Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atleta Ioana Emilia Colibășanu, învingătoare în Cupa României. Constanța, mai multe prezențe pe podium

ro

30 Jul, 2020 00:00 3611 Marime text
 
  • La Cupa României, Ioana Emilia Colibășanu a obținut cel mai bun rezultat, dintre reprezentanții Constanței. 
  • Competiția s-a bucurat de o largă participare, dar a fost organizată în condiții de maximă siguranță.
  • Constanța a obținut șase clasări pe podium.
 
Prima competiție internă de atletism de după perioada de izolare cauzată de pandemia de coronavirus, Cupa României Open pentru juniori, a fost găzduită, timp de două zile, de arena „Iolanda Balaș Soter“ din București.  
La startul întrecerii s-au aliniat și reprezentanți ai Constanței, care au obținut rezultate bune, șase dintre clasări fiind pe podium. Cel mai bun rezultat i-a aparținut Ioanei Emilia Colibășanu (CS Farul - LPS „Nicolae Rotaru“; antrenoare, Carmen Botea), care a câștigat proba de triplusalt, cu 12,30 m. Pregătit și el de Carmen Botea, Robert Bârsă (LPS - CS Farul) a ocupat locul trei la 100 m (11,17 s) și cinci la 200 m (23,33 s). „Evoluțiile au fost îmbucurătoare, nu neapărat clasările, cât performanțele (aproape de recordurile personale), în contextul pregătirii speciale și al perioadei grele, din pricina pandemiei. Concursul din capitală a avut și rol de selecție pentru Campionatele Balcanice de juniori 1 și juniori 2, dar e de văzut dacă acestea se vor ține“, a precizat Carmen Botea. 

Tania Borisov, de două ori pe locul trei           

La Cupa României, Tania Borisov (LPS - CS Farul; antrenor, Gabriel Zaharia) a urcat de două ori pe treapta a treia a podiumului, la 100 m garduri (cu 16,65 s), și la 400 m garduri (cu 68,65 s). Poziția a treia i-a revenit și lui Cristian Valentin Radu (CS Farul; antrenor, Alin Larion), la triplusalt (13,52 m), dar și Cristinei Stancu (CSS1 - CS Farul; antrenori, Coculeana și Ioan Oltean), tot la triplusalt (11,55 m). Totodată, prezențe în finală au mai bifat Roxana Constantin (CSS1 - CS Farul; pregătită de soții Oltean), poziția a cincea la 400 m (58,91 s) și Denis Ștefan Iftodi (LPS; antrenor, Cătălin Ganera), situat al șaptelea la 400 m garduri juniori 2 (68,86 s).     

Organizare în condiții de maximă siguranță  

„O competiție care s-a bucurat de o largă participare, dar care, în același timp, a fost organizată în condiții de maximă siguranță, securitate impusă de condițiile speciale ale stării de alertă. Cursele de fond, semifond, ca și ștafetele, nu au fost incluse în program din cauza situației speciale menționate. Mai mult, la intrarea în incinta arenei s-a efectuat un triaj al sportivilor și antrenorilor, iar accesul spectatorilor în stadion a fost strict interzis conf. Ordinului 619/12.06.2020, sportivii având obligația să păstreze distanțarea fizică prevăzută în același ordin“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Sursa foto: ZIUA de Constanța 

Citește și:
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii