Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul debutează astăzi în Cupa României. Gică Hagi a lăsat acasă mai mulţi jucători de bază (galerie foto)

ro

26 Sep, 2018 00:00 1634 Marime text

FC Viitorul, campioana României din sezonul 2016/2017, debutează miercuri, 26 septembrie, în ediţia 2018/2019 a Cupei României, întâlnind în „16“-imile de finală ale competiţiei, în deplasare, Concordia Chiajna.
 
Partida începe la ora 18.45 şi este transmisă în direct de Telekom Sport, Digi Sport şi Look Sport. În clasamentul actual al Ligii 1, FC Viitorul se află pe locul opt, cu 13 puncte, în vreme ce echipa din Chiajna, care l-a instalat de curând antrenor pe Dorinel Munteanu, ocupă poziţia a 11-a, cu zece puncte.
 
Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, a anunţat că din lotul pentru acest meci nu fac parte Ţâru, De Nooijer, Vână, Băluţă, Ianis Hagi şi Drăguş, urmând a li se da credit mai multor jucători care au fost folosiţi mai puţin până acum. Alături de fotbalişti precum Lima, Boboc, Luchin, Artean, Achim, Voduţ şi alţii, se va afla şi mijlocaşul rus Amir Natkho (22 de ani), transferat de echipa constănţeană la începutul lunii trecute. Natcho a fost legitimat înainte de FC Viitorul la campioana Rusiei, Lokomotiv Moscova. În cariera sa a mai evoluat pentru Krasnodar şi TSKA Moscova, iar în sezonul 2014-2015 a jucat pentru FC Barcelona B.

Pregătiţi şi de penalty-uri 

„Ne dorim să trecem de acest tur. Întâlnim Chiajna, o formaţie în formă. A schimbat antrenorul, iar, într-o săptămână, Dorinel i-a unit şi au făcut un rezultat foarte bun într-o deplasare dificilă, la Botoşani (n.r. au câştigat cu 2-0). S-a văzut experienţa lui Dorinel. Chiar dacă nu a mai activat în ultima perioadă, fotbalul nu se uită. A demonstrat că e un antrenor foarte bun. Cu siguranţă, cei de la Concordia au moral, dar noi vrem să trecem de ei. Nu am inclus în lot mai mulţi jucători care au jucat mult în ultima perioadă. Toate echipele îşi doresc Cupa, e un drum mai scurt până la trofeu. Nu e uşor însă, noi am căzut din primul tur cu o formaţie din Liga 1. Chiar şi aşa, gândul nostru e să mergem cât mai departe în competiţie. Trebuie să ne adaptăm la condiţiile partidei. De două zile ne antrenăm şi noi pe teren sintetic. Suntem pregătiţi şi de prelungiri, şi de penalty-uri, dacă va fi cazul“, a spus Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Pot câştiga trofeul 

„Obiectivul Viitorul e de a câştiga fiecare meci, Vrem să trecem de acest tur. Suntem conştienţi că ne va aştepta o partidă grea. Am văzut Chiajna în meciul cu Botoşani făcând o figură frumoasă. Odată cu venirea lui Dorinel Munteanu, cred că este o echipă mai bună, mai organizată. Noul antrenor are o mentalitate nemţească, după ce a stat mult timp în Germania. Rezultatul de la Botoşani le dă o mai mare încredere adversarilor noştri de mâine (n.r. astăzi). Ne dorim însă foarte mult să câştigăm. Terenul de la Chiajna e sintetic, iar celelalte echipe sunt obişnuite să joace pe iarbă, Prin Cupă, e cel mai scurt drum spre întrecerile europene, iar Viitorul poate câştiga trofeul, de ce nu? În fiecare an sunt surprize. E o întrecere frumoasă“, a precizat mijlocaşul Andrei Artean.

Portarul Cojocaru s-a refăcut 

„Luăm fiecare meci la victorie. Dacă vom evolua bine, vom trece de toate echipele şi vom ajunge în finală, vom dori să şi câştigăm Cupa. La sfârşit de an, tragem linie şi vedem unde ajungem. Nu avem un obiectiv anume de a câştiga campionatul, vrem să luăm cât mai multe puncte. Sunt apt 100% după acea accidentare şi sper să joc cât mai bine când o voi face, demonstrând astfel că îmi merit locul în echipă“, a punctat şi portarul Valentin Cojocaru.
 
Sursa foto: FC Viitorul 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii