Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Vișan, medalie de aur la Campionatele Internaționale ale României. Pe podium, și alți sportivi de pe litoral (galerie foto)

ro

26 Aug, 2020 00:00 3960 Marime text
  • Constănțeanul Florin Alexandru Vișan este pregătit în continuare de Carmen Botea, dar care nu mai reprezintă Constanța, ci Dinamo București.
  • În clasamentul pe puncte al concursului, la secțiunea masculină, Florin Vișan s-a clasat pe locul doi, cu 1.055 puncte.
  • Reprezentanții cluburilor din Constanța s-au clasat de patru ori pe podium.
 
 
Ediția cu numărul 65 a celei mai prestigioase competiții internaționale de atletism pe pistă organizată în România, Campionatele Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter“, s-a desfășurat la Cluj Napoca, pe Cluj Arena, timp de două zile.   

„A fost un adevărat regal sportiv. Campionatele Internaționale de Atletism ale României au reprezentat o adevărată provocare pentru toți atleții prezenți, iar, la capătul a două zile extrem de intense, au fost premiați cei mai buni“, se arată pe site-ul oficial al FRA. Printre cei care s-au remarcat la Cluj se numără și sportivi de pe litoral. Proba masculină de triplusalt i-a revenit, cu 15,97 m, constănțeanului Florin Alexandru Vișan, care este pregătit în continuare de Carmen Botea, dar care nu mai reprezintă Constanța, ci Dinamo București. Iar în clasamentul pe puncte al concursului, la secțiunea masculină, Florin Vișan s-a clasat pe locul doi, cu 1.055 puncte, aduse de performanța înregistrată în probă. Tot la triplusalt, Cristian Radu (CS Farul; antrenor, Alin Larion) a fost aproape de medalia de bronz, deși e mai mic ca vârstă decât cei care s-au clasat pe podium. Radu a ocupat la final poziția a patra, cu 13,83 m.   

Vlad Bădescu, argint la lungime

Pe podium au urcat însă alți doi elevi ai lui Alin Larion, Vlad Bădescu (CS Farul) - argint la lungime, cu 6,59 m, și David Năstase (CS Farul - CSM Ploiești) - bronz la 400 m garduri (61,93). David a ocupat și un loc zece la 400 m (50,28 s). Medalii de bronz le-au revenit și Ioanei Manoliu (CS Farul; antrenoare, Carmen Botea), la lungime (5,86 m), și Taniei Borisov (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenor, Gabriel Zaharia), la 400 m garduri (66,31 s).

Robert Bârsă, o nouă evoluție apreciată

Remarcat în mod special în Cupa României pentru seniori, în proba de 200 m, Robert Bârsă (LPS - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) a avut și la Cluj o evoluție apreciată, dar la 100 m, unde a fost al patrulea, cu 10.89 s, în condițiile în care el este doar junior 1. „Juniorul meu de aur“ și „ambițioasa mea sportivă“, a avut cuvinte de laudă Carmen Botea la adresa lui Robert Bârsă și a Ioanei Manoliu. La aceeași probă masculină de 100 m, Eduard Petre (CS Farul; antrenor, Alin Larion) s-a clasat pe șapte, cu 11,17 s. La 200 m, Eduard a încheiat pe locul opt, cu 22,33 s. Alt sportiv pregătit de Alin Larion, Ionuț Vasile (CS Farul), a obținut locul opt la 400 m (50,15 s) și zece la 200 m (22,56 s).

Trei, una după alta

În proba feminină de triplusalt, trei constănțence s-au clasat una după alta, imediat după podium: Cristina Toma (CS Rapid București) - locul 4 (12.85 m), Andreea Lefcenco (CS Farul - CSU Pitești; antrenor, Alin Larion) - locul 5 (12,71 m) și Ioana Manoliu - locul 6 (12,48 m).

Sursa foto: Facebook (Carmen Botea, Alin Larion, Ioana Manoliu, Lenuța Dragomir)

Citește și:

„Fericirea are chipul tău!“ Ioana Emilia Colibășanu, din nou campioană națională. Cristian Radu, prima medalie din cariera de atlet (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii