Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:13 31 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschetbaliştii de la Athletic joacă la Constanţa cu CSM Sighet. Ce spune Phoenix Știinţa după înfrângerea de la Braşov

ro

23 Nov, 2019 00:00 1048 Marime text

Sala Sporturilor din Constanţa găzduieşte sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18.00, meciul de baschet basculin din Liga Naţională BC Athletic Constanţa - CSM Sighet. La această partidă se vor strânge dulciuri care vor ajunge la copiii din mediile defavorizate.

În întrecerea feminină a Ligii Naţionale, Phoenix Știinţa Constanţa a jucat în etapa a şaptea în deplasare cu Olimpia CSU Braşov, care s-a impus cu 87-71, la pauză 53-33. Scorul pe sferturi în meciul Olimpia CSU - Phoenix-Ştiinţa a fost 29-12, 24-21, 14-18, 20-20. Pentru echipa oaspete au marcat Vladinka Erak - 18 puncte, Lauren Brozoski - 17, Andreea Beldian - 15, Donasja Scott - 11, Mădălina Geleriu - 3, Diana Vaţi - 3, Andreea Mititelu - 2 şi Katarina Matijevic - 2.
 
Istoria se repetă şi din păcate încă o dată împotriva noastră. Iar motivele pentru care afirmăm asta sunt multiple. Dorinţa noastră de a câştiga din nou sub Tâmpă va rămâne momentan la capitolul obiective de îndeplinit. În primul rând trebuie să ne felicităm adversarele pentru efortul depus pe terenul de joc şi pentru victoria obţinută, pentru că ştim ce înseamnă viaţa de sportiv şi câte sacrificii sunt făcute de către toţi cei implicaţi în încercarea clădirii unei cariere cu mai mult sau mai puţin succes. O victorie poate de unii aşteptată, prin prisma diferenţei de valoare şi de palmares dintre cele două echipe. Alţii, mai optimişti, s-au arătat rezervaţi, lăsând loc de încă o eventuală surpriză, precum cea din urmă cu şapte luni. Realitatea ne-a demonstrat însă din nou că al „şaselea“ jucător poate face oricând diferenţa. Doar că astăzi el nu a fost publicul, aşa cum poate ne-am fi aşteptat, ci brigada de arbitri. După o astfel de prestaţie, singura concluzie pe care o putem trage este că unii arbitri nu ne poartă efectiv noroc. Și mai ales în meciurile în care adversar ne este Olimpia CSU Braşov. Altfel nu am putea să înţelegem cum fetele noastre îşi pierd subit concentrarea şi „comit“ în mod repetat faulturi, paşi sau repuneri greşite ori de câte ori aceştia le arbitrează, parcă după un scenariu tras la indigo. Nu suntem paranoici pentru a ne gândi la un sabotaj din interiorul clubului, dar nici naivi încât să credem în coincidenţe. În final nu ne rămâne decât să le readucem aminte celor care poate au uitat că reconstrucţia baschetului din România se face atât cu ajutorul cluburilor şi al sportivilor, cât şi prin arbitri, se arată pe pagina de Facebook a Phoenix Știinţa.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (BC Athletic)
 
Citeşte şi:
 
Baschetbaliştii de la Athletic Constanţa, victorie în deplasare cu CSM Tg. Jiu

Baschet Phoenix Știinţa, învinsă la Constanţa de CSM Târgovişte
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii