Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut promiţător la Talent Cup pentru Academia „regelui" Puştii lui Hagi i-au umilit pe cei ai lui Zanetti

ro

17 Aug, 2011 00:00 1807 Marime text

academia_hagi.jpgAseară au debutat pe stadionul Farul primele meciuri din cadrul celui mai puternic turneu amical organizat anul acesta în România la nivelul copiilor şi juniorilor, Talent Cup, competiţie rezervată jucători născuţi după 1 ianuarie 1994.

În primul meci, echipa Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, pregătită de Cristian Cămui a întâlnit „viitorul" vicecampioanei Italiei, echipa Under 17 a lui Internazionale Milano. Cu nume precum Del Piero, Ferarra sau Amoruso în echipă, jucători care însă mai au de muncă până să ajungă la nivelul vedetelor cu acelaşi nume, Inter a fost depăşită la toate capitolele de echipa constănţeană. Puştii Academiei au început puţin crispaţi prima parte. Italienii au profitat de acest lucru şi au avut prima ocazie de gol, însă portarul Şerban a intervenit eficient în faţa lui Ntow în minutul 6. Constănţenii au ieşit la joc şi Iancu trece pe lângă deschiderea scorului în minutul 17, şutul său de la marginea careului trecând puţin peste poartă. După cinci minute Academia Hagi a reuşit să treacă în avantaj. Păiuş a insistat la o minge în colţul careului mic, balonul a ricoşat la Răzvan Ciochină, care a punctat din apropiere. Până la pauză tot gazdele au fost aproape de a majora diferenţa de pe tabelă, dar portarul Dalle Vedove a întervenit eficient la şutul de la distanţă al lui Vînă. Partea a doua a debutat excelent pentru Academia Hagi, care a asediat poarta interistă. Nikolov a lovit bara în minutul 42, Vînă a trimis peste poartă din poziţie ideală în minutul 52, iar Iancu a fost anticipat de portar după un şut puternic de la 25 de metri. Ocaziile constănţenilor s-au transformat în gol abia în minutul 67, când elevii lui Cristi Cămui au înscris pentru 2-0. Mihai a executat o lovitură liberă şi Bogdan Ţîru a reluat cu capul pe spate din centrul careului şi l-a învins pe goalkeeperul Interului. Elevii lui Sergio Zanetti, fratele mult mai celebrului Javier Zanetti, au mai pus presiune la poarta Academiei doar în minutul 74, când portarul constănţenilor a intervenit excelent în faţa lui Monachello. Scorul final avea să fie stabilit în prelungirile partidei, la ultima fază de joc. Proaspăt intrat pe teren în locul lui Puţanu, Robert Hodorogea a marcat spectaculos din voleu după un corner executat de Vînă, stabilind şi scorul final, 3-0.

Academia Hagi a început partida cu următorul 11: Şerban - Babu (min.41 - Bălaşa), Ţîru, Puţanu (min.77 - Hodorogea), Mitache (min.77 - Teodorof) - Nikolov (min.68 - Tănase), Boitoş (min.72 - Vasile), Iancu (min.72 - Farin) - Vînă, Ciochină (min.41 - Luiz Carlos) şi Păiuş (min.41 - Mihai). De partea cealaltă, antrenorul Sergio Zanetti a trimis în teren echipa: Dalle Vedove - Guglielmotti (min.72 - Djuno), Marini, Amoruso (min.50 - Gabbianelli), Scappi (min.41 - Monachello) - Pasa (min.41 - Del Piero), Sarina (min.50 - Radaelli), Ferrara (min.72 - Parlato) - Bangoura, Colombi (min.50 - Martinelli) şi Ntow.

Astăzi, Academia Hagi va întâlni, de la ora 19.30, pe japonezii de la Kashima Antlers.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii