Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs cu premii pentru spectatori la meciul de baschet BC Athletic - Steaua II

ro

17 Nov, 2016 00:00 3242 Marime text
Etapa a şasea a Ligii 1 (grupa 3) la baschet aduce la Constanţa, ca adversară a BC Athletic, echipa Steaua CSM Eximbank II Bucureşti, meciul fiind programat duminică, 20 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Sporturilor. Formaţia oaspete ocupă locul trei în ierarhie, cu şapte puncte, în vreme ce constănţenii se află pe şase (penultimul loc), cu cinci puncte. 
 
„Ne duelăm cu echipa Stelei de la nivel de juniori mici. Este al cincilea an în care ne întâlnim cu ei în meciuri directe. Şi Steaua evoluează cu jucători tineri, ca noi, dar baschetbaliştii lor sunt mai mari ca ai noştri cu doi ani. Sper să facem un meci bun şi, de ce nu, să câştigăm. Chiar dacă plecăm cu a doua şansă, putem câştiga. Raportul de forţe nu mai e atât de dezechilibrat ca în meciurile cu Brăila şi Iaşi. Am avut un public numeros până acum şi cred că şi la această partidă, contra unei echipe de tradiţie a baschetului românesc, va fi la fel. Avem nevoie de ajutorul spectatorilor“, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al BC Athletic.

Vlad Mihai, în refacere după operaţie

Tehnicienii echipei constănţene nu îl pot folosi la acest meci pe Vlad Mihai, care este în refacere după o operaţie de apendicită. „Mă simt foarte bine şi am început pregătirea uşor-uşor, să văd ce îmi permite corpul să fac. Sper ca, de săptămâna viitoare, să lucrez mai tare, măcar la 80% din capacitate. Poate voi putea evolua în următorul meci, cu Dinamo. Mă bucur că a început şi în Constanţa să se pună accent pe baschet. Proiectul este foarte bun şi ne pregătim pentru sezoanele următoare“, a spus jucătorul.

Proiect bun

Un alt component al echipei constănţene, Sergiu Ursu, a spus: „Chiar dacă e formată din juniori, Steaua e una dintre cele mai bune echipe din grupă. Noi ne dorim victoria însă. Vom trata partida cu seriozitate. Fiecare meci e un pas înainte pentru noi“. „Ne dorim şi noi să urmăm un proiect ca al Stelei, să reuşim să aducem jucători tineri din mai multe părţi, să-i creştem, să mergem mai departe cu ei şi să atacăm eventual promovarea. Steaua are unul dintre cele mai bune proiecte de baschet din România, alături de Cluj“, a arătat şi Bogdan Ivanovici, antrenor secund la BC Athletic.

Altă faţă a juniorilor BC Athletic

Formaţia de pe litoral a pierdut la diferenţă mare, 46-101, precedenta dispută de campionat jucată la Constanţa, contra Politehnicii Iaşi, iar jucătorii de la BC Athletic au fost criticaţi pentru lipsa de combativitate.
 
„În urma acestui meci, nu s-au produs schimbări în lotul nostru. Am avut mai multe discuţii cu jucătorii şi cred că au înţeles şi ei importanţa proiectului nostru. Cu siguranţă, vom vedea o altă faţă a juniorilor BC Athletic în meciul cu Steaua. În disputa cu Iaşi m-a nemulţumit lipsa lor de atitudine, dar, de acum înainte, se vor lupta pentru fiecare minge“, a spus Alexandru Olteanu.
 
„Proiectul merge înainte. Am spus de la început că vor fi şi meciuri în care vom pierde. Dar copiii au numai de câştigat, învaţă din aceste greşeli. Pentru noi, orice meci este o victorie. Constanţa merita această echipă de baschet. Muncim în continuare“, a punctat Andrei Talpeş, managerul BC Athletic.

Cadouri pentru spectatori

La meciul cu Steaua II, va avea loc cel puţin un concurs cu premii dedicat spectatorilor. În pauză, cei de la BC Athletic vor arunca trei mingi în tribună, iar cine le va prinde va coborî pe teren şi va arunca la coş de la centrul terenului, având la dispoziţie două încercări sau, dacă timpul va permite, trei. Aruncarea câştigătoare va fi premiată cu 100 de lei, iar dacă nimeni nu reuşeşte, premiul se va reporta la următorul meci de acasă. „Cine nu nimereşte coşul va pleca totuşi acasă cu un tricou şi cu mingea pe care a prins-o în tribună. Avem şi tricouri ce vor fi aruncate în public şi tricouri de fani. Publicul ne-a susţinut mereu. Înseamnă că ne facem treaba bine şi că suntem pe drumul cel bun“, a spus Andrei Talpeş.

Sursa foto: Facebook (BC Athletic)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii