Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:52 21 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„A fluierat ce a vrut el. Bătaie de joc!“ Phoenix Ştiinţa Constanţa va depune memoriu la Federaţia Română de Baschet

ro

18 Apr, 2019 00:00 1149 Marime text
Echipa feminină de baschet Phoenix Ştiinţa Constanţa s-a oprit în sferturile Ligii Naţionale, pierzând cu 1-3 întâlnirea cu Olimpia CSU Braşov pentru intrarea în semifinale. Meciul care a consfinţit accederea formaţiei de sub Tâmpa în penultimul act al întrecerii s-a jucat pe litoral.
 
Phoenix Ştiinţa Constanţa a realizat în acest sezon performanţa de se califica în turneul play-off al Ligii Naţionale şi în turneul Final Four al Cupei României. Accesul în semifinalele campionatului i-a fost barat de echipa braşoveană, iar, deşi tabăra constănţeană a recunoscut că Olimpia CSU Braşov a fost mai bună, Phoenix Ştiinţa a rămas cu un gust amar după meciul patru al confruntării.
 
„Echipa de la Braşov era favorită, are jucătoare mai bune ca ale noastre şi mai multe străine în componenţă. Însă a fost un arbitraj scăpat de sub control. Un singur arbitru a fost pe teren, a fluierat ce a vrut el. Vom face raport către Federaţie ca acest arbitru să nu mai fie delegat la partidele noastre. Bătaie de joc! Repet, sunt mai bune ca noi ca valoare, dar meciul a fost scăpat de sub control. Oricum, faptul că am ajuns aici, să ne luptăm cu Braşovul, o echipă de tradiţie, e un lucru foarte mare. E cea mai bună performanţă din istoria clubului. Ne-am luptat de la egal la egal cu echipe mai puternice şi am obţinut nişte victorii frumoase, la Târgovişte, la Braşov, cu Aradul acasă, ajungând departe atât în campionat, cât şi în Cupa României“, a declarat Cristian Mănăstireanu, preşedintele Phoenix Ştiinţa Constanţa.
 

Visuri devenite realitate

 
Pe pagina de Facebook a clubului constănţean se subliniază că performanţele sale nu puteau fi posibile fără sprijinul publicului. „Aseară (n.r. marţi seară) am pus punct unui capitol care s-a dovedit a fi foarte generos cu noi în acest an. Calificarea în play-off-ul Ligii Naționale şi Final Four-ul Cupei României la baschet feminin sunt doar câteva dintre bucuriile la care doar am visat, dar pe care am reuşit să le trăim în sezonul care stă să se încheie. Nici una dintre acestea nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut parte de încredere şi susținere din partea fanilor şi iubitorilor baschetului din Constanța. Ne felicităm pe această cale adversarele de la Olimpia CSU Braşov, care s-au dovedit mai bune ca noi, per ansamblu, în cele patru meciuri disputate în această fază a campionatului şi şi-au câştigat pe merit locul în semifinalele Ligii Naționale la baschet feminin“, este mesajul Phoenix Ştiinţa.


„Este inadmisibil!”


Sursa citată punctează şi aspectele legate de arbitraj din meciul patru al întâlnirii din sferturile LIgii Naţionale. „Dincolo de înfrângere şi de ratarea calificării în semifinalele Ligii Naționale nu putem să nu remarcăm cu profundă tristeţe prestaţia unuia dintre arbitrii care au oficiat meciul de aseară (pe care nu îl vom nominaliza), care a uitat că actorii principali în întrecerile sportive sunt tocmai sportivii. Fără a submina suveranitatea deciziilor pe care un «cavaler al fluierului» le ia pe durata unei partide, considerăm că este inadmisibil ca cineva care pretinde că este arbitru în primul eşalon şi primeşte un barem în acest sens să ia atât de multe decizii greşite (fără să favorizeze neapărat vreuna din părţi), care n-au făcut decât să genereze tensiune în ambele tabere. Tensiune de care nimeni nu avea nevoie în contextul în care adversarul nostru, Olimpia CSU Braşov, repetăm, s-a dovedit în teren unul mai bun ca noi. Respectul în teren faţă de munca, eforturile, sacrificiile, investiţiile şi sutele de ore de pregătire trebuie arătat nu numai de jucătoarele şi reprezentanţii celor două echipe adverse, ci inclusiv de către arbitri“, se mai aratră în postarea de pe pagina de Facebook a Phoenix Ştiinţa.
 
Sursa foto: Facebook (Phoenix Ştiinţa)
 
Citeşte şi:
 
Olimpia CSU Braşov s-a calificat în semifinalele Ligii Naţionale în dauna Phoenix Știinţa Constanţa
 
Baschetbalistele de la Phoenix Știinţa Constanţa au pierdut al treilea meci cu Olimpia CSU Braşov

Turneul play-off al Ligii Naţionale de baschet Scorul întâlnirii Olimpia CSU Braşov - Phoenix Știinţa Constanţa a devenit 1-1

Sferturile Ligii Naţionale Baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa Constanţa dispută azi al doilea meci cu Olimpia CSU Braşov

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii