Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanţa merge mai departe în European League, după dubla cu Csurgoi

ro

05 Sep, 2021 19:36 2656 Marime text
  • Primul meci al întâlnirii s-a disputat în Ungaria, iar astăzi, la Constanţa, s-a jucat returul.

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa s-a calificat în turul doi preliminar al competiţiei continentale European League, după ce a trecut în turul întâi preliminar de formaţia maghiară Csurgoi KK.

Primul meci al dublei manşe s-a disputat în Ungaria şi i-a revenit HCDS cu 27-23.

Astăzi, în partida retur, disputată în Sala Sporturilor din Constanţa, formaţia de pe litoral s-a impus din nou, scor 31-28 (16-13), astfel că merge mai departe cu o dublă victorie.

Pentru HC Dobrogea Sud au marcat astăzi Marko Buvinic – 6 goluri, Zoran Nikolic – 6, Leon Raso – 4, Vitaly Komogorov – 4, Irakli Chikovani – 3, Ionuţ Nistor – 2, Alexandru Andrei – 2, Daniel Susanu – 2, Ionuţ Stănescu jr. – 1 şi Strahinja Stankovic – 1.  

Meciul de la Constanţa a beneficiat şi de prezenţa spectatorilor în tribune (în condiţii de pandemie), acesta fiind prima dispută a HCDS cu suporterii alături după 18 luni, din pricina restricţiilor aduse de pandemia de coronavirus.

Echipa noastră a făcut pasul spre turul II al EHF European League după victoria de astăzi, 31-28 cu Csurgoi KK, și scorul general de 58-51. Delfinii au fost susținuți la Sala Sporturilor de aproape 700 de spectatori, care au creat atmosferă extraordinară, la primul meci cu porțile deschise după un an și jumătate. Maghiarii au început mai bine jocul și s-au instalat la conducere, 5-3, în minutul 10. Caba a avut o intrare imprudentă la 9 metri și a fost eliminat cu cartonaș roșu direct, dar echipa noastră nu a acuzat șocul și a întors scorul de la 4-7 la 9-7, în minutul 15, cu o „dublă” a lui Buvinic și câte o reușită pentru Nikolic, Komogorov și Raso. Băieții antrenați de Djordje Cirkovic și George Buricea nu au mai cedat inițiativa și au intrat la vestiare în avantaj, 16-13. Repriza a doua a fost controlată de „delfini”, care au accelerat la 24-18, în minutul 40 și s-au menținut la +5 până în minutul 50, când conduceau cu 27-22. Apoi au mai redus tempoul și le-au permis adversarilor să reducă din diferență, fără a pune însă deloc sub semnul întrebării victoria și calificarea. Meci foarte bun făcut de centrul sloven Leon Raso, un adevărat „argint viu” în atacul echipei noastre și finalizator de excepție, cu 4 goluri din 4 aruncări (procentaj 100%). Evoluții de top și pentru Zoran Nikolic (6 goluri din 7 aruncări, 86%) și interul dreapta croat Marko Buvinic (6 goluri, 11 aruncări, 55%), se arată pe site-ul oficial al HCDS.

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii