Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fanii, din nou pe stadion Partida Farul Constanța - Rapid București, cu spectatori în tribune. Toate detaliile

ro

30 Nov, 2021 00:00 5008 Marime text

 
  • Partida Farul - Rapid se joacă sâmbătă, 4 decembrie, pe arena principală a bazei Academiei Hagi, de la Ovidiu.
  • „Marinarii“ au fost văduviți de prezența spectatorilor la ultimele trei meciuri din Liga 1 jucate acasă, în urma deciziilor luate la nivel național de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus.
  • Ultimul meci de acasă al Farului cu spectatori s-a disputat pe 26 septembrie, în etapa a 10-a, Farul - CS Mioveni 2-1.
 
După ce, la ultimele trei meciuri din Liga 1 jucate acasă, Farul Constanța a fost văduvită de prezența spectatorilor, în urma deciziilor luate la nivel național de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus, din acest weekend fanii revin pe stadionul de la Ovidiu, prima partidă în care îi vor putea încuraja din nou pe „marinari“ fiind cea cu Rapid București.
 
Prin hotărârea de Guvern nr. 1.238 din 26 noiembrie 2021, s-a decis ca „în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00 - 21,00, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2“. Exista însă o problemă pentru spectatori, pentru că unele meciuri se încheiau după ora 21.00. Astfel că autoritățile au revenit și s-a decis ca accesul spectatorilor la meciurile din Liga 1 să fie permis și după ora 21.00.
 
Prima partidă de pe teren propriu a Farului care intră sub incidența acestei decizii este cea cu Rapid București, care se joacă sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 21.30, pe arena principală a bazei Academiei Hagi, de la Ovidiu, în etapa a 18-a.
   
„În urma ședinței de Guvern, s-a luat decizia ca accesul spectatorilor la meciurile din Liga 1 să fie permis și după ora 21.00! Singura condiție pe care cei interesați să participe la eveniment trebuie să o îndeplinească este să păstreze biletul de meci până la sosirea acasă! Se păstrează în schimb obligativitatea ca prezența spectatorilor să nu depășească 30% din capacitatea stadionului. De asemenea, accesul va fi permis numai persoanelor vaccinate, care vor trebui să prezinte Certificatul Covid. Primul meci pe teren propriu în aceste condiții pentru echipa noastră va avea loc sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 21.30, cu Rapid București“, se arată într-un comunicat al Farului Constanța.
 
Ultima partidă de acasă a „marinarilor“ cu spectatori s-a jucat pe 26 septembrie, în etapa a 10-a, Farul - CS Mioveni 2-1. Au urmat trei meciuri fără fani, Farul - FCSB 0-1 (în etapa a 13-a, pe 4 noiembrie), Farul - Universitatea Craiova 1-0 (în etapa a 15-a, pe 7 noiembrie) și Farul - UTA 0-0 (în etapa a 16-a, pe 20 noiembrie), iar sâmbătă suporterii vor reveni, la 30% din capacitatea stadionului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanţa  
 
Citește și:

Fotbal, Liga 1, etapa 17
Farul Constanța obține un punct în partida cu Gaz Metan Mediaș prin reușita lui Jefte Betancor

 
Doi fotbaliști de la Farul Constanța au fost incluși în echipa ideală a turului sezonului regular al Ligii 1
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii