Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi - „Vrem să avem iar un sezon bun“ FC Viitorul se pregăteşte în Polonia la baza folosită de echipa Spaniei (galerie foto)

ro

14 Jun, 2016 00:00 3086 Marime text

 
Fotbaliştii de la FC Viitorul şi-au încheiat vacanţa, revenind la pregătire pentru sezonul 2016/2017. Ieri-dimineaţă, jucătorii au efectuat vizita medicală, iar în cursul după-amiezii au plecat în cantonament
 
Primul stagiu centralizat de pregătire din această vară se desfăşoară la Poiana Braşov, iar managerul tehnic Gheorghe Hagi şi stafful său au inclus în lotul pentru acest cantonament 24 de jucători. După Poiana Braşov, FC Viitorul va merge şi în Polonia, dar şi în Austria. Echipa constănţeană s-a despărţit până acum de Cernat, Goulon şi De Lucas şi are mai multe noutăţi în lot.   
 
FC Viitorul a pus capăt vacanţei de o lună şi o săptămână, iar ieri a plecat în pregătire la munte. Lotul care efectuează cantonamentul de la Poiana Brașov este format din: portari - Alexandru Buzbuchi, Arpad Tordai, Victor Rîmniceanu; fundaşi - Romario Benzar, Robert Hodorogea, Kevin Boli, Sorin Rădoi, Andrei Peteleu, Cristian Ganea, Ciprian Perju; mijlocaşi - Răzvan Marin, Ioan Filip, Dragoș Nedelcu, Florin Purece, Pablo Brandan, Carlo Casap, Dani Lopez, Alin Cârstocea; atacanți - Vlad Rusu, Florin Tănase, Ianis Hagi, Aurelian Chițu, Florin Coman, Gabriel Iancu. Stafful tehnic este format din: Gheorghe Hagi - manager tehnic, Cătălin Anghel, Cristian Sava - antrenori secunzi, Ștefan Preda - antrenor cu portarii, Roberto Berruero - preparator fizic, Costin Mega - team manager. Din corpul medical fac parte: Shadi Flaha - medic, Paul Ciocănescu - fiziokinetoterapeut, Daniel Stoian, Cosmin Ghiorghe - maseuri.

Tratative şi cu Dani Lopez, Andrei Peteleu şi Gabriel Iancu

Din 19 iulie, în cantonamentul Viitorului de la Poiana Brașov se vor alătura și Bogdan Țîru, și Bogdan Mitache, al căror împrumut la FC Voluntari a expirat. FC Viitorul s-a despărţit de Florin Cernat (aflat la final de contract), Herold Goulon și Pablo De Lucas, ultimii doi reziliindu-şi contractul pe cale amiabilă. De asemenea, Peterson Pecanha urmează să-și rezilieze și el contractul în zilele următoare.
 
Noutăţile din lot sunt revenirile lui Bogdan Țîru și Bogdan Mitache (de la FC Voluntari), Sorin Rădoi (FC Voluntari), Victor Rîmniceanu (Dinamo), Florin Purece (Concordia Chiajna), Pablo Brandan (ASA Tg. Mureș). În zilele imediat următoare, FC Viitorul va încerca să finalizeze și transferurile lui Dani Lopez (Doxa Katokopias, Cipru), Andrei Peteleu (Petrolul Ploiești) și Gabriel Iancu (Steaua).

Amical cu Partizan Belgrad

Jucătorii antrenaţi de Gheorghe Hagi se vor pregăti în Poiana Brașov până pe 24 iunie, urmând ca în intervalul 27 iunie - 8 iulie formaţia constănţeană să întreprindă un cantonament în Polonia, la Gniewino, la baza de pregătire folosită de echipa națională a Spaniei la EURO 2012. Din Polonia, FC Viitorul va pleca în Austria pentru încă un stagiu de pregătire de o săptămână (8-15 iulie). Meciurile de pregătire ale Viitorului din această vară sunt următoarele: în cantonamentul din Poiana Brașov - pe 16 iunie, cu ACSM Codlea (stadion Carpați); pe 24 iunie, cu Milsami Orhei (stadion Carpați); în cantonamentul din Polonia - pe 29 iunie, cu APOEL Nicosia; pe 3 iulie, cu Arka Gdynia; pe 6 iulie, cu Partizan Belgrad; în cantonamentul din Austria - pe 11 iulie şi 14 iulie, adversarii nefiind încă stabiliţi.

Gică Hagi - „Nu abandonăm spiritul nostru“

„Vrem să facem din nou un an foarte bun. Statisticile arată că, în sezonul trecut, am fost printre cei mai buni. Viaţa e o experienţă, aşa că am învăţat şi din lucrurile mai puţin reuşite. Nu abandonăm spiritul nostru, acela de a fi o echipă căreia îi place să marcheze mult. Încercăm să definitivăm cât mai repede lotul. E foarte important că am reuşit să ieşim în Europa. Ne simţim bine, provocaţi şi vom încerca să facem ceva frumos“, a declarat Gică Hagi. „Vacanţa a fost scurtă, dar ne-am reîncărcat bateriile pentru noul sezon. Orice jucător care vine la echipă e bine primit. Încercăm să ne acomodăm cât mai repede unii cu alţii“, a precizat Ianis Hagi. „Ne aşteaptă un sezon mult mai greu. Sunt aşteptări mult mai mari de la noi. Sperăm să avem însă acelaşi parcurs bun“, a spus şi Robert Hodorogea.

Pablo Brandan - „A fost alegerea cea mai bună“

„Vrem să ne clasăm mult mai bine ca anul trecut. Cred că putem să o facem, ajutaţi şi de jucătorii cu experienţă care au venit. Concurenţa e bună şi te face să creşti“, a declarat Ioan Filip.


„Mi-am dorit să mă reîntorc la FC Viitorul, o echipă care se bate cu formaţiile mari ale campionatului. Am venit cu inima deschisă. FC Viitorul s-a mişcat foarte bine pe piaţa transferurilor până acum“, a precizat şi Victor Rîmniceanu.

„A fost alegerea cea mai bună. Sunt fericit. Ne-am înţeles foarte repede. Chiar înainte de a ajunge la ASA Tg. Mureş am avut o discuţie cu FC Viitorul, care nu s-a concretizat însă. Am încredere că vom reuşi un sezon foarte bun“, a spus Pablo Brandan.

„Am ajuns la FC Viitorul pentru că e un proiect frumos. Anul trecut, au făcut performanţă şi ne dorim să avem rezultate mai bune în noul sezon. Avem o echipă destul de bună“, a arătat Florin Purece


Sursa foto: Academia Hagi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii