Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Ghiță, pe podium și la jocuri marinărești Militar de pe fregata „Mărășești“, campion la minifotbal cu Arsenal Inel II

ro

13 Aug, 2021 00:00 4173 Marime text

 
  • Pentru al doilea an la rând, echipa Arsenal Inel II a cucerit tilul în Liga 1 de minifotbal a județului Constanța.
  • Alexandru Ghiță este coleg de echipaj pe Fregata „Mărășești“ și cu fratele său.
  • Militarul face fotbal de la vârsta de nouă ani, jucând atât pe teren mare, cât și pe suprafață redusă.
 
Campioană pentru doi ani la rând în Liga 1 de minifotbal a județului Constanța, echipa Arsenal Inel II îl are printre jucători și pe Alexandru Ghiță, care e militar pe Fregata „Mărășești“. Acesta joacă fotbal de mic, iar acum doi ani a început și minifotbalul. Cu Arsenal Inel II a participat la mai multe competiții.
 
Pe lângă aptitudinile fotbalistice, Alexandru Ghiță își îndeplinește cu brio și îndatoririle militare, fiind bun și la jocurile marinărești. Pe Fregata „Mărășești“ este coleg de echipaj și cu fratele său mai mic! „Alexandru este parte a echipei de pe fregata Mărășești, este pasionat de minifotbal și printre cei mai buni militari la jocurile marinărești. Soldatul Alexandru Ghiță a ales cariera militară acum aproximativ doi ani și este mândru de uniforma pe care o poartă. Când vorbești cu el se vede că îi place ceea ce face, îi place atât de mult încât l-a convins și pe fratele lui să urmeze aceeași carieră, și deși este mai mic cu trei ani acum sunt colegi de echipaj“, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

 
„Suntem o familie“

 
Ca toți marinarii, și Alexandru Ghiță a avut rău de mare. „Știm sigur că mai devreme sau mai târziu toți marinarii au rău de mare. I s-a întâmplat și lui Alex. «La ultima ieșire pe mare când am escortat o navă americană în apropierea Turciei, au fost valuri mari de 7-8 metri și majoritatea echipajului se simțea rău, dar am rezistat împreună. Asta îmi place la fregată, suntem o familie»“, mai menționează sursa citată. „La jocurile marinărești pot spune că a fost destul de greu, unele probe fiind bazate pe forță. Am concurat și în prima zi, am ieșit pe locul 1 la proba de tras la rame în barca de 10 persoane și locul 2 la concursul de noduri marinărești“, a povestit Alexandru Ghiță. 

 
De la Supercupă, în Campionatul Național

 
Sezonul 2020/2021 al Ligii 1 constănțene la minifotbal s-a încheiat tot cu succesul echipei Arsenal Inel II, care și-a menținut astfel titlul. În meciul decisiv pentru stabilirea campioanei, Arsenal Inel II a dispus la diferență de patru goluri de Squadra Viola, în etapa a cincea din play-off, ultima a campionatului. Anterior, formația constănțeană participase la Supercupa României, la Oradea, în organizarea Federației Române de Minifotbal, reușind performanța, în urma rezultatelor înregistrate, de a se califica la turneul final al Campionatului Național, de la Rm. Vâlcea. La acest turneu a susținut trei partide, în final nedepășind faza seriilor. „Pentru Arsenal Inel II Constanța a fost o experiență de neuitat la turneul final al Campionatului Național de minifotbal de la Rm. Vâlcea. Vom încerca să reprezentăm cu succes orașul de la țărmul mării și la vitoarele competiții naționale la care va participa“, a fost mesajul echipei din Constanţa.

 
O pasiune de mic copil 

 
Minifotbalul este, așadar, o altă pasiune a lui Alex. „Minifotbalul l-am început acum doi ani. Eu fac și fotbal de la vârsta de 9 ani, joc atât pe teren mare (11 vs 11) cât și pe teren mic (5 vs 5), e o pasiune de mic copil. Am câștigat anul acesta campionatul județean la minifotbal și am participat la Oradea la supercupa României“, a menționat Alex, potrivit paginii de Facebook a Ministerului Apărării Naționale. „Colegul nostru va participa și anul acesta la Ziua Marinei alături de familia sa de la muncă, echipajul fregatei Mărășești. De vineri o veți putea vedea în larg de pe faleza Cazinoului“, mai menționează sursa citată.
 
Sursa foto: Laurențiu Turoi și arhivă personală Alexandru Ghiță
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:


Constanţa
Povestea lui Alexandru Paliciuc, halterofilul campion de pe Fregata „Mărăşeşti”. Ţinteşte tot mai sus!


Fraţii Bogdan şi Răzvan Evdochim, fotbalişti la CS Năvodari şi militari pe Fregata „Mărăşeşti“ (galerie foto)
 
Minifotbal Constanța
Arsenal Inel II, campioană pentru a doua stagiune la rând. Trei premii speciale pentru „tunari“ (galerie foto)

 
Arsenal Inel II, de la extaz la agonie în meciul cu Borussia. Iulian Voinea, cel mai bun constănţean. Cadou la aniversare (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii