Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BC Athletic Constanţa în lume. De la Cetatea Aiudului la Sagrada Familia Gladiatorii din Tomis, la porţile Colosseum-ului (galerie foto)

ro

23 Feb, 2018 00:00 3057 Marime text
Campania „Athletic în lume“ duce numele şi imaginea echipei constănţene de baschet masculin în diverse puncte de atracţie turistică de pe glob
 
Foarte activi la capitolele imagine, promovare, comunicare, marketing şi relaţie cu publicul, cei de la BC Athletic au demarat şi o campanie prin care suporteri sau persoane apropiate clubului fac poze cu tricoul echipei peste tot pe unde ajung în străinătate, iar imaginile sunt postate apoi pe pagina de Facebook a clubului.
 
Anul trecut, baschetbaliştii de la BC Athletic au devenit „Gladiatorii din Tomis“, inspirându-se din istoria Cetăţii Tomis, acolo unde unul dintre cei mai cunoscuţi gladiatori a făcut istorie: viteazul Skirtos Dacul! Acesta a ajuns inspiraţia clubului Athletic în atitudine, implicare şi realizări. Gladiatorul este din 2017 simbolul clubului, prezent pe logo-ul global, iar Tridentul său întregeşte suita de logo-uri prezente în noua identitate a BC Athletic. Astfel că din colecţia de fotografii „Athletic în lume“ nu putea lipsa una la Colosseum-ul din Roma, cea mai celebră arenă în care s-au înfruntat gladiatorii antichităţii.
 

Campania a prins la fani

 
„Avem o campanie, «Athletic în lume», în care, dacă fani de-ai noştri sau alţi apropiaţi ai clubului ajung în diverse puncte cunoscute de pe glob, fac poze cu tricoul BC Athletic, ni le trimit, iar noi la postăm pe Facebook, însoţite de o scurtă prezentare a obiectivului respectiv. Campania a prins la fani şi ne bucurăm că BC Athletic ajunge şi peste hotare“, a declarat Andrei Talpeş, managerul BC Athletic.
 

Tricoul şi tricolorul la Bansko

 
În afară de Colloseum, tricoul BC Athletic a ajuns şi în Spania, la catedrala Sagrada Familia („Sfânta Familie“), opera monumentală încă neterminată a lui Antoni Gaudi, unul dintre cele mai vizitate monumente din Barcelona, dar şi la parcul Guell (aflat în patrimoniul mondial Unesco), parc proiectat de acelaşi Antoni Gaudi, cu elemente arhitectonice deosebite. De pe listă nu a lipsit nici oraşul Zell am See (aflat pe malul lacului Zeller), una dintre cele mai căutate staţiuni din Austria. De asemenea, un tânăr junior al BC Athletic, Robi Dincă, a dus tricoul, dar şi tricolorul România în Bulgaria, la Bansko.
 

Poze de nuntă la Cetatea Enisala

 
Apropiaţii BC Athletic s-au fotografiat cu tricoul echipei şi în ţară, în locuri încărcate de istorie, precum Cetatea Aiudului şi Alba Iulia, după cum unul dintre componenţii echipei, Adrian Trandafir, şi soţia sa, Alina, proaspăt căsătoriţi, au făcut poze de nuntă şi la Cetatea Enisala, din judeţul Tulcea, punându-şi câte un tricou BC Athletic peste ţinutele de mire şi mireasă!
 

Lupte de gladiatori la Sala Sporturilor

 
În contextul în care, din sezonul 2017/2018, BC Athletic şi-a asociat imaginea sportivă cu supranumele reprezentativ de „Gladiatorii din Tomis“, punând o nouă filă în istoria identităţii clubului, de la partidele de pe teren propriu ale formaţiei de pe litoral nu puteau lipsi gladiatorii, celebrii luptători ai antichităţii fiind readuşi în arenă (Sala Sporturilor) şi personificaţi de reprezentanţii Asociaţiei România - Dacia Casa Noastră. Sunt meciuri în care, în pauzele de meci, gladiatorii se luptă între ei, iar show-ul lor nu se încheie odată cu reînceperea partidei, pentru că luptătorii urcă de pe teren în tribune, unde interacţionează şi fac poze cu spectatorii.
„Show-ul cu gladiatori e parte din spectacolul nostru sportiv. Îmi place că putem îmbina istoria cu sportul. Reprezentaţia gladiatorilor e pe placul publicului. Luptătorii s-au descurcat foarte bine“, a mai spus Andrei Talpeş.
 

Colaborare şi cu baza militară de la Mihail Kogălniceanu

 
„Unul dintre scopurile noastre a fost şi promovarea baschetului în toate mediile în care am putut să o facem! Şi astfel, nu cu mult timp în urmă, s-a concretizat colaborarea noastră cu baza militară de la Mihail Kogălniceanu, acolo unde ne-am găsit «spare partners» de încredere în jocul de baschet!“, mai spun reprezentanţii clubului constănţean. Astfel, BC Athletic a susţinut un meci în compania celor de la USS Mount Whitney, ca mai apoi să se reunească cu ei la un restaurant din Constanţa pentru ziua de „Thanksgiving“. De asemenea, prin antrenoarea Alina Şerban au răspuns pozitiv invitaţiei lor pentru a lua parte la rotaţia Forţelor Marine Americane de la baza Mihail Kogălniceanu.
 

Gladiatori vs Piraţi

 
Duminică, 25 februarie, BC Athletic susţine un nou meci în faza semifinală a Ligii 1. În etapa a şasea a turneului, echipa de pe litoral întâlneşte pe teren propriu, în Sala Sporturilor, de la ora 17.00, CS Cuza Sport Brăila. „Pentru BC Athletic încep meciurile cu cele mai bune echipe ale grupei! Prima clasată, CS Cuza Sport Brăila, vine în arena de la malul mării pentru a-şi confirma primul loc în grupă, iar BC Athletic Constanţa va căuta să dea un răspuns pe măsură Piraţilor de pe primul loc!“, este mesajul BC Athletic.
 
Până acum, în faza semifinală, formaţia constănţeană are trei victorii şi două înfrângeri: 71-66 după prelungiri, în deplasare, cu CSO Voluntari, 93-67 la Constanţa cu CSM Ploieşti, 79-60 la Constanţa cu Mediaş, 83-91 în deplasare cu CSM Sighet şi 75-81 după prelungiri, pe teren propriu cu CN Aurel Vlaicu Bucureşti.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic)
 
Citeşte şi:
 
Adrian şi Alina Trandafir, poze de nuntă, la Cetatea Enisala, purtând tricoul BC Athletic Constanţa (galerie foto)


Baschet şi istorie Lupte de gladiatori în Sala Sporturilor din Constanţa. „Urmaşii“ lui Skirtos Dacul fac spectacol! (galerie foto)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii