Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Povestea lui Alexandru Paliciuc, halterofilul campion de pe Fregata „Mărăşeşti”. Ţinteşte tot mai sus!

ro

15 Feb, 2021 00:00 6662 Marime text
  • Din februarie anul trecut, halterofilul Alexandru Paliciuc activează pe Fregata „Mărăşeşti”.
  • Sportivul este multiplu campion şi medaliat la haltere, la toate categoriile de vârstă.
  • Alexandru are 1,78 m şi 93 de kilograme, iar recordurile sale sunt 132 de kilograme (la stilul smuls) şi 160 de kilograme (la stilul aruncat).
  
Halterofilului de la CS Farul Constanţa Alexandru Paliciuc, multiplu campion şi medaliat naţional, i-a plăcut domeniul militar de mic, iar visul său a devenit realitate.
 
Tânărul de 21 de ani este membru al echipajului Fregatei „Mărăşeşti”, pe care activează ca mecanic. Iar următorul pas în cariera sa e să ajungă maistru militar. Cum Alex iubeşte în egală măsură şi halterele, nu a dat niciun pas înapoi de la sport de când activează în sistemul militar. Extrem de hotărât, reuşeşte să împace ambele domenii. Sportul i-a modelat un trup herculean (halterofilul are 1,78 m şi 93 de kilograme), dar i-a educat şi voinţa.
 

„Am fost fascinant de frumusețea acestui sport”

 
„Am onoarea să vă salut! Numele meu este Constantin Alexandru Paliciuc și sunt proaspăt membru al echipajului fregatei «Mărășești», iar din februarie anul trecut îmi desfășor activitatea ca și mecanic la bordul navei.
 
Povestea mea este următoarea. Am îndrăgit sportul de mic copil, drept urmare practic haltere la nivel de performanță, de la vârsta de 12 ani. Îmi aduc aminte și acum, cum a inceput totul. Eu și tatăl meu ne uitam la un concurs de haltere, la TV, și am fost fascinant de frumusețea acestui sport. Tatăl meu mi-a văzut dorința de a practica acest sport și, astfel, s-a hotărât să-mi caute un antrenor care, spre surprinderea noastră, locuia pe aceeași stradă cu noi. Domnul Aurel Tătaru m-a sprijinit foarte mult și vreau să îi mulțumesc pe această cale.
 
Din prima zi de antrenament am simțit că mi se potrivește ca o mănușă acest sport și de atunci am continuat să mă antrenez în fiecare zi. Rezultatele muncii mele urmau să se arate după câteva luni, când cu mari emoții am participat la primul meu concurs național, unde am reușit să câștig trei medalii.
 
Am o ambiţie mare la antrenamente. La concursuri am participat în fiecare an din 2013, până în prezent, unde am reuşit să mă clasez de fiecare dată pe podium. Rezultatul meu cel mai bun a fost în 2019, când am câştigat titlul de triplu campion naţional la categoria 89 kg.
 
Visez de mic la cariera militară, astfel că, imediat după absolvirea liceului, fără să stau prea mult pe gânduri am venit în armată, dar visul meu nu se oprește aici, deoarece îmi doresc foarte mult să ajung maistru militar”, se prezintă campionul pe pagina de Facebook „Forţele Navale Române”, povestea sa amintind de citatul „Viitorul aparține celor care cred în frumusețea viselor lor” (Eleanor Roosvelt).
 

„Îşi construieşte un viitor frumos”

 
Antrenorul Aurel Tătaru, cel care l-a adus la sala de haltere pe Alexandru, istoriseşte cum a început aventura acestuia în sportul celor puternici, care luptă cu sutele de kilograme ale halterelor.
 
„Îl ştiu de mult timp, fiind vecini. L-am remarcat pentru constituţia sa fizică propice halterelor. I-a plăcut şi lui acest sport. E un băiat muncitor, silitor şi ascultător. E campion şi medaliat la toate categoriile de vârstă. În fiecare an a luat medalie. Chiar dacă acum activează în armată, nu neglijează deloc halterele şi practică acest sport cu aceleaşi motivaţie şi plăcere ca la început. De la serviciu, cum iese din tură, vine imediat la sală. Îşi contruieşte un viitor frumos atât în privinţa carierei militare, cât şi a sportului. E un băiat deştept, studios”, a precizat Aurel Tătaru, care este ajutat la CS Farul în pregătirea sportivilor de Adrian Roşu.
 
Recordurile personale în haltere ale lui Alexandru sunt 132 de kilograme (la stilul smuls) şi 160 de kilograme (la stilul aruncat).
 

E şi student la UMC

 
„Domeniul militar m-a fascinat de mic. Prestanţă, ţinută, un loc de muncă stabil. Îmi place domeniul în care activez pe Fregata «Mărăşeşti». Asimilez pe zi ce trece, întrucât e foarte mult de învăţat ca mecanic”, a spus şi Alexandru Paliciuc. Campion al României de la copii până la seniori, halterofilul s-a îndreptat către domeniul militar încă din perioada studiilor liceale. A urmat Liceul de Marină din Constanţa, apoi a devenit student al Universităţii Maritime Constanţa (acum e în anul II, la Electromecanică Navală). Iar planurile nu se opresc aici. Ţinteşte tot mai sus!   
 

„Bun cart înainte!”

 
„Alexandru, am citit și noi, cu admirație, povestea ta! Te felicităm pentru performanțele deosebite și pentru decizia de a urma o carieră pe drumul celor mai curajoși. Am aflat că vrei să devii maistru militar de marină, iar asta ne onorează!
 
Deja ai o condiție fizică de invidiat și ai acumulat și ceva experiență la bordul celei mai spectaculoase nave militare construite vreodată în România, fregata «Mărășești».
 
Tot ce mai putem adăuga este că specialitățile noastre pentru mecanici te așteaptă! Descrierea fiecărei specialități și detaliile înscrierii pentru examenul de admitere sunt disponibile pentru tine și pentru toți cei interesați pe www.smmmfn.ro! Bun cart înainte!”, se arată pe Pagina de Facebook „Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale”.
 
În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini cu Alexandru Paliciuc.
 
Sursa foto: Facebook (Alexandru Paliciuc, Forţele Navale Române)
 
Citeşte şi:
 
Constanţa
Georgiana - Ştefania Pescaru, campioana la Karate Kyokushin care urmează şi o carieră militară


Militarul Alexandru Trandafir, de la Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti", campion la culturism

Fostul fotbalist de la FC Farul Constanța Vlad Neagu a început o carieră militară

Fraţii Bogdan şi Răzvan Evdochim, fotbalişti la CS Năvodari şi militari pe Fregata „Mărăşeşti“ (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii