâtea meciuri în noua ediţie de campionat! Băieţii au dominat meciul cap-coadă şi arată cât de puternici sunt, cu o victorie uriaşă pentru moralul lor, după înfrângerea din Europa. Bravo, HCD!“, este mesajul de pe pagina de Facebook a clubului, care le este adresat şi fanilor: „Ne-am bucura să fiţi alături de băieţi, indiferent de soarta calificării. După un an şi jumătate fără voi în tribună şi într-un context pandemic din ce in ce mai complicat, orice ocazie de a ne revedea în sală este o mare bucurie pentru noi. Hai, Constanţa!“.
 
„Un mare bravo întregii echipe!“
 
În meciul cu Potaissa Turda, principalul marcator al HCDS a fost Marko Buvinic, cu opt goluri, urmat de Strahinja Stankovic - 5 (4 de la 7 m), Irakli Chikovani - 4, Alexandru Andrei - 3, Leon Raso - 3, Gabriel Ilie - 3, Liviu Caba - 1 şi Daniel Susanu - 1. În clasamentul Ligii Naţionale, HC Dobrogea Sud se află pe locul doi, cu nouă puncte din trei meciuri, acelaşi punctaj, din câte trei meciuri, avându-l şi următoarele două clasate, CSA Steaua Bucureşti şi CSM Focşani 2007. Lider, cu victorii pe linie, este campioana Dinamo, care a disputat însă cinci meciuri până acum, având astfel 15 puncte. „Un mare bravo întregii echipe, care a depășit șocul de la Plock și își continuă seria perfectă din Liga Zimbrilor: 3 victorii în 3 meciuri! Iar returul cu Wisla, de marți, nu mai pare atât de dureros. Hai cu revanşa!”, se arată pe site-ul oficial al HCDS. 
 
Victoria cu Potaisa e un semnal
 
În meciul din Polonia, diferenţa s-a făcut după pauză, la finalul primei părţi gazdele conducând cu numai 7-6, după ce, pe parcursul primelor 30 de minute, Dobrogea Sud a şi condus. Ionuţ Stănescu, preşedintele grupării constănţene, a subliniat că victoria de la Turda e un semnal că echipa se poate impune şi la diferenţă mare contra adversarilor puternici. „Am jucat bine și nu le-am dat nicio șansă. Am tratat meciul foarte serios. Știam că trebuie să rămânem «în priză» ca să fim siguri de victorie, de aici și diferența mare de scor. Pentru noi este un semnal că putem câștiga la 9, 10 sau chiar 11 goluri contra unor echipe puternice. Ne dă mare încredere pentru returul cu Wisla Plock. Ne-am dori să jucăm cu sala plină, dar nu știm, deocamdată, cât de mulți suporteri vor avea acces la meciul de marți. Avem nevoie de ajutorul lor! Vrem să credem în minuni!“, a menţionat, potrivit sursei citate, Ionuţ Stănescu, după meciul cu Potaissa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud, victorie pe terenul vicecampioanei Potaissa Turda
 
Misiune imposibilă. „Vă înțelegem supărarea“
Visul frumos al HC Dobrogea Sud Constanța s-a transformat într-un coșmar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii