Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kaiac - canoe CS Farul Constanța, pe primul loc la „Memorialul Ștefan Aftenie - Cupa Farul“ (GALERIE FOTO)

ro

19 Sep, 2022 00:00 1452 Marime text

 
  • La eveniment a fost prezent și sportivul tulcean Cătălin Chirilă, campion mondial și european la canoe simplu pe distanța de 1.000 de metri.
 
Ediția a șaptea a concursului national de kaiac-canoe „Memorialul Ștefan Aftenie - Cupa Farul“ a reunit la Constanța, pe lacul Siurghiol, 150 de sportivi de la 11 cluburi.
 
Întrecerea organizată de Asociația Nautic Club Farul Constanța, în colaborare cu CS Farul Constanța și finanțată de Primăria Municipiului Constanța, îi cinstește memoria antrenorului emerit Ștefan Aftenie, care s-a stins din viață în 2013, răpus de o boală nemiloasă, la vârsta de 65 de ani. Ștefan Aftenie a îndrumat o mulțime de mari sportivi medaliați la Campionatele Naționale, Europene și Mondiale, dar și la Jocurile Olimpice, de-a lungul unei cariere prodigioase, de peste trei decenii, la Clubul Sportiv Farul. 
 
Pe primul loc s-a clasat CS Farul Constanța (antrenori, Gabriel Aftenie și Alina Chirilă), care a acumulat 152 de puncte, în urma obținerii a 18 medalii (opt de aur, șase de argint și patru de bronz). Grupării constănțene i-a revenit și Trofeul „Ștefan Aftenie“. CS Farul a fost urmată în clasament de CSM Brăila (cu 86 de puncte) și CS Olimpia București (cu 78 de puncte).
 
La eveniment a fost prezent și sportivul tulcean Cătălin Chirilă, campion mondial și european la canoe simplu pe distanța de 1.000 de metri. „M-am întors la lacul Siutghiol, la Memorialul Ștefan Aftenie - Cupa Farul, ediția a VII-a. Nu am concurat de data aceasta, dar am luat parte la un eveniment deosebit, la care țin foarte mult. De fiecare dată când revin, mă simt ca un membru al familiei. Mă bucur să văd că, la nouă ani de la dispariția domnului antrenor, tradiția în kaiac-canoe merge mai departe la Constanța. Felicitări organizatorilor și tuturor participanților!“, a menționat Cătălin Chirilă.
 
În acest an, pe 3 aprilie, Ștefan Aftenie ar fi împlinit 74 de ani. „Astăzi, l-am fi sărbătorit pe tatăl meu, pe soțul, pe bunicul, pe omul bun și antrenorul emerit Ștefan Aftenie! Dar Dumnezeu a vrut să-l cheme în împărăția Lui, părăsind această lume, plecând mult prea devreme dintre noi! Ar fi trebuit să îi spunem: «La mulți ani!», dar, din păcate, îi putem spune doar: «Dumnezeu să te odihnească în pace!»“, a fost mesajul din urmă cu cinci luni al fiului lui Ștefan Aftenie, Gabriel, cel care îi duce mai departe ștafeta în kaiac-canoe. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: CS Farul Constanța și Facebook (Cătălin Chirilă, Gabriel Culea, Adina Maftei, Kayac Champions)
 
Citește și:

Constanța
Prezență numeroasă la ediția a șasea a „Cupei Farul - Memorialul Ștefan Aftenie“. Întrecere pe lacul Siutghiol (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii