Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acum nu mai dă goluri, ci pumni! Uriaşul Raul Manoilă, de la Tai-Chi-Do-Ryu Constanţa Un fost handbalist debutează la Superkombat! (galerie foto)

ro

20 Mar, 2018 00:00 5678 Marime text
Clubul Tai-Chi-Do-Ryu Constanţa propune un nou luptător pentru galele Superkombat. E vorba de Raul Manoilă, un tânăr de 19 ani, care va debuta în promoţia condusă de Eduard Irimia la finele acestei săptămâni
 
Raul Manoilă e din Murfatlar, iar în afară de kickboxing, pe care îl practică de aproximativ doi ani, a jucat şi handbal, la CSS1 Constanţa. O perioadă a făcut în paralel cele două sporturi, după care s-a dedicat exclusiv luptelor.
Antrenorul său de la Tai-Chi-Do-Ryu, Marcel Ilaşcu, îl aseamănă cu celebrul Semmy Schilt şi îi prevede un viitor frumos.
 
La handbal, Raul Manoilă juca inter stânga şi arunca mingea ca din tun, valorificându-şi înălţimea (are 2,05 m) şi forţa. Aceste calităţi îl recomandă şi pentru o carieră de succes în ring. „Raul e la început de drum în kickboxing, dar eu îl văd un sportiv foarte bun, în stilul Semmy Schilt, pentru că e înalt şi are avantajul alonjei. Specialitatea lui sunt directele de stânga şi loviturile de genunchi. Fiind înalt, loveşte bine cu genunchiul. Îşi doreşte foarte mult să ajungă mai sus. E foarte serios şi cuminte. Nu bea, nu fumează. Totul va depinde numai de el. Acum, la 19 ani, e un copil, dar, dacă se va ţine de treabă, poate ajunge sus. Are şanse mari să se impună în kickboxing. E cam singurul pe care-l avem noi la Constanţa cu aceste calităţi fizice. Mai sunt grei, dar nu aşa înalţi. La 2,02 m, are acum 102 kg. Când a venit la mine, avea 96 kg. L-am crescut în greutate şi vreau să-l duc cât mai sus. La înălţimea lui trebuie mult mai multă masă, între 111 şi 118 kg, până în 120 kg, ca să poată îmbina forţa cu înălţimea“, a declarat Marcel Ilaşcu.
 

Numai victorii

 
Raul Manoilă are trei meciuri susţinute până acum la profesionişti, două la Constanţa, la galele Urban Legend 1 şi 3, şi unul la Piteşti, şi le-a câştigat pe toate. În mai 2017, s-a impus la UL1, la categoria 90 kg, prin neprezentarea adversarului său, Alexandru Drăgan, de la Max Fitt Năvodari (care a făcut cântarul oficial, dar nu a mai venit la meci), iar la ediţia a treia a UL, în decembrie 2017, s-a impus prin KO în disputa de la categoria 92 kg cu Mădălin Daragiu (Bacău). La Piteşti a câştigat tot prin KO. Raul Manoilă are meciuri şi la amatori sau în sistem semi-profesionist, fiind campion în Cupa României de Freestyle Kickboxing. Pe 25 martie a.c., va intra pe lista constănţenilor care au evoluat în Superkombat, urmând a-şi face debutul în această promoţie, contra unui luptător de 37 de ani din Bucureşti, Ion Grigore, într-un meci la categoria +100 kg.
 

„Simt că voi învinge“

 
De loc din Murfatlar, Raul Manoilă face antrenamente cu Marcel Ilaşcu la Valu lui Traian şi la Constanţa. Tatăl său a fost coleg la jandarmi cu antrenorul. „Vreau să fac performanţă cât mai mare. De aceea m-am apucat de kickboxing. Sper să debutez cu victorie la Superkombat şi să ajung la patru victorii din patru meciuri la profesionişti. Duminică, susţin cel mai important meci al meu de până acum. Sunt pregătit şi n-am emoţii. Sunt obişnuit cu presiunea. Nu se pune problema să nu câştig. Simt că voi învinge, chiar dacă voi întâlni un adversar mult mai experimentat ca mine. Ion Grigore are 37 de ani, 1,93 m şi cam 101 kg. În weekend, voi face un pas important în cariera mea. Superkombat e cea mai mare promoţie din România şi una dintre cele mai importante din Europa. E o ocazie foarte bună pentru mine să capăt vizibilitate“, a declarat Raul Manoilă, căruia îi place mult cum luptă Badr Hari.
 

Ion Grigore vine din MMA

 
„Clubul Tai-Chi-Do-Ryu îşi face din nou apariţia în galele Superkombat, prin sportivul Raul Manoilă! Acesta va lupta la categoria +100 kg împotriva lui Ion Grigore. Gala va avea loc la Bucureşti, pe data de 25 martie 2018. Vă aşteptăm pe toţi pentru a-l susţine pe luptătorul nostru! Puteţi urmări meciul în direct pe Pro X, de la ora 20.00. Mulţumim pentru această oportunitate domnului Eduard Irimia. Oss!“, a fost anunţul clubului constănţean. „Raul se află în faţa celei mai mari provocări a carierei sale de până acum. E pregătit însă foarte bine. Am încredere în el. Adversarul său e din Bucureşti şi vine din MMA“, a spus Marcel Ilaşcu.
 
Citeşte şi:
 
Handbaliştii juniori de la CSS1 Constanţa fac furori Uriaşul din Murfatlar, Raul Manoilă, bombardează porţile adverse (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii