Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul fotbalist constănțean Mihai Mocanu ar fi împlinit joi 80 de ani. Cel mai bun fundaș stânga al României!

ro

24 Feb, 2022 00:00 3079 Marime text

 
  • Jucător cu 33 de selecţii în echipa naţională a României, Mihai Mocanu a început fotbalul la echipa Locomotiva Constanţa, iar pe litoral a mai jucat la Electrica Constanţa și la Șantierul Naval Constanţa.
  
Fotbalistul declarat în anul 2000 cel mai bun fundaş stânga al tuturor timpurilor din România, constănțeanul Mihai Mocanu, ar fi împlinit joi, 24 februarie, 80 de ani. 
 
Născut la Constanţa, unde a şi început fotbalul, la echipa Locomotiva Constanţa, Mihai Mocanu a avut 33 de selecţii în echipa naţională a României, pentru care a jucat (integralist) şi la Campionatul Mondial din Mexic 1970. Mocanu s-a stins din viaţă pe 18 iunie 2009 (la vârsta de 67 de ani), la Constanţa.
 
Mihai Mocanu a primit titlul de maestru emerit al sportului, dar și titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti. De asemenea, în martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a III-a, „în semn de apreciere pentru participarea la Turneul Final al Campionatului Mondial de Fotbal din anul 1970 din Mexic şi pentru întreaga activitate“.
 
Potrivit Wikipedia, după Locomotiva Constanța, a mai jucat la echipele de juniori şi seniori Rafinăria Câmpina, Electrica Constanţa, Șantierul Naval Constanţa, Chimia Făgăraş, Petrolul Ploiești (echipa la care s-a consacrat și cu care a câștigat titlul de campion al României în ediţia 1965/1966) și Omonia Nicosia (cu care a cucerit campionatul și Cupa Ciprului). În Divizia A are 201 meciuri şi 6 goluri marcate. Mihai Mocanu a fost și antrenor.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook „Retro Tikitaka“.
 
Citește și:
 
Constanța
11 ani de la moartea lui Mihai Mocanu! E considerat cel mai bun fundaș stânga din istoria fotbalului românesc
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii