Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:58 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul „Baschet în familie“ a reunit, la Constanţa, copii, părinţi şi bunici

ro

16 May, 2017 00:00 1262 Marime text
Sala Sporturilor din Constanţa a găzduit, cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, acţiunea „Baschet în Familie“, în care au fost organizate concursuri de aruncări între familii şi demonstraţii de dunk-uri, recompensate cu premii surpriză, muzică, distracţie şi voie bună. 
 
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Terra Semper Fidelis - Perspectivă pentru Viitor, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, BC Athletic şi Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa. „Ziua de 15 mai este declarată Ziua Internaţională a Familiei, însă, de cele mai multe ori, rămâne doar o dată banală, fără a transmite un mesaj sau a crea un impact în comunitate. Nu întâmplător această zi poate fi considerată un semnal de alarmă asupra superficialităţii cu care sunt tratate valorile familie în prezent, dar şi rolul acesteia în societate. Constanţa a spus însă «stop» goanei cotidiene, dorind să reunească oamenii în familie, să-i ţină mai aproape, prin activităţi interactive de comunicare, autocunoaştere, descoperire şi joc. Acestea s-au desfăşurat într-o acţiune comună, dedicată aceluiaşi scop, sub sloganul «Cu mic cu mare, Familia e cea mai tare»“, au precizat organizatorii acţiunii sportive.

„Din ce în ce mai mulţi participanţi!“

„Este un proiect pe care eu îl iubesc. Mă aflu alături de el de când a început. Îmi umple sufletul de bucurie să văd copii, părinţi, bunici, familii întregi care se bucură de sport, nu neapărat numai de baschet, ci pur şi simplu de mişcare, înţelegând esenţa şi importanţa practicării sportului. Baschetul este unul dintre sporturile cele mai iubite în judeţul Constanţa. Este o tradiţie, iar când am intrat în sală am spus «Wow!», din ce în ce mai mulţi participanţi, înseamnă că acest proiect îşi atinge obiectivele şi sper să-i dăm şi noi mai multă amploare. Poate va fi o săptămână a baschetului ori a sportului în familie. Atunci putem spune că am ajuns la un alt nivel. Proiectul poate avea o triplă direcţie: părinţii să înţeleagă efortul copiilor şi să aprecieze munca antrenorilor; copiii să fie motivaţi şi să conştientizeze că pot face mai mult decât părinţii în anumite momente ale vieţii lor; sportul poate să ne unească şi pe noi, ca familie, nu numai socială, ci şi sportive“, a spus Mariana Solomon, directorul DJST Constanţa.
 
Sursa foto: Facebook (BC Arhletic) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii