Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța și cifrele care i-au dus pe „marinari“ în fruntea Superligii. De la David Kiki la Denis Alibec, evoluții de top

ro

23 Dec, 2022 00:00 1950 Marime text


 
  • Farul Constanța ocupă locul 1 în clasamentul duratei atacurilor de gol, al numărului mediu de pase în atacuri de gol, al mediei distanței de la care s-au marcat golurile, locul 1 la numărul golurilor din acțiune și la presing în jumătatea adversă / reușite.
  • Dacă Denis Alibec e cel mai complet atacant din campionat, Alexi Pitu e cel mai prolific și cel mai bun jucător U-21. 
  • David Kiki este fundașul cu cel mai bun dribling din campionat și cu cel mai bun Index Instat, raportat la numărul de minute jucate.
 
Farul Constanța este campioană de iarnă în Superligă, având după 21 de etape 45 de puncte, cu unul mai mult decât campioana în exercițiu a României, CFR Cluj, și șapte peste FCSB, Rapid și Universitatea Craiova, următoarele clasate în campionat.
 
„Marinarii“ au încheiat excelent prima parte a sezonului 2022-2023, având cifre formidabile, conform Instat, atât la nivel colectiv, cât și individual:
 
- Farul, echipa care a ocupat în cele mai multe etape primul loc în Superligă - 17
- Cele mai multe goluri goluri marcate: 42 (două goluri / meci) - câte 21 în fiecare repriză
- Cel mai bun golaveraj - + 23
- Cele mai puține înfrângeri - 2
- Locul 1 în clasamentul duratei atacurilor de gol
- Locul 1 în clasamentul numărului mediu de pase în atacuri de gol (13,6)
- Locul 1 în clasamentul mediei distanței de la care s-au marcat golurile: 12,7 (31 din careu și 11 din afara careului)
- Locul 1 la numărul golurilor din acțiune - 33
-Locul 1 la presing în jumătatea adversă / reușite.
 
La nivel individual
 
- Denis Alibec: locul 1 la participare la gol - 18 (43%)
- Cel mai complet atacant din campionat - Denis Alibec - 9 goluri + 4 pase decisive (medie 0,80 / 90 minute)
- Alexi Pitu - cel mai prolific jucător U21 din campionat - 5 goluri și 5 pase decisive
- Alexi Pitu - cel mai bun mijlocaș ofensiv U21 din campionat
- David Kiki - fundașul cu cel mai bun dribling din campionat
- David Kiki - fundașul cu cel mai bun Index Instat din campionat, raportat la numărul de minute jucate
- Andrei Artean - mijlocașul dreapta cu cel mai bun Index Instat raportat la numărul de minute jucate.
 
Alexi Pitu vrea să-și depășească performanțele
 
„Am avut un parcurs excelent în campionat. Încă din pregătire ne-am propus acest lucru. Am făcut meciuri bune, ne-am impus și suntem foarte fericiți. În vară, au fost schimbări multe în lot, dar mulți dintre cei care au venit mai trecuseră pe la Farul, prin academie, ne știam și am făcut o echipă foarte bună. Încercăm să transpunem în teren ce ne cere Mister și să facem jocuri foarte bune. Eu mă gândesc să-mi ajut echipa cât mai bine, iar dacă am realizări și pe plan individual, aceasta e partea a doua. Am avut cinci goluri și cinci pase decisive, mereu se poate mai bine și sper ca la anul să reușesc să depășesc aceste performanțe. Este un vis să joc la echipa națională, dar întâi îmi fac treaba la Farul, iar apoi voi vedea ce va fi. Vom lua meci cu meci în continuare, iar în play-off sperăm să facem o figură foarte frumoasă“, a declarat Alexi Pitu, la Farul TV.
 
„Mi-am prelungit de două ori contractul, deci mă simt foarte bine aici“
 
În 2023, Andrei Artean face cinci ani de prezență la Constanța. Experimentatul mijlocaș se simte foarte bine pe litoral și speră ca, la anul, să-și adauge în palmares și titlul de campion. 
 
„I-am surprins pe unii prin clasarea pe locul 1 la finele lui 2022, dar noi credeam în acest grup creat de Mister în vară. Ne-a promis că va face o echipă mai bună ca în sezonul precedent, iar faptele i-au dat dreptate. Ne bucură că ocupăm prima poziție și sperăm să stăm cât mai mult acolo, grație jocurilor bune. Fiecare meci e greu, ne așteaptă o serie dificilă la reluarea campionatului. Toate formațiile sunt bune. Sperăm să ne consolidăm cât mai repede poziția în play-off. După ce ne atingem acest prim obiectiv, vom vedea ce vom face acolo. Mi-am prelungit de două ori contractual cu Farul, astfel că mă simt bine la Constanța, respectat, în vară fac cinci ani aici. Am mai semnat pe doi, deci șapte, sper să-I duc la capăt. Vacanța de iarnă e binevenită, au fost șase luni grele din vară până acum. Pentru mine 2022 a fost un an bun spre foarte bun. Suntem pe primul loc, am jucat toate meciurile. Dumnezeu m-a ținut sănătos și sper să fie la fel în continuare. În 2023 sper să cuceresc un trofeu care-mi lipsește, cel de campion“, a spus Andrei Artean, potrivit sursei citate.       
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citește și:
 
Farul Constanța a stabilit primul meci amical din 2023
 
„Marinarii“, pe primul loc la finele lui 2022
Denis Alibec - „Farul are față de campioană. Mereu mi-a priit aerul de Constanța“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii