Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cred că a fost cel mai bun de pe teren. A jucat extraordinar“. La cine a făcut referire Hagi, în partida Farul - Craiova (GALERIE FOTO)

ro

08 Feb, 2023 00:00 2101 Marime text
 
  
 
  • În acest moment, când mai sunt șase etape până la finele sezonului regular al Superligii, clasamentul în zona de play-off arată astfel: 1. Farul - 51p, 2. CFR Cluj - 50p, 3. Rapid - 45p, 4. FCSB - 44p, 5. Universitatea Craiova - 41p, 6. Sepsi OSK - 34p.      
 
Farul Constanța a trecut cu șase puncte (două victorii și un eșec) peste seria dificilă de trei derby-uri la rând, cu CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, iar, după ce au învins echipa din Bănie cu 2-1, în etapa a 24-a a Superligii, „marinarii“ au revenit pe locul întâi în clasament. 
 
„Fericire mare. Am ieșit foarte bine dintr-un program greu, cu două rezultate foarte bune, lăsând la o parte meciul cu CFR Cluj. Cu Universitatea Craiova, am jucat 60 de minute extraordinar, atât ofensiv, cât și defensiv. Apoi, după golul Craiovei, am scăzut puțin, am lăsat adversarul să paseze și să construiască. Când n-am mai făcut presiune, au avut și ei anumite șanse. Dar victoria e meritată, am făcut un fotbal bun și ne-am impus, ceea ce e foarte bine“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, după succesul cu echipa din Craiova.
 
Farul Constanța a învins Universitatea Craiova și a revenit pe primul loc în Superligă

Titular la Farul, tânărul atacant Adrian Mazilu a deschis scorul, acesta fiind primul său gol în prima ligă, după ce, anul trecut, marcase și în Cupa României. „Nu numai el a jucat bine, ci și Cojocaru, și Sali, și ceilalți. Sunt copii născuți în 2005, 2006. Dar aceasta e politica noastră, identitatea noastră. Academia ne obligă. E șansa lor. Învață din orice. S-a văzut că rezistă 30 - 45 de minute, mai mult nu pot deocamdată. Probabil că din vară încolo, când încep de la zero, vom vedea. Acum trebuie să avem grijă când și cum îi băgăm, așa cum am făcut-o și cu ceilalți înainte. Trebuie să avem discernământ în alegerile pe care le facem. Toți au vrut, toți au intrat, toți au muncit, încearcă să facă bine. Cred că cel mai bun jucător de pe teren a fost Kiki. A jucat extraordinar. Am și zis-o, din punctul meu de vedere a avut un adversar foarte bun și practic l-a blocat. A jucat bine defensiv, iar ofensiv a făcut cât trebuie. Mi-a zis că prea mult defensiv, dar sunt meciuri în care trebuie să te aperi preponderent, că ești fundaș“, a mai spus Hagi.
 
Farul Constanța
Ionuț Cojocaru, primul meci în Superligă. E al 60-lea jucător format de Academia Hagi și debutat pe prima scenă

 
Fundaș stânga de fel, David Kiki a jucat în acest meci fundaș dreapta, având duel direct cu Andrei Ivan, căpitanul Universității. Pe partea stângă a defensivei Farului a fost repartizat tânărul Andrei Borza. Gică Hagi l-a remarat și pe Tudor Băluță, dar și pe Mateus.
 
„Băluță a jucat bine, a făcut diferența în prima repriză, până în minutul 60 a recuperat, a pasat, a stat bine în teren, a alergat mult. Nu e ușor să fie cel dinainte, după doi ani în care nu a avut continuitate. La el se pune problema în primul rând de ritm, nu de intensitate. Să aibă mai mult acest tic-tac de care zic eu. Meci de meci arată mai bine. E un fotbalist foarte bun, care a plecat, iar acum îl ajutăm să-și revină, pentru a-și lua zborul iar undeva unde merită. Mateus poate acum 20 – 30 de minute. E un fotbalist bun. Scoutingul e ușor în România când vedem un jucător valoros. E un atacant lateral cu calitate, iute, cu stâng bun. Are tehnică și forță de pătrundere. Avem lot bun. Ușor-ușor, lucrurile vin, sperăm să câștigăm, iar play-off-ul să ne prindă în cea mai bună formă și să învingem toate adversarele“, a punctat „Regele“.  
 
Acesta a subliniat și relația pe care Farul o are cu suporterii. „Cu ei în fiecare zi avem un touching mai bun, ne cunoaștem mai bine, ei spun ce își doresc, noi la fel. Se naște ceva bun la Constanța. Se revine la cum era atmosfera înainte la Farul. Lumea va veni, sperăm ca Farul să câștige. Pe vremea mea, săream gardul ca să pot intra în stadion, era full“, a spus Hagi. 
 
Doi fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa etapei, după meciul cu Universitatea Craiova
 
În acest moment, când mai sunt șase etape până la finele sezonului regular al Superligii, clasamentul în zona de play-off arată astfel: 1. Farul - 51p, 2. CFR Cluj - 50p, 3. Rapid - 45p, 4. FCSB - 44p, 5. Universitatea Craiova - 41p, 6. Sepsi OSK - 34p.     
 
 „Anul acesta e cea mai aprigă luptă. Am zis din prima zi că se vor bate multe echipe și am apărut și noi pe acolo. N-avem nimic de invidiat la nicio echipă, la niciun lot, că avem și noi unul foarte bun. Nu uitați, cu Craiova am jucat fără trei jucători de bază, importanți, care pot aduce un plus. Vom avea și bancă bună, cu tineri foarte buni. E bine că au demonstrat în aceste două meciuri, în care eu am avut curajul să-i bag. Nu au nicio presiune, e pe mine, eu risc totul. Avem o echipă talentată, care ușor-ușor a învățat să aibă și spirit bun și o mentalitate sănătoasă. Meciurile care au rămas vor fi foarte grele. Plecăm ca favoriți, e nevoie de victorii și nu va fi ușor. Vom încerca să rămânem cu picioarele pe pământ. Dacă-mi spuneați, nici eu nu puteam să prevăd că vom fi pe primul loc în momentul de față“, a mai spus Gheorghe Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Oficial
Farul Constanța are dreptul de a solicita licența UEFA pentru participarea în competițiile europene
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii