Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanța, două luni și jumătate fără meciuri Zoran Nikolic - „După izolare, am simțit un amestec de fericire și frică“

ro

28 May, 2020 00:00 3321 Marime text
  • Căpitanul HC Dobrogea Sud abia așteaptă reluarea antrenamentelor cu echipa și a partidelor
  • Ultimul meci jucat de HCDS a fost cu Dunărea Călărași, la Constanța
  • Zoran Nikolic a preluat banderola de căpitan de la Laurențiu Toma
 

S-au scurs două luni și jumătate de la ultimul meci jucat de echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud înainte de întreruperea, iar, ulterior, înghețarea Ligii Naționale, din pricina pandemiei de coronavirus.


Partida a fost cu Dunărea Călărași, la Constanța, în etapa a 23-a a competiției. Disputat fără spectatori (ca măsură de precauție în criza Covid-19), meciul le-a revenit gazdelor, cu 30-21 (13-13). După aceea, handbalul s-a întrerupt în România, iar toți sportivii s-au pregătit la domiciliu, unde au intrat în izolare. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a HCDS, căpitanul echipei, pivotul sârb Zoran Nikolic, spune cât de greu i-a fost în această perioadă.
 

„Am simțit un amestec de fericire și frică“

„Au trecut două luni și jumătate de la meciul cu Călărași, ultimul jucat înainte de pauză. E o perioadă dificilă nu doar pentru sportivi, ci pentru toată lumea. Săptămânile de izolare au fost de coșmar, mi-a fost foarte greu să stau în loc și să nu pot face nimic. Abia așteptam să nu mă mai antrenez singur și să ies cu prietenii.
În toata cariera și viața mea nu am avut o pauză așa lungă de la activitățile pe care le vedeam normale și pe care nu mi le imaginam niciodata întrerupte. A fost o luptă mentală îndurată de toți. Voi ce simțiți acum, după ce s-a terminat izolarea? În momentul în care s-a încheiat, eu am simțit un amestec de fericire și frică.
Eram fericit că viața, în mare parte, s-a reluat, însă speriat că m-aș putea accidenta dacă va trebui să ne întoarcem la meciuri după o perioadă de pregătire prea scurtă. Acum nu mai are de ce să-mi fie frică. Mi-e dor de meciuri, dar știu că o să treacă repede și o să ne revedem. Ce-a fost mai greu a trecut.
Mă gândesc la Constanța, la sala plină și la atmosfera de la meciuri. La voi toți cei care m-ați făcut să mă simt ca acasă și la clubul care mă face să mă simt cu adevărat sportiv. Asta îmi dă putere și sunt sigur că o să trecem împreuna peste toate problemele“, a fost mesajul lui Zoran Nikolic.
 

A patra aniversare departe de casă

În vîrstă de 29 de ani, handbalistul sârb a venit la HC Dobrogea Sud din sezonul 2016/2017. A fost căpitan de echipă și la Vojvodina, cu care a câștigat trei campionate naționale, de două ori Supercupa Serbiei și o data Cupa Serbiei şi a paticipat în grupele Ligii Campionilor. Zoran a fost desemnat purtător al banderolei de căpitan la HCDS în stagiunea 2019/2020, după retragerea din activitatea de jucător a legendarului Laurenţiu Toma. În februare 2020, când a împlinit 29 de ani, Zoran a bifat a patra aniversare la rând în mijlocul echipei, departe de casă. „Sunt mândru că sunt căpitanul HC Dobrogea Sud. Am făcut ziua cu familia de aici, cu echipa. Este al patrulea an la rând. Am avut două zile libere, am făcut o masă, iar a doua zi am dat o bere în vestiar la toţi băieţii după antrenament, aşa e obiceiul“, a spus handbalistul sârb.
 

Se reunesc pe 15 iunie

Conducătorii echipei de pe litoral spun că, în vederea demarării pregătirii pentru noul sezon, echipa se va reuni probabil la jumătatea lunii viitoare. „Este clar că în condițiile actuale nu avem cum să ne pregătim. Sperăm că odată cu relaxarea anunțată după 1 iunie, situația să revină la normal și să putem începe antrenamentele. Am intrat într-o vacanță forțată, iar până la 31 mai jucătorii sunt în șomaj tehnic. Probabil, ne vom reuni pe 15 iunie. Mai devreme decât de obicei, pentru că au fost două luni de inactivitate și staff-ul tehnic a hotărât să avem două luni de pregătire. Cred că sezonul va începe în jurul datei de 15 august. Noi ne-am îndeplinit obiectivele. Suntem calificați în turneul Final 4 al Cupei României, care ar putea avea loc înainte de startul noului sezon. Rămâne de văzut. Dar, mult mai important este că suntem calificați într-o cupă europeană (n.r. Cupa EHF)“, a declarat președintele HCDS, Ionuț Stănescu, pentru site-ul oficial al clubului.

Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a HC Dobrogea Sud Constanța.


Citește și:

Sârbul Zoran Nikolic, căpitanul HC Dobrogea Sud Constanța, duce dorul luptelor de pe semicerc

Căpitanul HC Dobrogea Sud Pentru al patrulea an la rând, sârbul Zoran Nikolic şi-a serbat ziua de naştere cu a doua sa familie

Simona Halep, „ponturi pentru luptele cu uriaşii de pe semicerc“ pentru Zoran Nikolic, handbalistul de la HC Dobrogea Sud Constanţa

HC Dobrogea Sud a anunţat transferul lui Zoran Nikolic

„Șanse mari în lupta pentru locul patru“ HC Dobrogea Sud Constanța, victorie în meciul cu Dunărea Călărași (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii