Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atletul Florin Vișan, din Constanța, vicecampion balcanic la seniori (galerie foto + documente)

ro

23 Sep, 2020 00:00 4028 Marime text
  • La competiția care a avut loc la Cluj-Napoca, România a obținut 29 de medalii (opt de aur, 14 de argint și șapte de bronz).
 
Ediția a 73-a a Campionatului Balcanic de atletism în aer liber pentru seniori s-a desfășurat, timp de două zile, la Cluj-Napoca, iar România s-a clasat pe locul întâi în clasamentul pe puncte, pe când în topul după numărul de medalii a ocupat poziția a doua.

Au participat 256 de atleți (109 sportive și 147 de sportivi) din 11 țări, delegația tricoloră obținând 29 de medalii (opt de aur, 14 de argint și șapte de bronz). Una dintre aceste distincții i-a aparținut unui constănțean, Florin Alexandru Vișan, care, acum, reprezintă însă clubul Dinamo București. Pregătit în continuare de Carmen Botea, Alex Vișan (născut în 1999) a cucerit medalia de argint la triplusalt, cu 16,15 m. Cel care a câștigat proba, un armean, a realizat 16,53 m, iar ocupantul treptei a treia a podiumului, un român, a sărit 15,91 m. „Bucurie, fericire, împlinire și motivare!“, a comentat Carmen Botea pe marginea performanței lui Florin Vișan.
La Campionatul Balcanic a concurat de pe litoral și Ioana Manoliu (CS Farul Constanța; antrenoare, Carmen Botea), care s-a clasat pe locul zece la săritura în lungime, cu 5,81 m. Ioana a fost însă cea mai tânără dintre competitoarele de la această probă, având și o adversară mai mare cu nouă ani ca ea.
Un alt sportiv pregătit de Carmen Botea, Robert Bîrsă (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul) a evoluat la Cluj demonstrativ la 100 m, ocupând locul cinci, cu 10.96 s.

Sursa foto: Facebook (Carmen Botea)

Citește și:

Florin Vișan, medalie de aur la Campionatele Internaționale ale României. Pe podium, și alți sportivi de pe litoral (galerie foto)

Atletul Robert Bîrsă, pe locul patru la Campionatul Balcanic, cu record personal (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii