Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camelia Potec „Cu siguranţă că toţi copiii ar trebui să înveţe măcar să înoate gratuit şi nu contra-cost, aşa cum se întâmplă acum"

ro

17 Aug, 2024 17:21 1207 Marime text
Foto: facebook/Camelia PotecBirocraţia este cea mai mare problemă în dezvoltarea infrastructurii pentru sporturile acvatice, în opinia preşedintei Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, care-şi doreşte ca toţi copiii să înveţe să înoate gratuit, nu contra-cost, aşa cum se întâmplă acum, în România.

Prezentă sâmbătă, la Tulcea, la deschiderea concursului de înot pentru copii Cupa Delta Dunării, preşedinta FRPNM a declarat pentru AGERPRES că în România există acum doar două bazine pentru sărituri, la Bacău şi Bucureşti, lipsa infrastructurii descurajându-i pe copii să practice acest sport.

"Dacă vorbim de înot, aici putem spune că lucrurile s-au îmbunătăţit nu atât de mult pe cât s-au îmbunătăţit în alte state sau nu atât de repede, pentru că cea mai mare problemă a noastră este birocraţia. Există circa 300 de cereri la Compania Naţională de Investiţii, există 60 de proiecte de bazine în derulare, dar din păcate timpul pentru licitaţii, pentru lucrări de realizare este foarte lung din cauza birocraţiei. Pentru bazinul de la Otopeni, deschis în anul 2022 cu Campionatul european de juniori, am aşteptat 15 ani, pentru bazinul de la Brăila aşteptăm de opt ani finalizarea lucrărilor. Înţeleg şi statul român, că nu vin firmele, că sunt proceduri, că se judecă cu fostele firme", a menţionat Camelia Potec.


Preşedinta FRPNM a subliniat necesitatea urgentării procedurilor birocratice care împiedică dezvoltarea infrastructurii sportive şi promovarea sportului.

"Din punct de vedere legal, toată lumea are tot felul de piedici, dar pentru a avea o generaţie de tineri sănătoşi, pentru a avea o generaţie de copii care să ne reprezinte cu cinste la cel mai înalt nivel, e clar că este nevoie de o infrastructură mai bună, care să se construiască mai repede, în doi, trei ani, aşa cum se întâmplă în afară. Cu siguranţă că toţi copiii ar trebui să înveţe măcar să înoate gratuit şi nu contra-cost, aşa cum se întâmplă acum", a mai spus Camelia Potec.


Ea a precizat că anul viitor România va găzdui o competiţie internaţională de înot şi şi-a exprimat speranţa ca începând de anul viitor în bazele din ţară să se dezvolte şi înotul artistic, iar în 2032 România să aibă reprezentanţi la Jocurile Olimpice şi la disciplinele de sărituri în apă şi pentatlon modern.

Referindu-se la proiectul anunţat de Paul Georgescu pentru ca la Jocurile olimpice din 2028 România să aibă un medaliat la înotul în ape deschise, Camelia Potec şi-a exprimat disponibilitatea de a-l sprijini.

"Paul a fost întotdeauna omul care a făcut imposibilul posibil. Eu cred că este o perioadă scurtă de timp, mai ales dacă vorbim de medalie, dar cred că o calificare poate fi un proiect de succes pentru următoarele Jocuri olimpice", a conchis preşedinta FRPNM, Camelia Potec.


La competiţia de înot de la Tulcea, Camelia Potec a venit însoţită de fiica sa, iar în timpul festivităţii de deschidere a primit din partea preşedintelui clubului Natantibus, Sorin Bălan, o plachetă în semn de recunoştinţă pentru rezultatele deosebite avute în activitatea sportivă şi în calitate de preşedinte a federaţiei.

În anul 2004, Camelia Potec a câştigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber, la Olimpiada din Atena, iar în anul 2013 a devenit preşedinta federaţiei. În timpul activităţii sportive, a câştigat peste 200 de titluri naţionale şi 20 de medalii la competiţii internaţionale. 

AGERPRES 

Citește și: 

David Popovici sosește mâine în România, încununat cu aurul olimpic!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii