Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet Constănțeanca Irina Macovei, premiu special la VMBA Summer Camp 2022. Antrenori de pe litoral, oficiali cu licență FIBA (GALERIE FOTO)

ro

05 Aug, 2022 00:00 1696 Marime text

 

 
  • De la tabăra baschetbalistică de vară, desfășurată în București, nu au lipsit juniorii constănțeni.
  • Alina Șerban și colectivul de antrenori cu juniorii de la Athletic Constanța au participat la FIBA Statisticians Workshop and eLearning.
  • De curând, Alina Șerban a participat și la FIBA European Women’s Basketball Summit, un important stagiu de pregătire și perfecționare dedicat tinerelor antrenoare și arbitre din Europa.
 
După ce, anul trecut, evenimentul Vlad Moldoveanu Basketball Academy Summer Camp s-a desfășurat la Constanța, ediția 2022 a fost găzduită de Arena de Baschet din București.
 
De la tabăra baschetbalistică de vară nu au lipsit juniorii constănțeni Luca Crăciun, Alin Ștefănescu, Manolis Vatistas, Irina Macovei, Daniel Guțan și Amira Bou-Chedid, alături de antrenoarea Alina Șerban. Aceasta din urmă a fost unul dintre tehnicienii prezenți și anul trecut la camp-ul de baschet desfășurat de VMBA împreună cu Baschet Club Athletic Constanța. Dintre sportivii de pe litoral, Irina Macovei a primit acum un premiu special, fiind câștigătoarea concursului de aruncări de trei puncte.
 
Examen rezervat oficialilor statisticieni
 
După cum se arată pe pagina de Facebook „CSM Constanța Baschet“, după camp-ul din acest an din capitală, Alina Șerban și colectivul de antrenori cu juniorii de la Athletic Constanța au participat la FIBA Statisticians Workshop and eLearning, examen rezervat oficialilor statisticieni. Întregul colectiv Athletic, format din Alina Șerban, Andreea Dragoș și Ramona Gabriela Pop, a obținut promovarea examenului, fiind acum oficiali cu licență FIBA.
 
A jucat și la Universitatea Bridgeport din Connecticut
  
„Ca sportivă, Alina a jucat la Universitatea Bridgeport din Connecticut, Statele Unite, alături de care a participat în NCAA, dar și la CSS1 Constanța (înainte de aceasta), iar ca antrenoare, a activat principal pentru BC Athletic Constanța, acumulând experiență prin participarea la diverse evenimente certificate FIBA destinate antrenorilor, cu focus principal asupra baschetului juvenil“, menționează sursa citată.
 
Selectată pentru „Mentoring Coaches Program“
 
De curând, Alina Șerban a participat, timp de o săptămână, la Postojna, în Slovenia, și la FIBA European Women’s Basketball Summit, un important stagiu de pregătire și perfecționare dedicat tinerelor antrenoare și arbitre din Europa. Extrem de apreciată de specialiștii prezenți la eveniment, Alina Șerban a fost selectată cu acest prilej pentru „Mentoring Coaches Program“. La summit au participat 20 de antrenoare și 20 de arbitre, reprezentând 28 de țări europene. Pentru antrenoare, principalele activități au fost clinic-urile și principiile de antrenament on-court. Dintre cele 20 de antrenoare, patru au fost alese pentru noul program de mentoring 2022-2023, Alina Șerban fiind una dintre ele, alături de Longin Korana (Croația), Milda Sauliute (Lituania) și Vesna Dzuver (Serbia). „Mentoring Coaches Program" se derulează sub directa îndrumare a două nume uriașe din baschetul feminin mondial, antrenoarele Marina Maljkovic (care a condus Serbia spre un trofeu continental la FIBA Women's EuroBasket 2021) și Natalia Hejkova (inclusă in FIBA Hall of Fame).
 
După 16 ani, o nouă calificare
 
Tot în acest an, Alina Șerban, alături de Aurelia Lazăr și Ramona Coroamă, au calificat din nou, la o distanță de 16 ani, o echipă feminină constănțeană de junioare la un turneu final național. De altfel, Alina Șerban a făcut parte din ultima generație de junioare constănțene care participaseră la un Turneu Final Național, în sezonul 2005-2006. În ultimii doi ani, Alina Șerban a fost cooptată de Federația Română de Baschet în colectivul de antrenori ce au avut sub îndrumarea lor atât selecții și pregătiri ale loturilor naționale de juniori ale României, cât și participări internaționale cu Naționalele de juniori ale României la turnee YDF (Youth Development Fund), mai precizează BC Athletic.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Vlad Moldoveanu Basketball Academy)
 
Citește și:
 
Constănțeanca Alina Șerban, pas important în cariera de antrenor. Aleasă pentru un important program european
 
Constanța
Jucătoarea Amira Bou-Chedid și antrenoarea Alina Șerban, victorii cu Naționala U-14 a României la YDF 2022 Kosovo (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii