Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța, victorie cu Dinamo. „Marinarii“ au dat un gol în inferioritate numerică (GALERIE FOTO)

ro

22 Sep, 2023 22:58 1782 Marime text

Farul Constanța, campioana en-titre a României, a disputat vineri, 22 septembrie 2023, meciul din etapa a zecea a Superligii, ediția 2023/2024, întâlnind în deplasare, pe stadionul Arcul de Triumf din capitală, Dinamo București.

Confruntarea s-a încheiat cu victoria „marinarilor“, scor 2-0.

Au marcat Constantin Budescu (33) și Ionuț Vînă (90), al doilea gol fiind înscris în inferioritate numerică! „Marinarii“ jucau din minutul 63 în zece oameni, după eliminarea lui Kiki, care a primit două cartonașe galbene (43, 63). La ambele goluri a pasat decisiv Adrian Mazilu. 

Au evoluat:

Dinamo (antrenor, Ovidiu Burcă): Golubovic - Araujo, Bena, Homawoo (24 Patriche) - De Moura, I. Costin, Larrucea, N. Roșu, Amzar - Ghezali (77 Țîră), Politic (71 Bani). Rezerve: Dujmovic - I. Roșu, De Almeida, Gago, Bordușanu, R. Grigore.

Farul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Aioani - Sîrbu (71 Gustavo), Larie, Artean, Kiki - Băluță, Nedelcu, Grameni (59 Dussaut) - Mazilu, L. Munteanu (71 Vînă), Budescu (63 M. Popescu). Rezerve: Buzbuchi - N. Popescu, Grigoryan, Rivaldinho, Sali.

Farul confirmă tradiția ultimilor ani împotriva celor de la Dinamo si obține un nou succes, foarte important după un început de campionat nu așa cum se dorea. Pe un teren foarte greu, aproape imposibil de legat câteva pase din cauza suprafeței de joc, Farul a fost echipa mai bună chiar și în ultimele 30 de minute, când a evoluat cu un jucător mai puțin după eliminarea lui Kiki. Budescu cu un șut plasat de la 16m în min.33 și Vînă în min.90 au marcat golurile victoriei noastre, se arată pe site-ul oficial al Farului.


„Marinarii“ au jucat cu banderole negre pe braț, în memoria fostului fotbalist, antrenor și cadru didactic Cătălin Agafiței (care și-a făcut junioratul la Farul Constanța), decedat prematur, la numai 46 de ani.

Fost profesor titular al Școlii nr. 24 „Ion Jalea“ și director al Școlii nr. 3 „Ciprian Porumbescu“ din Constanța, Cătălin Agafiței s-a implicat activ inclusiv în educația școlară a zeci de copii din cadrul Academiei Gheorghe Hagi.

După acest succes, Farul a ajuns la 12 puncte acumulate în nouă partide și a urcat pe locul nouă în clasament (la un punct de zona play-off), având patru victorii și cinci înfrângeri (golaveraj 13-15).

În etapa viitoare, Farul va juca pe teren propriu, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 21.30.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:


Superliga 2023/2024
Dinamo - Farul Constanța. Hagi - „Cred că va ieși un meci interesant. Avem nevoie de victorie“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii