Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florian Constantin se adresează Federaţiei De ce a eşuat mariajul dintre Farul şi antrenorul Neil Kelly (galerie foto)

ro

13 Aug, 2014 00:00 1929 Marime text
Florian Constantin, preşedintele clubului de rugby Farul Constanţa, a explicat, ieri, faptele care au stat la baza demiterii antrenorului englez Neil Kelly. Totodată, Constantin i-a prezentat pe noii tehnicieni ai echipei, Cristian Petre şi Cătălin Nicolae

Tehnicianul britanic Neil Kelly este istorie pentru RCJ Farul Constanţa, după ce obiectivul stabilit la începutul campionatului a fost ratat. Valul nemulţumirii lui Florian Constantin l-a atins şi pe un jucător, neozeelandezul James Sample, care şi-a făcut bagajele, iar astăzi va pleca acasă. De asemenea, alţi doi rugbyşti vor primi avertisment. Antrenorul secund Cristian Petre a fost promovat principal, iar directorul sportiv Cătălin Nicolae va coborî în iarbă, ca al doilea component al noului staff tehnic. Celor doi antrenori li s-a trasat sarcina ocupării locului 3 şi punerea bazei unei echipe pentru sezonul viitor.

Florian Constantin a decis întreruperea colaborării cu Neil Kelly în lumina ultimelor rezultate negative ale echipei, a jocului slab, dar şi din pricina activităţii deficitare de manager sportiv a antrenorului englez. Constantin a mai spus că Neil Kelly nu a acceptat dialogul şi nu a oferit explicaţii în legătură cu echipa. În plus, a tolerat unele cazuri de neimplicare a jucătorilor, cum ar fi cel al lui Sample.

„Activitatea de manager sportiv a lui Neil Kelly nu s-a materializat prin nimic. Din ianuarie şi până acum, am o singură semnătură pe un singur plan de pregătire sportivă. Niciun proiect de joc, niciun plan de formare a unei echipe, prognoze pentru la anul sau constatări la capitolele unde suntem deficitari. Se punea problema că echipa nu e pregătită fizic, dar eu cum să constat asta, dacă nu au fost documente ale antrenamentelor? Mi-a fost ruşine de prestaţia Farului din meciul cu RCM Timişoara. Jucătorii au fost în vacanţă. După acest meci, am convocat echipa şi antrenorii. «Am venit să ascult», am zis. «Păi nu avem nimic de spus», mi s-a transmis. «Atunci, spun eu». Acesta a fost dialogul meu cu domnul Neil. Nu a dorit să amânăm meciul cu Baia Mare, deşi aveam mulţi accidentaţi. Arăta astfel că-i pasă de echipa Farul şi că nu acceptă să apară în teren în orice fel. Steaua ne-a umilit acasă. Neil Kelly a spus că nu acceptă dialogul. Obiectivul nostru era disputarea semifinalei acasă, cu şansa de a juca finala, însă a fost ratat“, a spus Florian Constantin.

În ce-l priveşte pe Sample, preşedintele Farului l-a găsit întins pe iarbă la stadion, aflând că acesta nu avea nimic, deşi a motivat că simţea unele dureri. „Sample s-a dat lovit. Rugby-ul are nevoie de bărbaţi, nu de asemenea atitudini. Mâine (n.r. - astăzi), pleacă acasă. Neil Kelly a tolerat acest caz. Nu ţinem rezerve de lux la Farul“, a arătat Constantin.

„Nu speram ca Neil să le pună pâlnia la ureche şi să-i transforme în superjucători“

Preşedintele Farului a fost deranjat şi de o scrisoare primită de la Neil Kelly, în care i se reproşau cinci zile de întârziere la plata salariilor: „Nu putem fi trataţi ca un club de mâna a doua. Nu speram de la Neil Kelly să le pună pâlnia la ureche băieţilor şi să-i transforme în superjucători. Aşteptările mele priveau o armonizare în teren a rugbyştilor români cu cei străini. Colaborarea noastră n-a mers. Decizia mea de renunţare la Neil Kelly e puţin tardivă, dar a trebuit să mă conving pe deplin de modul în care se implică la club. El a adus jucătorii. Alegerile pe care le facem în privinţa antrenorilor sunt loterii. Atât Kelly, cât şi Cristian Petre ne-au fost recomandaţi de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache. Alegerea lui Cristian Petre a fost însă una bună, el e un om statornic. Voi trimite personal o scrisoare la FRR, în care voi arăta cum am colaborat cu Neil Kelly, atât părţile bune, cât şi cele rele“.

Florian Constantin vrea inimi de români la Farul

Şeful clubului Farului a mai spus că noii tehnicieni au sprijinul său total, Cristian Petre şi Cătălin Nicolae având ca obiective, în acest sezon, clasarea pe locul 3 şi începerea construirii echipei pentru sezonul viitor: „Mi-aş dori tare mult să am cât mai mulţi români, dragoste faţă de culorile clubului şi un pachet de înaintare cu inimă de român. O parte dintre jucătorii actuali sunt şi ei vinovaţi pentru situaţia actuală. Doi dintre băieţi vor primi avertismente. În acest moment, nu putem face schimbări în lot, campionatul încheindu-se pe 13 septembrie, de aceea sper ca jucătorii să-ţi schimbe atitudinea şi să-şi facă datoria pe teren“.

Cristian Petre crede că nu e totul mort

„Nu vom avea o misiune uşoară, dar cred că nu e totul mort. Avem încredere că vom obţine totuşi cel puţin locul 3. Luată individual, Farul e una dintre cele mai bune formaţii din ţară, dar suferim la capitolul omogenitate. Atât eu, cât şi Cătălin Nicolae nu pornim de la zero, ştim ce avem în grădină. Le putem transmite energia noastră jucătorilor. De acum încolo, fiecare meci e ca o finală pentru noi. În sânul lotului, atmosfera e una normală“, a declarat Cristian Petre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii