Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, în coborâre în play-out. Ianis Zicu, supărat „Trebuie să jucăm cu inimă, pentru că altfel nu se poate”

ro

12 Apr, 2021 00:00 3292 Marime text
  • Metaloglobus Bucureşti a învins FC Farul Constanţa în etapa a doua a seriei A din play-out.
  • În primele două partide, „marinarii” au un egal şi o înfrângere.
  • În etapa a treia, echipa de pe litoral are liber, următoarul meci, în runda a patra, fiind la Constanţa cu Fotbal Comuna Recea.
 
Înfrângerea din partida cu Metaloglobus Bucureşti (0-1 în capitală) a coborât-o pe FC Farul Constanţa de pe locul unu pe doi în turneul play-out al Ligii a 2-a. Metaloglobus i-a egalat la puncte pe „marinari”, 33, şi a urcat pe prima poziţie graţie golaverajului superior.
 
După două meciuri disputate în play-out, FC Farul are un egal şi o înfrângere, iar eşecul cu Metaloglobus a fost primul înregistrat de echipa de pe litoral în 2021. Ianis Zicu, antrenorul Farului, a subliniat că formaţia constănţeană a avut o posesie superioară, dar a suferit la capitolul finalizare. „O partidă pe care o pierdem după o singură situație pe care le-am oferit-o. O minge respinsă care nu trebuia să o sară și am primit un gol, după care nu am mai putut să revenim. Până în acel moment, am încercat să jucăm, dar jocul a fost un pic haotic după golul primit și acesta a fost rezultatul. Din păcate, continuăm să ne chinuim, nu reușim să marcăm, să ne creăm situații clare, chiar dacă jocul îl controlăm și avem posesia. În ultimii 30 de metri, nu suntem lucizi, nu jucăm fazele așa cum trebuie și nu suntem periculoși în fața porții”, a spus Ianis Zicu.
 

La şapte puncte de baraj

 
La finalul turneului play-out, din cele două serii de câte şapte echipe, vor retrograda direct în Liga a 3-a locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj, tur-retur, pentru menținerea în Liga a 2-a. În acest moment, obiectivul FC Farul este să obţină cât mai repede salvarea matematică, primele două oportunităţi fiind ratate. În urma înfrângerii cu Metaloglobus, distanţa dintre „marinari” şi locul de baraj s-a micşorat la şapte puncte, clasamentul arătând astfel: 1. Metaloglobus - 33p (un meci jucat, golaveraj 1-0), 2. Farul - 33p (2m, 1-2), 3. U Cluj - 32p (1m, 4-2), 4. Fotbal Comuna Recea - 26p (2m, 6-2), 5. Ripensia Timişoara - 26p (2m, 3-2), 6. CSM Slatina - 18p (2m, 5-6), 7. Pandurii Lignitul Tg. Jiu (echipă retrogradată matematic în Liga a 3-a) - 13p (2m, 2-8). În etapa a treia, programată miercuri, 14 aprilie, FC Farul are liber, urmând a susţine următoarea partidă în play-out sâmbătă, 17 aprilie, la Constanţa, cu Fotbal Comuna Recea.       
 

„Dacă tratăm fotbalul pe vârfuri, nu e OK”   

      
„Lucrurile s-au mai complicat, dar avem meciul cu Recea de acasă, pe care, dacă-l câștigăm, suntem matematic salvați de orice grijă. Trebuie să câștigăm meciul direct, un meci de şase puncte. Avem o săptămână pe care trebuie să o traversăm așa cum trebuie și să ne reglăm din nou mintea pentru intensitatea și importanța fiecărei mingii. Trebuie să jucăm cu inimă, pentru că altfel nu se poate. Dacă tratăm fotbalul pe vârfuri și avem impresia că o să câștigăm doar pentru că am fost aproape de play-off și să stăm cu gândul la play-off, lucrurile nu sunt ok. După partida cu Recea, vom vedea ce trebuie schimbat”, a menţionat Ianis Zicu.
 

Acuză tot felul de gânduri şi regrete

 
Ca şi la prima confruntare din play-out, 1-1 pe teren propriu cu Ripensia Timişoara, principalul Farului a precizat că este supărat din cauza unor probleme de atitudine ale jucătorilor săi.
  
„Cu ei am făcut punctele, cu ei am muncit toată perioada asta. Sunt supărat pentru că nu-mi plac niște lucruri care țin de modul de a aborda fiecare meci, indiferent de situația în care te afli. În sport, lucrurile nu se pot schimba, ceea ce ai făcut greșit ieri, nu mai poți să repari, trebuie doar să fii pregătit ca săptămâna următoare să faci lucrurile așa cum trebuie, ca să nu mai ai regrete. Noi acum suntem încă într-o stare în care acuzăm tot felul de gânduri și regrete, iar lucrurile nu funcționează așa. Trebuie ca ei să înțeleagă că, în primul rând, trebuie să joace cu inima și cu dăruire pentru ei, nu pentru altcineva pentru că sunt jucători tineri. Trebuie să aibă în cap tot timpul mentalitatea de învingător, nu se poate să se gândească la alt rezultat. Doar așa se poate forma o echipă puternică și jucători care să ajute fotbalul românesc. Până la urmă, toți acești jucători care fac parte din fotbalul românesc, fie că este Liga 1, fie Liga a 2-a, trebuie să ofere ceva. Nu poți doar să aștepți, trebuie să și oferi”, a spus Zicu.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
FC Farul Constanţa, învinsă de Metaloglobus Bucureşti
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii