Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul - Poli Iaşi, azi, la Ovidiu Gică Hagi - „Suntem concentraţi la momentul nostru, care nu e aşa de dulce“ (galerie foto)

ro

15 Feb, 2019 00:00 1742 Marime text
Etapa a 24-a a Ligii 1 este deschisă, astăzi, de partida FC Viitorul - Poli Iaşi, care se joacă la Ovidiu, de la ora 20.00. În clasament, echipa gazdă ocupă poziţia a cincea, cu 34 de puncte, în vreme ce Poli se află pe opt, cu 31 de puncte, ambele formaţii luptând pentru calificarea în play-off.
 
FC Viitorul n-a mai câştigat în Liga 1 de şase meciuri, interval în care a înregistrat două egaluri şi patru înfrângeri (golaveraj 2-9) şi a ajuns la al cincilea meci fără gol marcat. Astfel că, după cum a subliniat Gică Hagi, managerul tehnic al fostei campioana a României, „e clar că lucrurile sunt mai dificile în momentul de faţă. În acest moment am ajuns din cauza noastră. Deja există şi întrebarea dacă vom intra în play-off sau nu, din pricina faptului că, în ultima perioadă, rezultatele nu au fost aşa de bune. Dar în viaţa unei echipe sunt şi perioade din acestea, în care eşti mai puţin inspirat ori nu-ţi ies anumite lucruri. Sperăm ca la meciul cu Iaşi să câştigăm şi să ne deblocăm. Suntem concentraţi la momentul nostru, care nu e aşa de dulce. Trebuie să fim atenţi, conectaţi şi să strângem rândurile. Să încercăm să scoatem maximum din aceste ultime trei etape ale sezonului regulat“.
 

Depind numai de ei

 
„Regele“ a menţionat că Poli Iaşi e un adversar puternic, ce joacă bine şi acasă, şi în deplasare. În obţinerea victoriei astăzi, FC Viitorul mizează şi pe sprijinul publicului. „Poli a arătat că e valoroasă, are momente foarte bune, joacă excelent pe contraatac, dacă o laşi, ştie să te domine şi e puternică la faze fixe. Vrem să facem un meci bun şi să învingem. În cele trei partide care au mai rămas de jucat în sezonul regulat vrem să obţinem punctele care să ne califice în play-off. E un meci important, dar nu decisiv pentru noi. Cel mai bine e că depindem numai de noi. Trebuie să ne regăsim inspiraţia în ultimii metri“, a declarat Gică Hagi.
 

Victorie pentru încredere

 
Fundaşul Sebastian Mladen a spus că partida cu Poli Iaşi e foarte importantă, iar FC Viitorul trebuie să reînceapă să înscrie şi să câştige. „Venim după o serie de meciuri în care nu am marcat şi am cucerit doar un punct. Trebuie să câştigăm cât mai multe puncte în cele trei meciuri şi să rămânem pe loc de play-off. Nimic nu e jucat deocamdată. Dacă ne vom face jocul nostru obişnuit, vom învinge Iaşi“, a declarat Mladen. Revenit printre titularii FC Viitorul, după o lungă perioadă de absenţă, din pricina unei accidentări serioase, mijlocaşul Carlo Casap a spus că Viitorul trebuie să câştige mâine ca să prindă mai multă încredere în forţele proprii. „Lupta e strânsă, dar ne place presiunea. Nu ne-am făcut clacule de puncte, întrucât noi ne dorim victoria în fiecare meci. E adevărat însă că, dacă vom învinge Poli Iaşi, vom avea o şansă mai mare de a prinde play-off-ul“, a punctat Casap.
 

„Face parte din adaptarea lui“

 
FC Viitorul nu îl va putea folosi contra ieşenilor pe fundaşul Bas Kuipers (suspendat, după cartonaşul roşu primit etapa trecută), în vreme ce Eric şi Măţan, deşi se pregătesc cu echipa, nu sunt la un nivel ridicat. Întrebat dacă este dezamăgit de evoluţiile de până acum ale olandezului Kuipers (folosit titular în ambele meciuri oficiale din 2019), Hagi a răspuns: „Face parte din adaptarea lui. Vine dintr-un fotbal care e mai atletic, mai puternic şi mai agresiv decât al nostru, în acre baza se pune pe duel. Trebuie, uşor-uşor, să se adapteze. Cu Craiova a jucat destul de bine, dar cu Astra a greşit. Îi vom da timp de adaptare. Vom vedea. S-a întâmplat. Orice jucător străin trebuie să aibă o perioadă de adaptare la un campionat nou“.
 

Surpriză pentru Hagi de la Ajax Amsterdam

 
în cadrul emisiunii de Liga Campionilor de la Look Plus, managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a primit, din partea jucătorilor de la Ajax Amsterdam, un tricou personalizat cu numele Hagi şi semnăturile tuturor componenţilor echipei „lăncierilor“, prin intermediul directorului de Scouting şi Relaţii Internaţionale al formaţiei constănţene, George Ogăraru.
 
Sursa foto: 1 - FC Viitorul, galerie - ZIUA de Constanţa
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii