Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:02 24 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Medalie de aur, cu record personal, pentru Cristian Radu la Naționale. Ioana Colibășanu, argint și bronz (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

ro

25 Mar, 2022 00:00 2468 Marime text

 
  • Cristian Radu a câștigat proba de triplusalt cu 14,92 m.
  • Ioana Colibășanu a urcat pe podium la triplusalt și la 60 m garduri.
  • Atleții de la CSS1 Constanța au fost aproape de medalii, ocupând de două ori poziția a patra, loc pe care s-a clasat și Andreea Marcov (CSS Medgidia), și Andrei Barbaros (LPS „Nicolae Rotaru“). 
 
Realizare deosebită la Campionatul Național de juniori 1 (Under-20) pentru atletul constănțean Cristian Radu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenor, Alin Larion), care a devenit campion al României la triplusalt, iar performanța cu care s-a impus (14.92 m) reprezintă nou record personal.
 
Alin Larion a subliniat reușita elevului său. „Record personal pentru Cristian Valentin Radu și prima lui medalie de aur la un Campionat National de Juniori - sală 2022, București! Încântat când rezultatele apar cu șansă și succes meritat, după o perioadă în care Cristi a avut probleme de sănătate cauzate de sportul de performanță, care aduce și bune și rele… dar atunci când se transformă în aur, parcă uităm toate neajunsurile! Un atlet bun, care alături de Marian Petre, Dragoș Silvestru, Andreea Lefcenco, Alexandru Toader, Andrei Sterea, Ionuț Vasile, David Ciolpan, au reușit în acest an de după pandemie să îmi umple inima de bucurie! Un proiect început acum 19 ani, alături de Cecilia Gevat dă roade frumoase în fiecare an, cu performanțe la care nu visasem niciodată când am început această muncă frumoasă de antrenor de atletism!“, este mesajul lui Alin Larion. La etapa finală a Naționalelor, întrecere găzduită de sala „Ioan Soter” din cadrul CSNB „Lia Manoliu”, Cristian Radu a concurat și la lungime, probă la care a ocupat locul cinci, cu 6,46 m.   
 
Din partea Constanței a urcat pe podium și Ioan Colibășanu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul), sportivă antrenată de mama ei, Elena Colibășanu, care a cucerit două medalii, argint la triplusalt (cu 12,53 m) și bronz la 60 m garduri (cu 8,93 s).
 
Un blocaj la locul 4
 
Atleții de la CSS1 Constanța pregătiți de soții Coculeana și Ioan Oltean au fost aproape de medalii, urcând de două ori pe locul patru, prin Eduard David, la 200 m (23,36 s - record personal) și la 400 m (51,85 - PB). Leonard Durău a fost al șaptelea la triplusalt (13,53 m), iar Roxana Constantin s-a clasat pe poziția a opta la 200 m (26,45 s - PB). „Un sezon de sală mai greu, cu două accidentări ușoare și un blocaj la locul 4 (de doi ani). Toți cei trei sportivi și-au făcut recorduri personale în acest sezon. Felicitări pentru rezultate și să aveți un sezon de vară mai bun! Succes!“, a menționat Coculeana Oltean.
 
Prima la proba de 800 m din pentathlon
 
Pe locul patru a încheiat competiția și Andreea Marcov (CSS Medgidia), la pentathlon, cu 1.943 puncte. Sportiva a evoluat la 60 m garduri, înălțime, greutate, lungime și 800 m, la ultima probă fiind prima, cu 2:32,19. Poziția a patra i-a revenit și lui Andrei Barbaros (LPS „Nicolae Rotaru“), la 60 m garduri (9,67 s), după cum Mădălina Manole (CS Farul) a ocupat locul cinci la aruncarea greutății (10,84 m). La Naționale au evoluat și Marian Posoiu (CSS Medgidia - la 3.000 m), Raul Botea (la lungime) și Tudor Ghiță (la triplusalt), ultimii doi de la LPS „Nicolae Rotaru“.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Alin Larion, Coculeana Oltean, Ioana Colibășanu) 
 
Citește și:
 
Atletul Leonard Durău, de la CSS1 Constanța, încă o medalie la Naționale. Și-a îmbunătățit și recordul personal

„Una dintre cele mai frumoase zile din viața de sportiv!“
Medalii și emoții pentru constănțeni la Naționalele de atletism (GALERIE FOTO + DOCUMENT)


Tort cu campioni pentru gemenii Alexandru și Bogdan Marica
„Să ajungă pe cele mai înalte podiumuri mondiale!“
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii