Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:04 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost mare jucător Dennis Şerban ar putea candida la preşedinţia Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa

ro

19 Feb, 2014 00:00 5925 Marime text
În acest an, peste puţin timp, vor avea loc alegeri pentru funcţiile de conducere ale forului fotbalistic local. Fostul mare jucător al Farului, Stelei sau Valenciei se gândeşte să se înscrie şi el în cursa pentru şefia AJF
 
În vârstă de 38 de ani, Dennis Şerban nu mai este implicat în acest moment în sportul-rege, dar a declarat că, dacă se va hotărî să candideze, o va face cu gândul că ar putea ajuta fotbalul constănţean. Ultimul club la care a activat fostul mijlocaş a fost Astra Ploieşti, unde a avut funcţia de director sportiv.
 
„În principiu, da, vreau să candidez, dar mă voi hotărî după Adunarea Generală a AJF, care este programată pe 23 februarie. Vreau să mă interesez care sunt condiţiile care trebuie îndeplinite, astfel încât să-mi fie acceptată candidatura. Mă gândesc că aş putea ajuta fotbalul constănţean, că aş putea veni cu un plus. Am activat în străinătate şi am experienţă. Vreau să vorbesc şi cu foşti colegi de-ai mei, gen Tibi Curt, Adrian Senin sau Stelian Carabaş, băieţi tineri şi cu entuziasm, pentru a-i avea în echipa mea, dacă va fi să concurez pentru postul de preşedinte. Am jucat fotbal şi nu putem sta departe de fenomen”, a declarat Dennis Şerban. Deocamdată, nu se ştie când vor avea loc exact alegerile pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi. Iniţial, pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a AJF Constanţa, care se va desfăşura duminică, 23 februarie, de la ora 12.00, la Restaurantul „Sport”, figurau şi alegerea vicepreşedinţilor Asociaţiei (conform articolului 31 din statut), şi alegerea reprezentanţilor din partea cluburilor ca membri ai Comitetului Executiv. Însă ambele scrutine au fost amânate, întrucât, după cum au explicat oficialii AJF, dosarele candidaţilor au fost incomplete. Astfel că la Adunarea de pe 23 februarie pe convocator au rămas următoarele puncte: 1. Aprobarea schimbărilor în statutul AJF, conform cererilor unor membri afiliaţi şi 2. Diverse. Noii vicepreşedinţi ai AJF vor fi reprezentanţi ai cluburilor afiliate, iar din componenţa noului Comitet Executiv vor face parte şapte persoane: cinci membri din partea echipelor, preşedintele AJF şi şeful Comisiei Judeţene de Arbitri. Data de desfăşurare a alegerilor pentru postul de preşedinte va fi stabilită după ce iese hotărârea judecătorească privind schimbările din statutul AJF. În 30 de zile apoi se pot face alegeri, probabil în lunile aprilie, mai.

De ce a demisionat de la Farul
 
Născut la Constanţa, pe 5 ianuarie 1976, Dennis Şerban a jucat (ca mijlocaş ofensiv) la FC Farul, Portul Constanţa, Steaua, Valencia, Villarreal, Elche, Rapid Bucureşti, Cordoba, Polideportivo Ejido, Petrolul Ploieşti, Larissa şi Dinamo Bucureşti (în două rânduri). Cu Steaua a cucerit două titluri de campion al României şi a jucat în Liga Campionilor. A fost jucător al clubului Valencia între 1998 şi 2002, însă o bună bucată din această perioadă a fost împrumutat, fie în Spania (la Villarreal şi Elche), fie în Divizia A, la Rapid. La Valencia a susţinut doar 14 meciuri şi a marcat un gol. Sub culorile lui Elche a avut o perioadă mai prolifică, punctând de 11 ori în 35 de partide. La echipa naţională a României a fost convocat de 13 ori, între 1996 şi 2001, şi a înscris o dată, în amicalul cu Iugoslavia, jucat la Bucureşti, în anul 2000, şi câştigat de tricolori cu 2-1. După încheierea activităţii de fotbalist, a fost antrenor la Astra şi la Progresul Bucureşti, iar apoi director tehnic la Farul, funcţie din care a demisionat, pe 3 iunie 2010, după mai puţin de două luni de la instalare, din cauza situaţiei deosebit de dificile de la club, ameninţat în acea perioadă săptămână de săptămână cu neprogramarea din cauza datoriilor către foşti jucători. Cât timp a fost în staff-ul tehnic al Farului, Dennis nu a ezitat să-i şi ajute cu bani pe fotbaliştii din lot care se confruntau cu probleme. După plecarea de la Farul, a fost director sportiv la Astra. Dennis Şerban este ginerele fostului preşedinte al FC Farul Petre Buduru şi a fost cununat de fostul acţionar al lui Dinamo Cristi Borcea.
 
În funcţie din 1990
 
Preşedintele în exerciţiu al AJF Constanţa este fostul fotbalist şi antrenor Vasile Mihu (65 de ani). Născut în judeţul Timiş, la Giarmata, Mihu a evoluat la trei echipe din Timişoara, CSE (1958-1964), CFR (1964-1966) şi UMT (1966-1970), iar între 1970 şi 1975 a jucat la Farul Constanţa, stabilindu-se cu această ocazie în oraşul de la malul mării. A evoluat apoi, timp de un an (1975-1976), şi la Cimentul Medgidia. Ca antrenor, a pregătit Cimentul Medgidia (în trei mandate), Litoral Mangalia, CFR Constanţa, Metalul Mangalia, Victoria Giurgiu, Portul Constanţa şi SN Constanţa. Are la activ două promovări în Divizia B, cu Cimentul (în 1979) şi cu Metalul (în 1983). Activează ca şef al AJF Constanţa din 1990. „La ora aceasta, nu ştiu dacă voi candida din nou. Poate mă hotărăsc, poate nu”, a spus Vasile Mihu. Fostul fotbalist al Farului (mijlocaş stânga) este căsătorit cu Ana Mihu (care a jucat volei), cei doi având doi băieţi, Raul (avocat) şi Ionuţ (antrenor la grupa 2003 de la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, fost junior al Farului). Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Vasile Mihu are ca pasiuni extra-fotbalistice muzica populară şi pescuitul.

Ti-a placut articolul?

Comentarii