Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi medalii pentru Constanța la atletism. Vlad Bădescu, de la CS Farul, a luat argint la Cupa României pentru seniori (galerie foto)

ro

11 Aug, 2020 00:00 4042 Marime text
  • La Cupa României, constănțenii au obținut patru medalii.  
  • La etapa finală a Campionatului Național de juniori 3, Tiberiu Petru Rusu s-a clasat pe locul trei.
  • Evoluție remarcată și pentru Robert Bârsă, la Cupa României.
La București s-au desfășurat două competiții de atletism, Cupa României pentru seniori, întrecere Open, și etapa finală a Campionatului Național de juniori 3 (Under-16), ambele concursuri aducându-le medalii și rezultate bune și reprezentanților județului Constanța.
La Cupa României, constănțenii au obținut patru medalii, cea mai strălucitoare fiind cea cucerită de Vlad Bădescu (CS Farul; antrenor, Alin Larion), argint la săritura în lungime, cu 6,84 m. Celelalte trei medalii au fost de bronz: David Ciolpan (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenor, Cătălin Ganera), la triplusalt (14,48 m); Andreea Lefcenco (CS Farul - CSU Pitești; antrenor, Alin Larion), la triplusalt (12,68 m); Ioana Manoliu (CS Farul; antrenoare, Carmen Botea), la lungime (5,94 s). Proba masculină de triplusalt i-a revenit, cu 15,85 m, constănțeanului Florin Alexandru Vișan, care este pregătit în continuare de Carmen Botea, dar nu mai reprezintă Constanța, ci Dinamo București. La aceeași probă de triplusalt, pe locurile cinci și și șase s-au clasat Vlad Bădescu, care a sărit 14,14 m, respectiv Cristian Radu (CS Farul; antrenor, Alin Larion), cu 13,92 m.
Felicitat de seniori
Andreea Lefcenco și Ioana Manoliu au fost aproape să obțină fiecare încă o medalie, încheind întrecerea în imediata vecinătate a podiumului, pe locul patru, la triplusalt (Ioana Manoliu, cu 12,37 m), respectiv la lungime (Andreea Lefcenco, cu 5,61 m). La 200 m, Robert Bârsă (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) a fost al șaptelea, cu 21,96 s, însă evoluția sa și timpul obținut sunt de remarcat, în condițiile în care el este junior I. Mai mult, Robert a alergat mai bine acum, la o competiție de seniori, decât o făcuse, anterior, la o competiție rezervată categoriei sale de vârstă, Cupa României pentru juniori, unde a înregistrat timpul de 23,33 s! „M-am bucurat enorm pentru Robert. El intrase cumva într-un blocaj prihologic, având în vedere accidentările cu care se confrunta des și care îi știrbiseră încrederea. Timpul înregistrat acum se apropia de barem de Mondiale, dacă această competiție nu se anula. Seniorii l-au felicitat. A impresionat prin modul de abordare a cursei, în care și-a câștigat seria. Are un sprint fantastic și calități deosebite“, a declarat Carmen Botea.

Recorduri personale!


Și Alin Larion a subliniat evoluția celor pe care îi pregătește. „Rezultate frumoase pentru sportivi cu valoare, atleți de viitor. Felicitări și spor(t) în continuare! Vlad Bădescu - medalie de argint (lungime), Andreea Lefcenco - medalie de bronz (trilusalt), Cristian radu (triplusalt) și Ionuț Vasile (200 m și 400 m) - recorduri personale! Cu siguranță, sârguință și creativitate, performanța nu contenește atunci când există motivație, colegialitate și dorință“, a punctat Alin Larion. Ionuț Vasile s-a clasat pe locul zece la 200 m (22,24 s), iar la 400 m a fost al 11-lea, cu 50.40 s.

Podium și pentru Tiberiu Rusu, de la Axiopolis Cernavodă


La etapa finală a Campionatului Național de juniori 3, Tiberiu Petru Rusu, de la CSA Axiopolis Cernavodă (antrenor, Daniel Băietu), a obținut bronzul la triplusalt, cu 12,40 m, și a fost cât pe ce să cucerească aceeași medalie și la lungime, clasându-se pe locul patru, cu 5,97 m, o performanță inferioară cu numai doi centimetri celei cu care s-a cucerit bronzul. La aceeași probă, poziția a șasea, cu 11,51 m, i-a revenit lui Leonard Andrei Durău, de la CSS1 Constanța, unde e pregătit de soții Coculeana și Ioan Oltean. 

Sursa foto: Facebook (Carmen Botea, Alin Larion)

Citește și:

Atleta Ioana Emilia Colibășanu, învingătoare în Cupa României. Constanța, mai multe prezențe pe podium

 
 
 
    
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii