Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraţii Bogdan şi Răzvan Evdochim, fotbalişti la CS Năvodari şi militari pe Fregata „Mărăşeşti“ (galerie foto)

ro

02 May, 2019 00:00 4985 Marime text
Năvodăreanul Bogdan Evdochim este nedespărţit de fratele său, Răzvan. Cei doi sunt fotbalişti, jucând la aceeaşi echipă, CS Năvodari (liderul Ligii a 4-a de seniori a judeţului Constanţa), dar sunt colegi şi pe Fregata „Mărăşeşti“!
 
 
Născuţi şi crescuţi la Năvodari, cei doi au început de mici fotbalul, la clubul local Midia. Bogdan, care a împlinit de curând 29 de ani, este mai mare cu cinci ani ca fratele său şi s-a dus prima dată la fotbal la vârsta de şapte ani. Ambii fraţi au lucrat la Midia cu profesorul Constantin (primul lor antrenor), iar apoi, o perioadă scurtă, şi cu Vasile Luban. De la 14 ani, Bogdan a plecat la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, unde a jucat trei ani. A urmat, pentru doi ani, LPS Banatul Timişoara, după care juniorii Farului, cu care a cucerit titlul de campion al României la juniori A. Ulterior, a evoluat la FC Viitorul (timp de trei ani, atât în Liga a 3-a, cât şi în Liga a 2-a) şi la Callatis Mangalia (în eşalonul secund), iar de mai mulţi ani este fundaşul stânga şi căpitanul echipei CS Năvodari. Răzvan Evdochim joacă fundaş dreapta, iar, în afară de actuala sa formaţie şi de Midia, a evoluat şi la Real Constanţa, cu antrenorul George Focan.
 

„Suntem fraţi şi iubim marina!“

 
În august 2019, fraţii Evdochim împlinesc cinci ani de când activează, ca militari, pe Fregata „Mărăşeşti“, cea mai mare navă de război construită vreodată în România. Ambii au gradul de caporal, Bogdan fiind operator staţie hidrolocaţie, iar Răzvan motorist. Cu ocazia zilei de naştere a lui Bogdan, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale a fost postat un articol despre cei doi, intitulat „Suntem fraţi şi iubim marina!“, însoţit de o imagine.
 

În primul an, a avut rău de mare aproape la fiecare ieşire din port

 
„Fregata «Mărăşeşti» ascunde multe poveşti, una dintre ele fiind cea a fraţilor Evdochim, care s-au hotărât să urmeze o carieră militară împreună, aşa cum au fost toată viaţa. Sunt de aproape 5 ani pe fregată şi sunt pasionaţi de ceea ce fac. «Când mă gândesc că e şi fratele meu aici cu mine, parcă totul trece mai uşor. Nu ne prea întâlnim, deşi ai crede că pe o navă spaţiul este restrâns, avem îndatoriri diferite. Îmi amintesc că în primul an am avut rău de mare aproape la fiecare ieşire din port, dar am rezistat», ne-a spus Bogdan (dreapta), care este operator staţie hidrolocaţie. Răzvan (stânga) este motorist, ceea ce înseamnă că marea majoritate a timpului o petrece lângă cele 4 motoare MAN ale navei, la 40 - 50 grade C. Azi, Bogdan îşi va sărbători ziua de naştere, unde altundeva decât pe fregată alături de fratele lui. La mulţi ani, Bogdan! Vă dorim mult succes, băieţi!“, este textul de pe pagina MApN despre fraţii Evdochim.
 

Fregata „Mărăşeşti“, câştigătoare

 
Pe lângă CS Năvodari, Bogdan şi Răzvan joacă şi în echipa de fotbal a Fregatei „Mărăşeşti“, care a ieşit campioană. „La CS Năvodari, mergem în timpul liber de la muncă. Când suntem în misiuni însă, plecaţi pe mare, nu avem ce face, nu avem cum să ajungem. Dar avem şi la navă echipă de fotbal, cu care am câştigat anul trecut titlul în campionatul de fotbal al Marinei“, a spus Bogdan Evdochim.
 

„La mulţi ani, căpitane!”

 
Cu ocazia împlinirii a 29 de ani, Bogdan a fost sărbătorit de familie şi cu un tort în forma siglei echipei CS Năvodari, pe care s-au mai aflat o „dulce“ minge de fotbal şi mesajul „La mulţi ani, căpitane! Viitor tătic!!!”. Tortul a fost savurat alături de colegii de echipă de la CS Năvodari.
 

Titular în echipa campioană a României

 
În anul 2008, cu antrenorul Gică Butoiu la timonă, juniorii A de la FC Farul Constanţa au cucerit titlul naţional (după o pauză de 45 de ani), dispunând în finală, la Constanţa, de Şcoala de Fotbal Marius Lăcătuş, cu 2-0 (D. Forminte 11, Şt. Sandu 90+1). În lot au figurat doar cinci jucători născuţi în anul 1989 (Ţarălungă, Pascale, Călin, Calagi şi Al. Grigoraş), restul fiind cu un an mai mici, născuţi în 1990. Echipa din finală a fost: Vlad Neagu - Cristian Ţarălungă, Răzvan Pascale, Cristian Lăzărescu, Radu Dragomir (min. 90+4 Dumitru Grosu) - Alexandru Grigoraş (min. 90+2 Ionuţ Sandu), Ionuţ Călin (cpt.), Calagi Dincă (min. 90+1 Răzvan Burhală), Bogdan Evdochim - Ştefan Sandu, Dragoş Forminte (min. 82 Anastasis Angelis). Din lot au mai făcut parte Lucian Prodan (portar) şi Cristian Ciocicu (atacant).

Sursa foto: 1 - Facebook (Ministerul Apărării Naţionale); galerie - Facebook (Bogdan Evdochim) 

 
Citeşte şi:
 
Meci tensionat La seniori, FC Farul Constanţa a pierdut restanţa cu CS Năvodari din Liga a 4-a (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii