Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A luat cartea în bazin! Studentă la Medicină, campioana Antoanela Manac citeşte în timp ce înoată, la antrenament (galerie foto)

ro

27 Feb, 2020 00:00 4839 Marime text

Desemnată şi în 2019 cea mai bună sportivă a anului de către Federaţia Română de Triatlon, campioana constănţeană Antoanela Manac are un program extrem de încărcat, în condiţiile în care, pe lângă pregătirea titanică pe care o depune zilnic şi concursurile la care participă, atât în ţară şi în străinătate, este şi studentă la Medicină, având astfel mult de învăţat şi trebuind să participe la activităţile universitare specifice.


În această situaţie, Antoanela (24 de ani), o sportivă aflată în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din acest an, a găsit „soluţia“ pentru a folosi la maximum timpul de care dispune. În glumă, într-un filmuleţ postat pe Facebook, campioana a fost filmată în timp ce înoată în bazin, pe spate, şi citeşte o carte de Medicină! „Momentul acela când ai antrenament la 6 dimineaţa şi stagiu de pregătire la spital la 8“, a postat Antoanela, ceea ce, lăsând gluma la o parte, spune totul despre volumul enorm de muncă al sportivei.


„Ai terminat cartea?“, am întrebat-o pe Antoanela. „Nu o voi termina prea curând, am de lucrat la ea până în decembrie. Într-adevăr, episodul cu cartea în bazin a fost ceva regizat, în glumă, dar cam asta este, de dimineaţa până seara trebuie să fii în priză“, a răspuns campioana.


Doar Anto putea să facă aşa ceva!“


Inedita iniţiativă a Antoanelei a cules aprecierile şi comentariile prietenilor. „Udă fila, să dai pagina!“, „Asta chiar e tare“, „Doar Anto putea să facă aşa ceva“ („Doar mă ştii“ - răspunsul campioanei), „Doamne, super! Mult succes!“ sau „Asta înseamnă perfecţiune, mult spor!“, au fost câteva dintre reacţiile la filmuleţul postat. Campioana s-a aflat şi în dialog cu cei care au scris. „Am repetat lecţia în timpul setului de 18X100m“ / „Clar, păi doar la bucăţi poţi să memorezi“; „Repetă… Ai memorat ceva?“ / „Afirmativ“; „Îmbini utilul cu plăcutul, nu?“ / „Da“; „Dacă-mi şi zici că citeai convulsiile la copil… eşti cea mai tare, clar!“ / „Într-adevăr, din volumul 2 citeam, dar eram la jumătatea cărţii, nu la convulsii, care este primul capitol“, au fost câteva dintre schimburile de replici.


Medalia de argint din India, dedicată lui Peter Klosz


Zilele trecute, Antoanela a concurat în India, la Cupa Continentală, pentru a strânge puncte preţioase în vederea calificării la Jocurile Olimpice, şi a evoluat cu succes, ocupând locul doi. Constănţeanca i-a dedicat medalia celui ce a fost Peter Klosz, fost preşedinte al Federaţiei Române de Tritlon, care s-a stins din viaţă anul trecut, la numai 49 de ani. „Klosz Peter, această medalie este pentru tine! Sunt sigură că ai fost alături de mine pe tot parcursul competiţiei! Îţi simt lipsa! Medalie de argint la Cupa Continentală de Triathlon Olimpic - India 2020“, a fost mesajul Antoanelei. „Veşti bune din India, Antoanela Manac a venit pe locul 2. A fost depăşită doar de Barbara Riveros. Din păcate, proba de înot a fost anulată“, s-a postat pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Triatlon.


Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac şi Federaţia Română de Triatlon)


Citeşte şi:

Triatlon Constănţeanca Antoanela Manac, lângă podium la Cupa Continentală din Argentina (galerie foto)

ÎPS Teodosie i-a oferit campioanei Antoanela Manac crucea ce i-a fost furată de Bobotează



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii