Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atemi Karate Constanța, medalii la Campionatul Mondial WUKF 2023. Adela Borcănea, de două ori aur (GALERIE FOTO)

ro

20 Jul, 2023 18:00 1876 Marime text
 

 
  • La Campionatul Mondial Dundee 2023, de două ori pe podium a urcat și Anysa Nazar, care a cucerit o medalie de argint si una de bronz. 
 
Ediția a 11-a a Campionatului Mondial de Karate WUKF s-a desfășurat în Scoția, la Dundee, iar pe podium au urcat și reprezentantele Atemi Karate Constanța, pregătite de surorile Mihaela și Cristina Borcănea.
 
O nouă competiție de anvergură la care clubul de pe litoral este medaliat! Adela Borcănea și-a completat bogatu-i palmares cu două medalii de aur, devenind astfel dublă campioană mondială pe 2023. De două ori pe podium a urcat și Anysa Nazar, care a cucerit o medalie de argint si una de bronz. Totodată, chiar dacă nu au fost medaliate la aceste Mondiale, au avut evoluții deosebite și clasări bune și alte sportive de la Atemi Karate Constanța: Amalia Alexe Bănică, Natalia Frățilă și Bogdana Zus - locul 5 la kumite individual si la echipe; Amalia Bănică Alexe  - locul 6 la kata.

„Într-o țară în care sportivul merge pe propriii bani, se descurcă unde stă și cu ce merge, copiii aceștia chiar au făcut o figură frumoasă la Campionatul Mondial din Scoția. Felicitări pentru tot ceea ce realizați și reprezentați!“, este mesajul Mihaelei Borcănea.

 
Pe podium și la Europenele 2022
 
În toamna anului trecut, reprezentanții Atemi Karate Constanța au participat cu rezultate deosebite și la ediția a 12-a a Campionatului European de Karate WUKF, întrecere care s-a disputat în Italia, la Florența. Sportivele și sportivii de pe litoralau urcat de nouă ori pe podium, astfel:
 
Adela Borcănea - o medalie de aur și una de argint
Natalia Frățilă - două medalii de argint
Vlad Antonaru - două medalii de argint
Bogdana Zus - o medalie de argint
Rareș Nănău - două medalii de bronz. 
 
Anysa Nazar s-a clasat pe locul cinci la kata, fiind singura posesoare de centură verde între centuri negre (la o categorie cu 40 de sportive).  
 
Au plecat de la întrecere cu tolba plină
 
Ediția 2021 a Campionatului Mondial de karate WUKF s-a desfășurat în România, la Cluj-Napoca, iar România și Constanța au fost reprezentate și de 13 sportivi și sportive de la Atemi Karate Constanța. La competiție au participat peste 1.300 de sportivi, din 39 de țări, iar evoluția reprezentanților Atemi Karate Constanța a fost una de ținută, luptătorii grupării de pe litoral plecând de la întrecere cu tolba plină, cu 17 medalii (una de aur, șapte de argint și nouă de bronz).
 
Medalia de aur i-a aparținut Adelei Borcănea (la proba de kumite), sportiva constănțeană obținând la Cluj-Napoca și o medalie de argint, la kata. Evoluția și medaliile cucerite de Adela la acel Mondial întregesc un palmares deosebit al fetei, care cuprindea, până atunci, o altă medalie (bronz), la Campionatul Mondial (2019, Bratislava), dar și numeroase titluri și alte prezențe pe podium la Campionatul Național ori la alte întreceri de karate. Între timp, vitrine cu trofee a Adelei s-a îmbogățit și cu alte două medalii de aur la Mondiale.
 
„Nu e foarte ușor să fii primul“
 
Într-un interviu online la ZIUA de Constanța, în ianuarie 2022, la câteva luni după ce devenise campioană mondială, Adela Borcănea declara: „Simt că titlul de campioană mondială la această vârstă ar fi abia începutul pentru mine. De aici încolo, trebuie să demonstrez că merit să fiu în continuare printre cei mai buni. Nu e foarte ușor să fii primul. În afară de antrenamente intense, psihic bun, emoții, de multe ori ne «luptăm» și cu adversari care nu au tocmai un comportament sportiv. Preferatul meu e kumite-ul. E o formă a artelor marțiale care ne învață să ne autostăpânim, având în vedere că este o luptă cu un adversar pe care nu avem voie să-l rănim, deși mai există și astfel de cazuri. Succesul de la Campionatul Mondial este cea mai importantă victorie a mea de până în prezent. Dacă voi continua cu karate-ul, îmi doresc să mă mențin pe primele locuri, atât în țară, cât și în Europa și pe plan mondial“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Atemi Karate Constanța)
 
Citește și:
 
Sportivii de la Atemi Karate Constanța, nouă medalii la Campionatul European WUKF (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii