Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanţa Damien Dussaut, în stilul lui Gică Hagi. Ce spune „Regele“ despre eurogolul fundaşului. Previziunea lui Adrian Petre (galerie foto)

ro

01 Nov, 2021 00:00 3048 Marime text
 

 
  • După patru înfrângeri şi trei egaluri în mecurile anterioare jucate în deplasare, Farul Constanţa a realizat la Botoşani prima victorie în deplasare din acest sezon al Ligii 1.
  • Damien Dussaut a deschis scorul cu o bijuterie de gol. 
  • Adrian Petre a marcat şi el, dintr-un penalty pe care l-a şi obţinut.
 
Farul Constanţa a câştigat cu 2-0 meciul din deplasare cu FC Botoşani, din etapa a 14-a a Ligii 1, iar „marinarii“ au realizat cu această ocazie prima victorie pe teren străin din acest sezon, după patru înfrângeri şi trei egaluri, golaveraj 2-7, în cele şapte meciuri jucate până atunci afară, ultimele trei fiind eşecuri.
 
Bucuria victoriei de la Botoşani, în fieful uneia dintre echipele puternice ale Ligii 1, a fost cu atât mai mare cu cât unul dintre goluri, primul, marcat de Damien Dussaut, a venit după un şut senzaţional al apărătorului dreapta, mingea fiind expediată de la 35 de metri, la vinclu! Aşa cum marca pe vremuri Gică Hagi, managerul tehnic al Farului. „Bravo, ne aşteptam de la el, munceşte bine, mă bucur că a dat gol. Un fundaş când marchează, numai un gol frumos poate da“, a spus „Regele“. „Mă simt foarte bine, sunt fericit, având în vedere că am şi câştigat. E o victorie extrem de importantă pentru noi, prima în deplasare din acest sezon. La gol, am primit mingea, eram singur, am încercat să trag şi asta a fost, un gol foarte frumos“, a precizat şi Damien Dussaut.
 
A câştigat Cupa Belgiei cu Standard Liege
 
Acesta a venit pe litoral, la echipa constănţeană (care se numea pe atunci FC Viitorul), în septembrie 2019, semnând un contract valabil până în vara anului 2022. Pe 8 noiembrie, apărătorul francez, care are 1,82 m, va împlini 27 de ani. Damien Dussaut este fost internațional francez U20, iar în cariera sa a mai jucat pentru Valenciennes (Franța), Standard Liege (cu care a câștigat Cupa Belgiei în 2016), Saint Truiden (Belgia) și Dinamo București.
 
Au făcut un meci complet
 
Gică Hagi a remarcat că, la Botoşani, Farul a făcut un meci complet, interpretând la fel de bine ambele faze ale jocului. „Suntem fericiţi, e un rezultat foarte bun pentru noi, obţinut într-o deplasare foarte grea, contra unui adversar care joacă fotbal, ştie să atace şi e puternică acasă. Trebuia să facem bine ambele faze. Am muncit şi am făcut un meci complet. Aveam nevoie de acest rezultat. Am spart gheaţa în deplasare şi e bine. În ultimele trei deplasări nu am produs rezultat, cu toate că am jucat şi am atacat. Păcat că nu am fructificat toate ocaziile pe care le-am avut. Adversarul a riscat foarte mult, ştiam că face asta sub presiunea rezultatului. Tactica noastră a dat roade. Ne-a ieşit. Din când în când, mai trebuie să şi munceşti. Sunt şi partide cu mai puţin fotbal şi mai multă muncă“, a menţionat Hagi.
 
„Avem echipă şi joc de play-off“
 
Al doilea gol al „marinarilor“ din partida cu FC Botoşani i-a aparţinut atacantului Adrian Petre, care a punctat dintr-un penalty pe care tot el l-a obţinut. „Contează mai puţin că am marcat eu, ci că am câştigat în sfârşit în deplasare. Ne-am eliberat de un stres, ca să spun aşa. După cum am jucat, meritam să învingem şi cred că vor veni rezultate şi mai bune după această victorie şi descătuşare din deplasare. Probabil că a contat că am fost mai odihniţi, dar pentru noi vin două meciuri la interval scurt. Vom vedea după ele dacă a fost benefică mini-pauza. Avem o echipă şi un joc de play-off, un grup foarte bun şi nu cred că vom rata prezenţa în primele şase echipe“, a menţionat Adrian Petre.
 
Urmează meciurile cu FCSB şi CSU Craiova, la Ovidiu!
 
În continuare, Farul are două meciuri acasă, la interval de trei zile unul după altul, cu FCSB (restanţa din etapa a 13-a, joi, 4 noiembrie, de la ora 17.30) şi cu CSU Craiova (în etapa a 15-a, duminică, 7 noiembrie, de la ora 15.30).     
 
„Fiecare meci e dificil în prima ligă. E un echilibru. Jucăm cu două echipe foarte bune. Ne vom pregăti. Noi pierdem ca programare, dar încercăm să dăm ce avem mai bun şi să facem un rezultat bun“, a spus Gică Hagi. „Nu contează cu cine jucăm, unde jucăm, mergem abordăm fiecare partidă la victorie. Şi la Botoşani, chiar dacă ştiam că e un meci greu, cu o echipă bună, pe un teren unde foarte puţine echipe reuşesc să scoată puncte, am venit să câştigăm. Acest meci ne dă moral şi abordăm cu încredere şi celelalte două partide“, a punctat şi Adrian Petre.        
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanţa 

     
Citeşte şi:
 
Farul Constanţa, prima victorie în deplasare în acest sezon. Damien Dussaut, gol de poveste!
 
Farul Constanța, în topul formațiilor din cele mai puternice 31 de campionate din Europa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii