Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai titrată! „Şanse reale de calificare la Jocurile Olimpice“ Campioana Antoanela Manac, din Constanţa, sportivul anului şi în 2018

ro

06 Dec, 2018 00:00 3574 Marime text
Reuşitele anului 2018 din triatlonul românesc au fost celebrate într-o festivitate desfăşurată la Bucureşti, în sala hotelului „Sport“ din Complexul „Lia Manoliu“. Au fost premiaţi cei mai buni sportivi şi câştigătorii circuitelor naţionale, iar constănţeanca Antoanela Manac, de la Atena Sport Club, a fost desemnată şi în acest an „sportivul anului“!
„Pe departe cea mai titrată sportivă a triatlonului românesc, cu o evoluţie foarte bună în circuitul internaţional şi cu şanse reale de calificare la Jocurile Olimpice, campioană europeană la Aquathlon U-23, argint la Europenele de Cross Triathlon“, se menţionează despre Antoanela pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Triatlon.

Locul 167 în ITU World Ranking

La finele sezonului competiţional 2018, campioana din Constanţa ocupă locul 167 în ITU World Ranking, cu 756,26 de puncte, fiind la bătaie pentru clasarea pe locul „New Flag“ pentru Europa la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura la Tokyo. Pentru acest obiectiv, competiţia este destul de strânsă între Antoanela şi alte câteva sportive, precum Edda Hannesdottir (Islanda) - locul 160 (cu 783,78p), Alberte Kjaer Pedersen (Danemarca) - locul 159 (cu 793,94p), Maria Czesnik (Polonia) - locul 141 (cu 894,13p) sau Kseniia Levkovska (Azerbaidjan) - locul 124 (cu 1029,83p). 

Clubul Sportiv al anului

În ierarhiile Federaţiei Europene de Triatlon, Antoanela (care e născută în anul 1995) ocupă poziţia a 75-a la ETU European Ranking, locul 54 la ETU European Cup Ranking şi este a 24-a in U23 ETU Ranking. După medalia de bronz obţinută la Europene de la Ibiza, constănţeanca se află pe locul 14 în topul ITU Aquathlon World Ranking, în acest moment fiind pe poziţie de calificare la Jocurile de Plajă, care vor fi organizate în premieră, anul viitor, la San Diego, de Comitetul Internaţional Olimpic. 
La festivitatea de la Bucureşti, Trident Triathlon Team Constanţa a primit premiul „Clubul Sportiv al anului“.

Cristian Tranulea, clasare bună

În clasamentul european pe naţiuni, la juniori, România ocupă locul 13 la finele anului 2018, iar între cei care au contribuit la această clasare, prin punctele acumulate, se numără şi constănţeanul Cristian Tranulea, locul 28 în ETU Junior Ranking.  
În sezonul 2019, Mamaia se va regăsi de mai multe ori pe harta competiţională. Staţiunea litorală va reveni în circuitul international, cu o etapă de Cupă Europeană de Triatlon Elite, pe 22 septembrie, în cadrul Trichallenge Mamaia. De asemenea, Mamaia va găzdui şi două dintre cele 11 campionate naţionale ale sezonului viitor, Supersprint (21 septembrie) şi Halfdistance (22 septembrie). Pe litoral, pe 21 septembrie, se va desfăşura şi una dintre cele patru etape din Circuitul Naţional de Supersprint pentru cadeţi (YouTri). Tot la Mamaia, în 2019 au fost programate: pe 21 septembrie - etapa a cincea RTS, la TriChallenge Mamaia; pe 22 septembrie - etapa a patra, la H3RO TriChallenge Mamaia (în cadrul Romanian Triathlon Series, respectiv Halfdistance Triartrhlon Series - circuit de Cupa României). 
 
Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac)
 
Citeşte şi:

Federația Română de Triatlon. Trofee de excelență Antoanela Manac, sportivul anului 2017. Filip Grigorescu - antrenorul anului (galerie foto)

Federaţia Română de Triatlon a desemnat-o pe Antoanela Manac cea mai bună sportivă în 2016 (galerie foto)

Antoanela Manac, triatlonista anului 2015 la categoria Elite „Fiecare performanţă mă alimentează să merg mai departe“
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii