Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanța, trei victorii din trei în startul sezonului. Duminică, „delfinii“ debutează și în campionat

ro

11 Sep, 2021 00:00 2870 Marime text
 

 
  • HC Dobrogea Sud a învins Dinamo în Supercupa României și Csurgoi KK de două ori în turul întâi preliminar al European League.
  • Duminică, „delfinii“ întâlnesc HC Buzău 2012 în campionat.
  • Partida cu CSM București se va disputa miercuri, 15 septembrie, în capitală. 
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța susține duminică, 12 septembrie, primul meci din sezonul 2021/2022 al Ligii Naționale, întâlnind pe teren propriu, de la ora 15.30, HC Buzău 2012.
 
Partida, care va fi transmisă în direct de TVR1, contează pentru etapa a doua, atât această confruntare, cât și cea din prima rundă, cu CSM București (în deplasare), fiind reprogramate, pentru a li se permite „delfinilor“ să dispute dubla cu Csurgoi KK, din turul întâi preliminar al Ligii Europene. Cu un parcurs perfect de sezon, în care a câștigat toate cele trei meciuri disputate, 19-18 contra campioanei Dinamo (în Supercupa României), 27-23 și 31-28 cu Csurgoi (în dubla continentală), HCDS își dorește un debut de succes și în campionat. Partida din etapa întâi, cu CSM București, se va disputa miercuri, 15 septembrie, de la ora 16.00 (în direct la TVR2).  
 
„Începem campionatul cu gândul tot la Europa“
 
„Avem două meciuri unul și unul. Vor fi adversari dificili, dar sperăm să obținem două victorii. Începem campionatul cu gândul tot la Europa, pentru că ne așteaptă Wisla Plock, pe 21 și 28 septembrie, iar miza este calificarea în grupele Ligii Europene. Și vrem să fim în cea mai bună formă la ora meciurilor cu polonezii“, a declarat Ionuț Stănescu, președintele clubului de pe litoral, potrivit site-ului oficial al grupării.
 
Informații pentru suporteri
 
Biletele la meciul de duminică costă 10 lei. HCDS a anunțat că, pentru meciul cu HC Buzău 2012, accesul în Sala Sporturilor din Constanța se face prin prezentarea, în format fizic sau digital, a dovezii vaccinării (minimum 10 zile de la ultima doză), a unui test PCR (ultimele 72 de ore), a unui test rapid antigen (ultimele 48 de ore) sau a dovezii infectării cu COVID-19 în ultimele 180 de zile.
 
Clubul constănțean a mai precizat:
 
  • La Sala Sporturilor va exista un punct de testare organizat de o clinică privată. Costul unui test rapid pentru suporterii HCD este 40 de lei, iar pentru cei care au abonament - 30 de lei.
  • Suporterii care și-au achiziționat abonamente online încă le pot ridica de la casa de bilete a sălii în ziua meciului.
  • Prezența în sală a copiilor mai mici de 18 ani nu necesită niciun fel de test sau dovadă de vaccinare.
  • Masca este obligatorie în interiorul sălii, pe toata durata evenimentului, din momentul accesului și până la ieșire.
  • Accesul în sală nu va mai fi permis dupa ora 15.20, iar ieșirea din sală este interzisă pe toata durata meciului; conform restricțiilor, ieșirea atrage după sine pierderea posibilității de a intra înapoi în sală.
  • Pentru confortul spectatorilor, aceștia sunt rugați să vină din timp la sală, astfel încât accesul să se facă în conformitate cu normele impuse de lege iar procedurile de intrare la meci să nu fie întârziate.
  • Pe timpul meciului, spectatorii trebuie să respecte locul înscris pe bilet / abonament. Schema locurilor a fost gândită pentru a respecta restricțiile impuse și pentru ca echipa să beneficieze de cât mai mulți suporteri la meciurile jucate acasă.
 
În pregătire la lotul național
 
Având în vedere întâlnirile cu Wisla Plock, și următoarele două partide de campionat ale HCDS, cu Potaissa Turda (din etapa a treia, în deplasare) și cu CSA Steaua (din etapa a patra, acasă), vor fi decalate. În prima parte a acestei săptămâni, antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea, nu au avut la pregătire efectivul complet, cinci dintre jucători, Ionuț Nistor, Daniel Vasile, Gabriel Ilie, Daniel Susanu și Liviu Caba, antrenându-se la București, la echipa națională, sub comanda lui Xavi Pascual, noul selecționer, care a organizat o acțiune pentru a vedea pe cine poate conta în campaniile viitoare ale tricolorilor.      
 
„Pornesc cu prima șansă, dar calificarea se joacă!“
 
HC Dobrogea Sud va avea parte de un adversar dificil în turul doi preliminar al European League, ultima fază înainte de grupele întrecerii continentale, vicecampioana Poloniei, Orlen Wisla Plock. Cu un lot din care fac parte și câțiva experimentați internaționali polonezi, aceasta are în palmares șapte titluri în Superliga Poloniei, multe participări în Liga Campionilor, iar în acest an a jucat în turneul Final Four al European League. „Orice adversar este dificil în faza aceasta. Wisla are experiență multă în Liga Campionilor, numai sezonul trecut au jucat în European League. Ei pornesc cu prima șansă, dar calificarea se joacă! E foarte important ce vom face acolo. Avem avantajul că jucăm meciul al doilea acasă“, a spus Ionuț Stănescu, potrivit sursei citate. În returul cu Csurgoi KK, fiul său, Ionuț Stănescu jr., a înscris primul său gol în Europa.  
 
Moral bun pentru Polonia
 
„Este o tragere grea pentru echipa noastră. Ei sunt favoriți, au o echipă foarte bună, foarte experimentată și rodată în Europa, spre deosebire de noi care avem o echipă tânără. Bosniacul Terzic, care a jucat la Veszprem, este acolo, rusul Zhitnikov, venit de la Pick Szeged, joacă centru, spaniolul Mindegia tot centru, îl au inter stânga pe Szita, din naționala Ungariei, l-au adus și pe rusul Kosorotov. Dar sperăm să facem un meci foarte bun la ei, cât mai strâns, și să tranșăm calificarea pe terenul nostru. Duminică jucăm acasă, cu Buzăul, un meci greu, pe care trebuie să îl câștigăm. Înainte de Wisla, mergem la CSM, o deplasare foarte, foarte grea. Sper să luăm 6 puncte și să mergem cu un moral bun în Polonia“, a punctat și George Buricea, antrenorul secund al HCDS.
 
Ar fi preferat Sporting Lisabona
 
Zoran Nikolic, pivot al echipei constănțene, a dezvăluit că el și colegii săi ar fi preferat la tragerea la sorți Sporting Lisabona, spre a-și lua revanșa pentru eliminarea de anul trecut din turul doi preliminar al European League. „Orlen Wisla Plock este o echipă bună. Chiar vorbeam cu George înainte de tragere că au adus foarte mulți jucători în sezonul ăsta. Va fi foarte greu. Mai erau două echipe în prima urnă, Wisla și Sporting Lisabona. Am fi vrut Sporting, să ne luăm revanșa, dar asta e. Noi avem un moral bun. Am început sezonul cu trei victorii și vrem să ținem ritmul ăsta și în campionat. Să intrăm în formă bună la meciurile cu Wisla. Asta e cel mai important“, a precizat handbalistul sârb, pentru site-ul oficial al HCDS.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)

 
Citește și:
 
Wisla Orlen Plock, în calea HC Dobrogea Sud Constanța în turul doi preliminar al European League
 
HC Dobrogea Sud Constanţa merge mai departe în European League, după dubla cu Csurgoi
 
„Fiecare jucător și-a dat viața pe teren“
HC Dobrogea Sud, victorie de aur cu Dinamo. Daniel Vasile, omul meciului (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii