Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

David Popovici, după Campionatul Mondial Fukuoka 2023 „Acesta este sportul. Nu am cum să câștig mereu. Aceasta este lumea reală“ (GALERIE FOTO)

ro

30 Jul, 2023 10:57 1002 Marime text
 
 
Înotătorul român David Popovici s-a întors în această dimineață acasă de la Campionatul Mondial de natație de la Fukuoka (Japonia).
 
Tânărul de 18 ani a concurat în două probe, 200 m liber și 100 m liber, clasându-se pe locul 4, respectiv 6, la cea de-a doua secțiune deținând în continuare recordul mondial.
 
David Popovici a fost întâmpinat la Salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de conducerea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, în frunte cu președintele Camelia Potec.
 
David a revenit în România alături de antrenorul său, Adrian Rădulescu, și de psihologul Marcel Ivan, fiind fost primit cu flori și felicitări pentru rezultatele de la Fukuoka.
 

E normal și uman să nu îți iasă întotdeauna. Prefer să fiu un sportiv complet, care știe să gestioneze suișurile și coborâșurile carierei lui. Prefer să fiu astfel, decât un robot care știe doar să câștige. Consider că această experiență mă face mai puternic. A fost și un an foarte dificil, cel mai intens din viața mea, de la recordul mondial și până la Bacalaureat și Fukuoka. A fost un an bizar, dar am am reușit să trecem prin el cu bine și cred că acum este o oportunitate foarte bună pentru mine să înțeleg curajul și asumarea. Iubesc ceea ce fac. Acesta este sportul. Nu am cum să câștig mereu. Aceasta este lumea reală. Acum sunt extrem de motivat. Mă simt mai puternic ca niciodată. Abia aștept să mă întorc la antrenamente. Îmi doresc să fiu din nou cel mai bun din lume. Vă mulțumesc pentru toată susținerea. Mă ajutați foarte mult. Și voi încheia cu un citat: «Nu renunța niciodată la visul tău doar pentru că-ți va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum», declarant David Popovici, după cum se arată pe pagina de Facebook a FRNPM.

 
Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a menționat, conform aceleiași surse:
 

Cel mai important pentru noi este faptul că s-au întors acasă sănătoși toți cei care au participat la aceste Campionate Mondiale. Acum avem nevoie de o binemeritată vacanță, urmând ca înainte de începerea anului olimpic să ne așezăm și să vedem care este planul, din toate punctele de vedere, pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris.

 
Sursa foto: Facebook (FRNPM)
 
Citește și:

 
Campionatul Mondial Fukuoka 2023
David Popovici, pe locul 6 în finala probei de 100 m liber


Campionatul Mondial Fukuoka 2023
David Popovici, doar pe locul patru în finala de la 200 m liber!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii