Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis, la un punct de podium

ro

30 Apr, 2010 03:25 1300 Marime text
cstomis.jpgCS Tomis Constanţa s-a impus în deplasare, cu scorul de 31-30 (18-17), în faţa formaţiei Rulmentul Braşov, într-un meci din etapa a XXIV-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Echipa constănţeană a reuşit astfel să bifeze cel de-al nouălea meci consecutiv fără înfrângere şi este foarte aproape să realizeze obiectivul propus la începutul sezonului.

Deşi erau favorite la victorie în faţa Rulmentului din Braşov, fetele lui Ion Crăciun au avut mult de muncă în faţa unei echipe în suferinţă şi în luptă pentru salvarea de la retrogradare. Tomis a început bine partida şi au stat la conducere în permanenţă, însă fără să se distanţeze decisiv pe tabelă. Mai mult gazdele au trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 20, scor 12-11. Echilibrul s-a păstrat până spre finalul primei părţi, echipa de pe litoral intrând la cabine cu un avantaj minim, scor 18-17. Constănţencele au început mult mai bine cel de-al doilea mitan şi după zece minute se distanţau la patru goluri pe tabelă, scor 24-20 şi totul părea că merge în avantajul constănţencelor. Însă, pe fondul unei relaxări premature, formaţia braşoveană a revenit repede în joc şi a egalat situaţia după alte zece minute scurse din repriza secundă, scor 26-26. Până spre final, cele două formaţii au mers cap la cap, experienţa jucătoarelor constănţene spunându-şi cuvântul în ultimele momente ale jocului, tranşând astfel soarta partidei în favoarea lor. Scor final, 31-30 şi CS Tomis se apropie la un singur punct de podium, obiectiv care părea aproape imposibil de realizat în urmă cu câteva etape. Cele mai bune marcatoare ale formaţiei de pe litoral au fost Tîlvîc, cu 10 reuşite, Druţu (5), Pătru (4), Mateescu (3), Busuioceanu (3), Dincu (2), Iovănescu (2), Seifer (2). De cealaltă parte, Teodorescu (8 goluri) şi Pavel (6) au marcat cele mai multe goluri pentru gazde. În celelalte partide ale rundei cu numărul 24 s-au înregistrat rezultatele: Ştiinţa Bacău - Universitatea Reşiţa 28-25, HCM Buzău - HCM Roman 25-23, Oltchim Râmnicu Vâlcea - Rapid 57-24, CSM Cetate Deva - HC Zalău 26-32, U Jolidon Cluj - Ştiinţa Baia Mare 27-23, Dunărea Brăila - Oţelul Galaţi 30-23. În clasament conduce Oltchim, cu 50 de puncte, urmată de U Jolidon Cluj, cu 36 şi Ştiinţa Baia Mare, cu 31.

Meci decisiv cu Dunărea Brăila

Următoarul meci al Tomisului va avea loc miercuri, pe teren propriu, urmând să primească vizita formaţiei Dunărea Brăila. O nouă victorie a constănţencelor ar asigura în mare parte participarea în ediţia viitoare a cupelor europene. În ultima etapă, formaţia pregătită de la Ion Crăciun va avea un meci uşor pe terenul celor de la Ştiinţa Bacău, echipă retrogradată deja în eşalonul secund.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii