Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenaţi de tatăl lor Fraţii Ilaşcu au luptat în premieră în aceeaşi gală, în Italia. Ştefan a cucerit centura europeană XFC

ro

21 Dec, 2018 00:00 4080 Marime text
Clubul de sporturi de contact Tai-Chi-Do-Ryu Constanţa a participat cu patru luptători la Campionatul European XFC (Xtreme Fighter Champion), competiţie care s-a desfăşurat în Italia, la Roma.
 
Fiecare dintre cei patru constănţeni au luptat pe stiluri diferite. Antrenorul Marcel Ilaşcu i-a îndrumat de la colţ pe fiii săi, Iulian şi Ştefan, pe Dănuţ Gălăţeanu şi pe Marius Urucu. Dintre aceştia, cel mai bun rezultat i-a aparţinut lui Ştefan Ilaşcu, cel care, în meci pentru titlu, a cucerit centura la Low Kick, învingându-l pe Lucien Nicolas, din Franţa. Constănţeanul s-a impus într-o manieră categorică, prin KO în repriza a doua.
 
„Sunt foarte fericit că am luptat pentru prima dată într-o gala profesionistă alături de fratele meu. Mă bucur mult pentru victoria pe care am înregistrat-o. Ultima competiţie din acest an a fost un succes pentru mine“, a declarat Ştefan Ilaşcu.

A revenit în ring după o pauză de cinci ani

Iulian (fratele mai mare al lui Ştefan) a luptat la K1, contra unui Italian, care s-a impus în urma accidentării luptătorului de la Tai-Chi-Do-Ryu (la mâna dreaptă), în repriza a doua. Cu această ocazie, Iulian Ilaşcu a revenit în ring după o pauză de cinci ani! Dănuţ Gălăţeanu s-a confruntat cu italianul Emiliano Ottaviani la MMA, iar luptătorul de la Tai-Chi-Do-Ryu (care a susţinut prima partidă la arte marţiale mixte) a pierdut la puncte. Marius Urucu şi italianul Graziano Falzone au susţinut un meci (de titlu) la full contact, reprezentantul gazdelor
câştigând prin abandon în repriza a patra.
 
„A fost o gala de nota 10. Organizatorul, Alessandro Cecchini, este un om de cuvânt şi plin de respect. În anul care vine vom continua colaborarea. Sunt foarte mulţumit de evoluţia sportivilor noştri la gala de la Roma“, a declarat Marcel Ilaşcu. Sâmbătă, 22 decembrie, Tai-Chi-Do-Ryu, în colaborare cu CS Voinţa Valu lui Traian, organizează Cupa Moş Crăciun la kickboxing. Competiţia va avea loc la Căminul Cultural de la Valu lui Traian, de la ora 10.00.

„Sala l-a aplaudat în picioare”

Pe lângă cei patru care au participat în Italia, un alt reprezentant al Tai-Chi-Do-Ryu Constanţa, Raul Manoilă, a evoluat într-o gală, la Craiova, la Dynamite Fighting Show. Zis „Micul Semmy Schilt“, tânărul Manoilă (20 de ani) a avut un adversar extrem de puternic, „Pistolarul“ Valentin Bordianu, fost body-guard al lui Mike Tyson şi învingător în acest an, la Moscova, a bielorusului Alexei Ignaşov, o legendă a circuitului K1! Bordianu l-a învins şi pe Manoilă, dar constănţeanul nu s-a făcut de râs. „Raul a dus meciul până în repriza a treia, când a primit două lovituri de picior şi a abandonat. Sala l-a aplaudat însă în picioare şi mulţi i-au prezis un viitor frumos“, a declarat Marcel Ilaşcu.

„Mă voi întoarce!”

„Indiferent de rezultat, nu mă voi opri niciodată! Am luptat cu unul dintre cei mai puternici grei din România. Nu am reuşit să câştig meciul, dar am reuşit să câştig respectul publicului. Unul de 4.000 de spectatori! Nu caut scuze. Nu îmi cer iertare. Tot ce spun este că nu voi renunţa aici. Aceasta a fost ultima mea luptă în 2018, un an plin, în care am evoluat foarte mult. Vreau să-i mulţumesc antrenorului meu, Marcel Ilaşcu, fără de care nu aş fi ajuns aici. În anul care va urma, voi fi mult mai pregătit şi mai motivat. Mă voi întoarce!”, a spus Raul Manoilă.

Alex Filip s-a accidentat

În aceeaşi gală de la Craiova, Alex Filip, de la Sharks Gym Constanţa, a luptat cu Bogdan „Ciobănaşul“ Năstase, în revanşa luptei de acum trei ani, în care a fost declarat câştigător Năstase. Deznodământul a fost acelaşi şi acum, însă după ce Filip s-a accidentat la mâna dreaptă în repriza a doua şi nu a mai putut continua partida.      
 
Citeşte şi:

Marcel şi Ştefan Ilaşcu, de la Tai-Chi-Do-Ryu Constanţa Tată şi fiu, medalii de aur la Roma, la Campionatul Mondial ICO (galerie foto)​

„Micul Semmy Schilt“ contra „Pistolarului“ Raul Manoilă îl înfruntă la Dynamite Fighting Show pe fostul bodyguard al lui Mike Tyson    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii