Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barem de Euro, îndeplinit Atleta constănţeană Ioana Colibăşanu va participa la Campionatul Balcanic de sală Under-20

ro

04 Feb, 2020 00:00 3978 Marime text

România va participa cu un lot de 19 sportivi (nouă fete şi zece băieţi) la Campionatul Balcanic de sală Under-20 la atletism, care se va desfăşura pe 9 februarie a.c., în Turcia, la Istanbul.


Echipa care va reprezenta România a fost stabilită în urma desfăşurării celor trei concursuri de selecţie (Cupa RMA, Open juniori, etapa a doua la seniori şi tineret). Din delegaţie fac parte şi o sportivă constănţeană, Ioana Colibăşanu (CS Farul - LPS „Nicolae Rotaru“), dar şi antrenoarea sa, Carmen Botea. Tânăra sportivă va concura la triplusalt, la care a obţinut performanţa de 12,53 m (968 de puncte), la finele lunii ianuarie, la Bucureşti, la etapa întâi a Campionatului Naţional de atletism şi Cupa RMA (Romanian Masters Athletics), când a câştigat proba de triplusalt la junioare 2.


„Campionatul Balcanic este la juniori 1, iar Ioana e junioară 2, deci de vârstă mai mică, ceea ce e de subliniat. Cu performanța de 12,53 m, este în top 10 european în acest moment. Totodată, sărind 12,53 m, și-a îndeplinit (încă de la prima competiție a anului) baremul de calificare la Campionatul European de juniori 2 (12,40 m), competiție care se va disputa în vară, între 16 și 19 iulie, în Italia, la Rieti. Campionatul Balcanic e prima competiție internațională a Ioanei, care, cu acest prilej, va reprezenta România în premieră la o întrecere externă. În plus, concursul e duminică, 9 februarie, când e ziua ei de naștere, împlinind 17 ani! Deci o întrecere specială, la care sperăm să obținem un rezultat bun, în ciuda faptului că e concurs de juniori 1 și primul extern al Ioanei, care are de luptat astfel și cu emoțiile“, a declarat Carmen Botea.


Plecarea din Bucureşti spre Istanbul este prevăzută pentru 8 februarie, în cursul dimineţii, reîntoarcerea făcându-se pe 10 februarie.
Ioana Colibăşanu a concurat şi la etapa a doua a Campionatului Naţional de seniori şi tineret, din capitală, ocupând poziţia a patra la triplusalt, cu 12,45 m. Pe locul trei s-a clasat Andreea Lefcenco (CS Farul - CSU Piteşti; antrenor, Alin Larion), cu 12,57 m. De la Constanţa, a mai urcat pe podium Adrian Boldeanu (CS Farul - CSU Piteşti; antrenor, Alin Larion), care a fost al treilea la 60 m garduri (8,12 s). Câştigătorul probei de triplusalt, cu 16,37 m, a fost constănţeanul Răzvan Grecu, cel care nu mai reprezintă însă CS Farul, transferându-se la CSA Steaua Bucureşti.


Alte rezultate ale Constanţei: David Ciolpan (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenor, Cătălin Ganera) - locul 4 la lungime (7,09 m); Ioana Manoliu (CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) - locul 5 la lungime (5,55 m); Roxana Constantin (CSS1 - CS Farul; antrenori, Coculeana şi Ioan Oltean) - locul 6 la 400 m (59,51 s); Robert Bârsă (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) - locul 7 la 60 m (7,13 s); Vlad Bădescu (CS Farul; antrenor, Alin Larion) - locul 7 la lungime (6,69 m).


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citeşte şi:


Atleta constănţeană Ioana Colibăşanu, victorioasă la etapa întâi a Campionatului Naţional (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii