Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:46 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culturistul fără vârstă. O nouă performanţă! La 67 de ani, Vasile Şerban a ocupat locul patru la Campionatul Mondial (galerie foto)

ro

15 Nov, 2017 00:00 15443 Marime text
Sportivul fără vârstă Vasile Şerban, din Năvodari, a obţinut o nouă performanţă deosebită în competiţiile de culturism ale veteranilor
  
La 67 de ani, Vasile Şerban are o formă fizică uimitoare, antrenamentele de culturism modelându-i armonios corpul şi transformându-l, de mulţi ani, într-un campion al acestui sport. La Campionatul Mondial de la Bistriţa, năvodăreanul a concurat la culturism masters +55 ani, categoria +75 kg, şi a ocupat locul patru, ceea ce constituie cea mai bună performanţă a sa la un Campionat Mondial. Totuşi, părerea unanimă a specialiştilor şi a spectatorilor a fost că Vasile Şerban merita o medalie.
 
La categoria sa au evoluat zece culturişti, organizându-se semifinală şi finală. Vasile Şerban a trecut de prima etapă şi s-a calificat în ultimul act, în care au acces cei mai buni şase culturişti. La final, sportivul din Năvodari a ratat de puţin podiumul, fiind plasat pe poziţia a patra. Ierarhia a fost: 1. Alfie Noda (Marea Britanie), 2. Juhani Herranen (Finlanda), 3. Aivars Visockis (Letonia), 4. Vasile Şerban (România), 5. Antonio Vergiani (Italia), 6. Arsene Lagrange (Canada). 

Campion balcanic, medaliat european şi de 13 ori campion al României 

Aprecierea oamenilor de culturism din România care au văzut concursul a fost că sportivii clasaţi pe locurile doi, trei şi patru au fost de valori sensibil egale, astfel că nu era nicio supărare dacă se dădea o altă ordine între ei, cel puţin între trei şi patru. Toţi l-au văzut pe Vasile Şerban pe poziţia a treia, medaliat cu bronz. Năvodăreanul este mulţumit însă şi cu locul patru. „Să ocupi această poziţie la un campionat mondial nu e puţin lucru. E cea mai bună performanţă a mea la o asemenea competiţie. Majoritatea celorlalte ediţii ale Mondialelor s-au ţinut în ţări aflate la mare distanţă de România, iar eu nu mi-am putut permite din punct de vedere financiar să ajung acolo“, a spus Vasile Şerban, care, în acest an, a cucerit al 13-lea său titlu de campion naţional. De asemenea, culturistul de 67 de ani a devenit, în anii trecuţi, campion balcanic de masters (titlu cucerit în Macedonia) şi a fost medaliat cu bronz la Europenele veteranilor care s-au ţinut în Ungaria.

„Faceţi cinste acestei ţări!“ 

Performanţa lui Vasile Şerban de la Campionatul Mondial a adunat numeroase mesaje de apreciere de la prietenii şi susţinătorii săi. „Felicitări pentru conduită şi performanţele obţinute!“, „Finală mondială şi locul patru în lume, deşi, subiectivi (oare?), noi toţi l-am văzut medaliat! Felicitări!“, „O mare performanţă, la 67 de ani. Mulţi înainte în sport!“, „Felicitări, domnule Vasile Şerban! Faceţi cinste acestei ţări şi mă simt norocos că pot să vă scriu aceste cuvinte. V-aţi reconfirmat valoarea sportivă. Respect maxim!“, „Felicitări din toată inima!“, „Nea Vasile Şerban are deja medalia de aur în culturismul românesc. Acum doar ne-a amintit că se poate şi că, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, trebuie să continuăm. Asta da performanţă! Hai România!“, „Sincere felicitări, o mare performanţă! Meritată cu desăvârşire!“, „Trebuia să fie pe podium fără dubii. Nu este numai părerea mea, am fost în tribună şi am auzit mai multe comentarii. Oricum ar fi, multe, multe felicitări şi multă sănătate şi participări îndelungate!“ sau „Cel mai bun antrenor! Vasile Şerban ne arată ce înseamnă perseverenţa, munca asiduă şi ambiţia de fier, nemaivorbind de faptul că sportul nu are vârstă!“, au fost câteva dintre mesaje. 

Născut din fiare, durere și sudoare  

Vasile Şerban locuieşte în Năvodari, dar se antrenează la Constanţa, la sala Viking Gym (unde activează şi ca instructor), fiind legitimat la Clubul Sportiv Power Gym Constanţa. „Cât voi mai concura? Cât mă va ţine caroseria!“, râde Vasile Şerban, care continuă: „Pentru mine, culturismul este de mult un mod de viaţă. Cât timp mă voi simţi în putere, voi fi pe scenă. Eu oricum mă antrenez în fiecare zi ca şi când aş avea în faţă o competiţie“. „Culturismul e născut din fiare, durere și sudoare, dar te și răsplătește cu armonie, eleganţă și rafinament!“, obişnuieşte să spună Vasile Şerban. Pentru campionul din Năvodari provocările anului 2018 sunt Campionatul Naţional şi Campionatul Balcanic (care se va organiza în România), după care, „în funcţie de cum mă simt, mai vedem“.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
Vasile Şerban, Ulise de Constanţa, a cucerit al zecelea titlu de campion naţional

Adevărat vultur de mare La 62 de ani, un constănţean are corp de Hercule

Interviul online cu Vasile Şerban, multiplu campion naţional la culturism s-a terminat Tema a fost - Culturismul – Fiţă sau corp sănătos

13 medalii pentru constănţeni Vasile Şerban a cucerit un nou titlu de campion naţional

Ti-a placut articolul?

Comentarii