Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:45 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aurel Similache, suspendat un an Master Team s-a impus în concursul Open masculin de la Constanţa Streetplay Cazino (galerie foto)

ro

09 Aug, 2016 00:00 1748 Marime text
 

Ediţia a doua a Constanţa Streetplay Cazino, întrecere de baschet 3x3 desfăşurată la Constanţa, i-a adus echipei sârbe Master Team Belgrade locul întâi în concursul Open masculin. La partida dintre Rahova's Finest si Animal Pack, s-au înregistrat incidente, iar organizatorii competiţiei au dictat o suspendare de un an.
 
Un turneu marca Sport Arena Streetball, organizat de Asociaţia Terra Semper Fidelis împreună cu partenerii săi, Constanţa Streetplay Cazino (competiţie de baschet FIBA Endorsed, la care jucătorii au punctat în clasamentul mondial) a reprezentat ultima şansă de calificare pentru Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, turneul internaţional care se va disputa în capitală, în Piaţa Universităţii, în zilele de 13 şi 14 august. Esplanada din fața Cazinoului constănțean a fost, pentru două zile, scena perfectă pentru un turneu de elită care a adunat echipe de top din România, Serbia sau Bulgaria și a ținut în priză spectatorii până la final. Aproape 300 de jucători s-au înscris la Constanța Streetplay, fiecare dintre ei primind tricoul oficial al turneului. 

Fetele din Spania, învinse

Întrecerea s-a desfăşurat la şapte secţiuni, echipele clasate pe podium fiind: la masculin - Open - 1. Master Team (137 de puncte, 21-16 în finală cu Şcoala Veche), 2. Şcoala Veche (73p), 3. Ştiinţa Bucureşti (20p); sub 18 ani - 1. FBI la mare (75p, 17-12 cu Hells Angels), 2. Hells Angels (63p), 3. Euz şi încă 3 (47p); sub 14 ani - 1. Autobuzu Style (52p, 11-4 cu 3 of a Kind), 2. 3 of a Kind (42p), 3. Hop Germania (15p); peste 35 de ani - 1. BP Teams (55p, 14-10 cu New Age One), 2. New Age One (49p), 3. SIG (21p); la feminin - Open - 1. Spontaneous (59p, 14-12 cu Ra Devils), 2. Ra Devils (48p), 3. Cactus (32p); sub 18 ani - 1. Cookie Crisp (12p, 7-3 cu MGMA), 2. MGMA (11p), 3. Bibi şi Brigada (0p); sub 14 ani - 1. Firebball (20p, 5-2 cu Fetele din Spania), 2. Fetele din Spania (16p), 3. Parampampam (5p).

Surpriză mare!

Master Belgrade a câștigat astfel Constanța Streetplay Cazino şi s-a calificat pentru turneul internațional Raiffeisen Bank Challenger Tour, intrând în posesia unui premiu de 5.000 de lei. Marea surpriză a fost victoria echipei Spontaneous la categoria Open feminin în fața fetelor de la Ra Devils, victorioase în șase turnee de-a lungul acestei veri. Sonia Ursu și-a condus echipa spre victorie în fața coechipierelor sale de la naționala României, Anca Șipoș și Andra Haas. Cele trei, alături de Gabi Mărginean, vor reprezenta România la Campionatele Europene de Baschet 3x3, care se vor disputa la București între 2 și 4 septembrie.

Baschet şi distracţie

Constanţa Streetplay Cazino a oferit şi baschet, şi distracţie. Componentele naționalei tricolore, alături de Vasile Ștefan, campion european de baschet 3x3 în 2014, au susținut și un meci demonstrativ la care a participat și Dorian de la HaHaHa Production. El Nino, Samurai, Gazah și Phunk B au încins audiența cu un concert hip-hop, la care a participat și Gavrilă Dinu, la percuție. Ritmurile i-au propulsat și pe Grațian Pintea și Szabolcs Forreiter, cei doi dunkeri care au oferit un show electrizant de slam-dunk.

Injurii repetate

În ce priveşte măsurile disciplinare stabilite, echipa de organizare Constanţa Stretplay a precizat: „În urma incidentelor survenite în timpul şi după încheierea meciului dintre Rahova's Finest şi Animal Pack, organizatorii competiţiei Constanţa Street Play au decis ca jucătorul Aurel Similache să primească o suspendare de un an calendaristic, 7 august 2016 - 6 august 2017, de la toate competiţiile organizate de Constanţa Street Play, pentru injurii repetate adresate oficialilor şi organizatorilor. Menţionăm că orice manifestări care aduc prejudicii imaginii competiţiei şi sunt împotriva oricăror norme de sportivitate şi comportament adecvat pe un teren de sport vor fi aspru sancţionate şi în continuare”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii