Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța, în topul formațiilor din cele mai puternice 31 de campionate din Europa

ro

29 Oct, 2021 21:42 1875 Marime text
  • Farul Constanța ocupă un important loc 24 într-un Top 100 al cluburilor care au format cei mai mulți jucători ce activează în cele mai importante 31 de campionate din Europa!

Potrivit unui comunicat, site-ul de analiză și statistică CIES Observatory, care monitorizează activitatea atât a cluburilor cât și a jucătorilor din întreaga lume, a realizat un studiu privind numărul jucătorilor proveniți de la echipele din cele mai importante 31 de campionate ale Europei.

În acest clasament s-a luat în considerare și numărul de jucători promovați de club, fiind incluși numai cei care au evoluat cel puțin trei ani consecutivi în intervalul de vârstă 15-21 de ani !

Cu 41 de astfel de jucători aflați la diverse echipe din campionatele Europei, Farul ocupă locul 24 în această ierarhie, înaintea unor cluburi cu renume în fotbalul mondial, precum Locomotiv Moscova, Rennes, Anderlecht, Alkmaar, Legia Varșovia, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Monaco, Stuttgart, Saint Etienne, Zenit St. Petersburg, Slavia Praga, Valencia, Genk, Atletico Madrid, Bayern Munchen, Espanyol Barcelona, Athletic Bilbao, Spartak Moscova, Internationale Milano, Real Sociedad, Panathinaikos, Tottenham Hotspur, AS Roma, Villareal, Celtic Glasgow, Nantes, Hertha Berlin, Atalanta Bergamo sau OSC Nice.

Clasamentul integral poate fi văzut în linkul următor: https://football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2021/wp353/en/

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii