Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dueluri România - Serbia la handbal. Din lotul tricolor au făcut parte şi şase tineri de la HC Dobrogea Sud Constanţa

ro

01 May, 2021 00:00 3948 Marime text
  • În partidele cu Serbia, tricolorii mici au înregistrat câte o victorie şi o înfrângere.
 
Echipele naţionale de handbal cadeţi (născuţi 2004 - 2005) şi juniori (2002-2003) ale României au efectuat un stagiu de pregătire la Drobeta Turnu Severin, urmat de câte două meciuri de pregătire în Serbia, la Kladovo, cu reprezentativele similare ale ţării vecine.
 
Din loturile tricolore convocate pentru pregătire şi meciuri au făcut parte şi şase handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, patru la cadeţi (Daniel Paraschiv, Amir Ablachim, David Pavlov şi George Teodor Ştefan) şi doi la juniori (Gabriel Preda şi Ionuţ Adrian Stănescu). Totodată, antrenor secund la lotul de juniori al României este Enis Murtaza, tehnician de la HCDS. În duelurile cu Serbia, tricolorii mici au înregistrat câte o victorie şi o înfrângere: 33-29 şi 33-39 la cadeţi; 25-24 şi 20-33 la juniori. Naţionala de juniori a Serbiei este calificată la Campionatul European. 


Mă bucur că, în situația dificilă creată de pandemie, am avut meciuri amicale internaționale.

Lotul de cadeți a avut o evoluție și o atitudine bună în primul meci, apărarea a funcționat, stafful tehnic i-a mobilizat pe băieti și s-a câștigat cu 33-29.

Din păcate, ambii interi dreapta de mână stângă s-au accidentat și, în al doilea meci, s-a văzut lipsa lor în atac, apărarea nu a mai fost la fel de eficientă ca în prima partidă și am pierdut cu 39-33.

La juniori, am jucat primul meci internațional după o lungă perioadă de timp împotriva reprezentativei similare a Serbiei, care este calificată la Campionatul European.

Poate și din lipsa coeziunii și a unei mobilizări mai slabe din partea noastra, sârbii ne-au dominat la toate capitolele și, în primul meci, am suferit o înfrângere dureroas (33-20).

Al doilea meci însă, a fost complet diferit, stafful tehnic a reușit să îi monteze pe băieți. Sportivii și-au schimbat atitudinea, au fost mai "răi" în apărare, mai uniți, și-au dorit sa evolueze mai bine ca în prima partida și, încurajați de colegii lor mai mici, au câștigat cu 25-24, a declarat antrenorul federal Gabriel Florea, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Handbal.

 
HC Dobrogea Sud a avut reprezentare (portarii Ionuţ Iancu şi Dan Vasile şi centrul Ciprian Şandru) şi la echipa naţională de seniori a României, care a disputat meciul de la Sibiu cu Suedia, penultimul din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Selecţionata nordică, vicecampioană mondială, s-a impus cu 31-23. Titular în poarta tricoloră a fost Ionuţ Iancu, iar în meci a evoluat şi Ciprian Şandru. Pe 2 mai, România susţine meciul din deplasare cu Muntenegru. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
În secţiunea galerie Foto găsiţi mai multe imagini cu loturile tricolore. Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Handbal)
 
Citeşte şi:
 
Şase handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocaţi la loturile de cadeţi şi juniori ale României

Trei handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocaţi pentru meciurile României cu Suedia şi Muntenegru

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii