Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Nominalizată de CIO Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, printre cele trei debutante la Mondialul 2023 care merită urmărite (GALERIE FOTO)

ro

26 Sep, 2023 17:00 2613 Marime text
 


 
  • Campionatul Mondial de la Antwerp (30 septembrie - 8 octombrie 2023) e ultima etapă de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 pentru echipe.   
 
Privită ca marea speranță a gimnasticii românești, Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța - CS Farul Constanța, are așteptări mari de la Campionatul Mondial, care se va desfășura în Belgia, la Antwerp, între 30 septembrie și 8 octombrie 2023.
 
Întrecerea este ultima etapă de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 pentru echipe. În vârstă de 16 ani, componentă a proiectului „Țară, țară vrem campioane!“, și pregătităde mama sa, fosta mare gimnastă Camelia Voinea, Sabrina debutează la întrecerea mondial și speră să aibă un statut de protagonistă. Tânăra sportivă e medaliată la Campionatele Europene din Antalya 2023 (bronz la sol), la FOTE 2022 (aur cu echipa) și la Europenele de junioare de anul trecut (aur la sărituri, argint la echipe și bronz la sol). Pentru Sabri, gimnastica e totul, e viața ei. „Am început gimnastica de la vârsta de cinci ani. Atunci m-am aliniat la încălzire, dar mama m-a luat de mică cu ea la sală. Îmi doream foarte mult să ajung acolo și plângeam. Mă sculam fără mama și o întrebam pe bonă unde e. Îmi spunea că la sală, iar eu începeam să plâng. Nu puteam sta nici fără mama, nici fără gimnastică. Așa am venit cu ea“, povestește Sabrina Maneca Voinea într-un interviu postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.
 
Început de poveste
 
Drumul constănțencei în marea performanță a început la Onești. „Primul concurs l-am avut la vârsta de opt - nouă ani, la Onești. Atunci am cucerit prima mea medalie, la sol parcă. Atunci am realizat că drumul meu în gimnastică poate continua lung și frumos. Când ratezi, sunt cele mai grele momente. Când nu-ți iese, repeți de mai multe ori elemental, faci metodică pentru el, îl construiești din ce în ce mai bine și așa îți va ieși. Uneori, ne vine și nouă greu, pentru că sportul nu e ușor. Atunci când nu poți, trebuie să tragi de tine la antrenamente, care sunt destul de intense și grele. Te mândrești însă cu rezultatele pe care le ai. Când vei fi mare, îți vei da seam de munca din urmă“, a mai spus Sabrina, potrivit sursei citate.
 
Și-ar dori elemente care să-i poarte numele
 
Aparatele preferate ale gimnastei care o are ca mentor pe mama sa de pe litoral sunt bârna și solul. „Îmi e mai ușor să lucrez cu mama, întrucât mă înțeleg bine cu ea. Când nu îmi iese ceva, fiind serioasă, mă pune că construiesc mai bine, dar să nu mă accidentez, Doamne ferește. Când plecăm din sală, suntem mama și fiică, ne relaxăm. Aparatele mele preferate sunt bârna și solul, după care urmează săriturile și paralelul. Chiar mi-aș dori ca la bârnă și sol, un element de-al meu să-mi poarte numele. Visul meu în gimnastică este să mă calific cu echipa la Jocurile Olimpice din 2024, cu ocazia acestor Mondiale. De asemenea, vreau să mă calific și individual și să cuceresc o medalie, Doamne ajută - două, pentru că am șanse foarte mari“, a punctat Sabrina, care a fost nominalizată de site-ul Comitetului Internațional Olimpic printre cele trei debutante de la Campionatul Mondial de la Anvers care merită urmărite, alături de Joscelyn Roberson (SUA) și Qiu Qiyuan (China)!     
 
„12 gimnaşti, o singură dorinţă“
 
Sabrina și colegele ei din echipa României (Amalia Ghigoarță, Ana Maria Bărbosu, Andreea Preda - și ea de la Constanța, Lilia Cosman și Ella Oprea Crețu) au plecat în Belgia, unde întrecerile mondiale vor începe sâmbătă. La masculin, vor concura pentru România în calificări Andrei Muntean, Gabriel și Robert Burtanete, Roland Modoianu, Nicholas Țarcă și Emilian Neagu. Antrenorii care au făcut deplasare - Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kiens, Florin Cotuțiu, Daymon Montagne Jones, Marius Berbecar, Marius Urzică și Gerard Speerstra. „12 gimnaşti, o singură dorinţă: calificarea cu echipa (atât la feminin, cât şi la masculin) la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024!“, este mesajul FRG.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)
 
Citește și:
 
Debut de aur la senioare. Camelia Voinea către fiica și eleva ei, Sabrina
„Du-te și arată-le gimnastica pe care o știi, arată-le cine ești!“

 
Editorial
Părinte, dar și antrenor pentru copilul tău performer. Ce-ți poți dori mai mult?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii