Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi - „Doar în România e posibil aşa ceva“ Cum se califică FC Viitorul în play-off. Calculele ultimei etape (galerie foto)

ro

21 Feb, 2018 00:00 1807 Marime text
După victoria, 2-1, cu FC Botoşani, FC Viitorul s-a apropiat şi mai mult de turneul play-off al Ligii 1. Verdictul se va da etapa viitoare
 
 
În acest moment, sunt calificate în play-off CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova şi Astra. Pentru celelalte două locuri care asigură accederea în această fază a campionatului mai sunt în luptă FC Viitorul, Dinamo şi Poli Iaşi, iar totul se va decide în etapa a 26-a, ultima a sezonului regulat.
 
După 25 de runde, clasamentul în partea superioară este următorul: 1. CFR Cluj - 56p, 2. FCSB - 52p, 3. CSU Craiova - 50p, 4. FC Viitorul - 41p, 5. Astra - 41p, 6. Dinamo - 39p, 7. Poli Iaşi - 39p. Victoria de la Ovidiu a FC Viitorul a scos-o din cărţi pe FC Botoşani şi a calificat-o pe Astra, iar pentru a-şi asigura prezenţa între primele şase formaţii, echipa lui Gică Hagi are nevoie de un egal în ultima rundă, în deplasare cu Poli Iaşi, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 19.45. Formaţia de pe litoral se poate califica chiar şi dacă va pierde în Copou, însă, în acest caz, trebuie ca Dinamo să nu câştige meciul cu Astra din deplasare.
 

Echipa a reacţionat bine

 
Golurile meciului cu FC Botoşani au fost marcate de I. Hagi (34), Ciobanu (90+4), respectiv M. Roman (10 - din penalty). Cele două echipe au fost: FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Cojocaru - Mladen, Ţîru, Hodorogea, De Nooijer - Cicâldău (85 Lima), Băluţă, Ganea (95 Ciobanu) - Chiţu, I. Hagi (90+3 Gavra), Vînă; FC Botoşani (antrenor, Costel Enache): Cobrea - Dumitraş (63 Unguruşan), Burcă, Miron, Acsinte - Oaidă, Tincu - M. Roman, Achim, Moruţan (46 Golofca) - Golubovic (84 Axente).
 
„Sunt fericit, pentru că echipa a reacţionat foarte bine. Ca şi meciul cu Astra, şi această partidă a început negativ pentru noi. Dar ne-am văzut de joc şi am meritat victoria, chiar dacă eram mulţumiţi şi cu un egal“, a spus Hagi.
 
Victoria a venit cum nu se poate mai bine pentru Ionuţ Vînă, care ieri a împlinit 24 de ani. „La mulţi ani, Ionuţ Vînă! Academia de Fotbal Gheorghe Hagi şi clubul Viitorul îi urează multă sănătate, fericire şi împliniri!“, a fost mesajul celor două structuri sportive.
 

„Nu putem accepta aceste lucruri“

 
„Regele“ a reafirmat că susţine sistemul cu play-off şi play-out, dar respinge cu hotărâre înjumătăţirea punctelor echipelor. „Ne mai trebuie o remiză la Iaşi, ca să ne calificăm în play-off. Din păcate, aceste socoteli numai în România pot exista, doi să fie mai mare decât trei. Adică două puncte să-ţi fie mai bune decât trei. Nu mai spun de cele 21 de puncte luate. Faci bugetul cu multe luni înainte, câştigi meciuri importante, iar apoi 21 de puncte (şapte victorii) în minus. Eu nu înţeleg aşa ceva. Doar în România e posibil. Trebuie să ne trezim şi să fim realişti. Nu are nicio legătură cu sportul şi cu competiţia. Sunt de acord cu play-off şi play-out, dar să nu se înjumătăţească punctele. Sunt muncite de jucători şi de antrenori. Cum să le iei punctele, nu se poate! Pe ce criterii? Chiar dacă doare când eu spun anumite lucruri, dar România e o ţară importantă în fotbalul european, care a făcut performanţă. Trebuie să avem pretenţii. Nu putem accepta aceste lucruri. Nu e că eu intru sau nu (n.r. în play-off), că viaţa merge înainte, dar nu e normal. Mă gândesc ce s-a întâmplat în 1990. Libertate. Libertatea înseamnă competiţie. Care e mai bun. Dacă iei punctele, întotdeauna cel de pe locul întâi e dezavantajat. Nu e logic. Dacă vreţi să ne separaţi, ăla mare de ăla mic, e bine, nu am nicio problemă, dar nu luaţi punctele“, a spus Hagi.
 

„Mă consider mic, deşi am fost mare“

 
Managerul tehnic al FC Viitorul a arătat că îşi spune părerea despre fotbalul românesc, graţie „paşaportului“ pe care îl are în fotbalul mondial. „Probabil că iar voi primi reproşuri şi jigniri, că de ce vorbesc. Eu mă consider mic, deşi am fost mare. Am câştigat titlul, dar uitaţi de el. A fost o minune. Noi avem alte obiective. Am jucat acum în faţa apărării cu un jucător născut în 1999. Nimeni nu vorbeşte că Viitorul foloseşte opt jucători din Academie. Că furnizăm 35 de jucători la loturile naţionale, cei mai mulţi din România daţi de o echipă. Şi spuneţi că eu mă revolt. Nu, eu muncesc pentru România. Loturile naţionale îmi selecţionează jucătorii fără să-mi dea un ban. Zero! Sunt unul dintre pilonii importanţi care susţin România. În rest, n-am nimic cu nimeni, doar îmi spun şi eu părerea. Dacă îmi daţi voie. Dacă nu… Dar eu cred că mi-am făcut un paşaport frumos şi o să vorbesc, chiar dacă unora nu le convine. Ştiu că doare ce spun eu“, a punctat „Regele“.
 

„Vreţi să-mi închideţi gura? Nu se poate“

 
Cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc precizează că unele vorbe ale sale dor, dar că nimeni nu-i poate închide gura. „N-am văzut diversiune mai mare ca cea pe care aţi vrut să o faceţi după ce am vorbit. Că «ce are, domne, cu Divizia B, cu juniorii, cu nu ştiu ce generaţie?». Eu sunt primul care susţin fotbalul în România, investind şi producând jucători. Am adus banii de afară şi i-am băgat aici. Cine a mai făcut, domne, aşa, academie, terenuri? Şi atunci? «Ce face Hagi e urât, e greşit». Vreţi să-mi închideţi gura? Nu se poate. De ce? Că spun lucrurilor pe nume şi doare? Dar mergem înainte şi vedem ce-o fi. Acceptăm. Nu am ce face. Punctul meu forte e vestiarul. Vin de jos, din teren. Suntem puternici. Încercăm să depindem de noi. Sperăm să facem treabă bună“, a punctat fostul căpitan al Naţionalei.
 

Prezent la prezentarea lui Ionuţ Lupescu

 
Gică Hagi a dezvăluit că va fi prezent atunci când Ionuţ Lupescu, unul dintre candidaţii la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, îşi va prezenta programul. „Ionuţ a avut curaj şi încredere în el. Va fi o competiţie, o luptă. Mă duc să văd ce gândeşte, cum o vede. Cum îşi prezintă proiectul. Gândurile lui, ce vrea să facă. E un coleg de-al nostru care vrea să realizeze un lucru mare“, a punctat Hagi.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul a învins FC Botoșani în Liga 1 cu un gol în minutul 90+4!

Îi priesc meciurile cu Astra Giurgiu Tânărul Andrei Ciobanu, un nou gol în Liga 1 pentru FC Viitorul. Din lovitură liberă!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii