Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:11 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Antonaru - „Promovăm sportul de masă” Părinţi şi copii vor alerga în cursa „Family Run” a „Maratonului Nisipului”

ro

10 Jan, 2015 00:00 2852 Marime text
Ineditul eveniment „Maratonul Nisipului”, de la Mamaia, rămasă și în acest an singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară integral pe nisip, va include o activitate sportivă dedicată familiei, cursa “Family Run”. Aceasta se va desfăşura pe distanţa de 3 kilometri și are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.
 
Asociația Sportivă SanaSport, organizatoarea „Maratonului Nisipului”, consideră că sportul, la ora actuală, ar trebui promovat ca o activitate de masă, iar această preocupare ar trebui să pornească din sânul familiei. Semnalul de alarmă este tras în contextul în care obezitatea infantilă a scăpat de sub control, 27% dintre copiii de 13 ani și 33% dintre copiii de 11 ani sunt supraponderali, potrivit unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății, realizat în 53 de țări, printre care și România.
 
Ajuns la ediţia a doua, „Maratonul Nisipului” se va desfășura în acest an pe 29 martie, pe plaja din stațiunea Mamaia. Întrecerea se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță. Participanții au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum tradiționalele probe de maraton individual pe distanța de 42,195 kilometri, semi-maraton individual (21 kilometri) și cursa individuală de 10 kilometri.

 La Constanţa, a luat naştere a comunitate de alergători 

 În aproape doi ani de activitate, am reușit să construim o comunitate de alergători destul de numeroasă la Constanța, prin antrenamentele săptămânale și prin evenimentele sportive organizate. Ne-a interesat mai mult să promovăm sportul de masă și mai puțin cel de performanță. O data pe săptămână, la antrenamentele desfăşurate duminica, am reușit să consolidăm un grup de peste 100 de persoane, printre care se numără și aproximativ zece familii, care au transformat această activitate sportivă într-un stil de viață. Întrucât cifrele OMS privind obezitatea infantilă sunt îngrijorătoare, coroborate cu faptul că tinerii nu primesc o educație sportivă în familie, am considerat ca fiind oportună introducerea unei curse dedicate familiei, prin care vrem să-i conștientizăm și să-i responsabilizăm pe părinți cu privire la importanța sportului pentru copiii lor”, declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului.
 
La prima ediție, cea de anul trecut, organizatorii au reușit să înscrie Constanța pe harta maratoanelor mondiale, adunând la start sute de participanți din România și din străinătate și alte câteva sute de susținători. Cei interesați se pot înscrie pe website-ul evenimentului, maratonulnisipului.ro.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii